Door Wenneke Ong  10 maart 2023  Solliciteren

Wie heeft deze vraag niet gekregen? Het is een veel gestelde vraag waarop iedere sollicitant zich voorbereidt. Werkgevers en recruiters stellen die vraag niet zomaar. Lees verder en ontdek wat ze hiermee willen achterhalen en hoe jij hierop het beste reageren kunt.

Waarom deze vraag altijd gesteld wordt

Er zijn aantal redenen voor deze vraag. De belangrijkste zijn: 1) men wil je het vertrouwen in jezelf en je capaciteiten testen, 2) ze willen ontdekken of je specifiek op een functie gereageerd hebt of dat het misschien willekeurig was en 3) ze zoeken naar eigenschappen die jou anders (geschikter) maken dan de andere kandidaten.

Wat betekent dit voor jou?

Het betekent dat het essentieel is dat je weet wat jouw interesses, talenten en ambities zijn. Want, wanneer je de bewuste vraag krijgt, dan wil je natuurlijk niet met een mond vol tanden staan. Nee, je wilt vol zelfvertrouwen en met een brede glimlach antwoorden: “Goede vraag! Ik leg het graag even uit.” Maar wat als je al in de voorbereiding moeite hebt om deze vraag te beantwoorden? En hoe weet je zeker dat deze baan op je lijf geschreven is? Als je het lastig vindt je sterke kanten te benoemen, je te presenteren en te onderscheiden, is het de hoogste tijd om jezelf daadwerkelijk te (leren) kennen.

Ontdek je talenten

Ik werk ontzettend graag met Het Talentenpaspoort. Een unieke (wetenschappelijk onderbouwde) tool waarmee je in korte tijd jouw talenten en jouw potentieel ontdekt. En juist die informatie heb je nodig om voor jezelf helder te krijgen in welke functies jij het beste tot je recht komt en waarom. Het Talentenpaspoort gaat veel dieper dan andere onderzoeken of scans. Na de scan bespreken we samen de uitkomsten en leer je jezelf en je potentieel beter kennen. Denk je eens in wat dat betekent voor je werkgeluk! Er zijn mensen die hierdoor een burn-out of juist bore-out hebben voorkomen. Het Talenpaspoort empowert je. Als je in je talenten investeert, dan maak je bewuste(re) loopbaankeuzes, werk je gefocust en gedreven aan je ambities, ervaar je meer plezier, krijg je meer energie en … weet je helder en zelfverzekerd op de vraag ‘waarom moeten we jou aannemen?’ antwoord te geven.

Als je zicht hebt op je talenten, is werkplezier geen toeval meer

Het ontdekken van je werkelijke talenten is de sleutel tot een bloeiend loopbaanpad. Het Talentenpaspoort is verrassend, inspirerend en het verandert je loopbaan voorgoed. Ga naar Het Talentenpaspoort voor meer informatie of neem contact op met WLO Work and Life BV en stel je vraag aan een van onze loopbaan experts.

 

Voor vragen neem contact op met Wenneke Ong, directeur WLO Work and Life BV, telefoon: 06 – 5060 0570 of mail: info@wloworkandlife.nl

 

×