stc-advies

 

Reorganisatie, fusie, innovatie, ontslag, verplicht naar een andere afdeling, functie-inhoudelijke veranderingen, een cultuur die niet bij je past, een gevecht om een plek in je organisatie, maar ook de vraag: “Is dit nu het werk wat ik echt wil doen?”, redenen genoeg om na te denken over je loopbaan. Veel mensen ervaren dit alles als een crisis en dat is het ook. Het woord crisis echter, staat voor twee betekenissen: bedreiging en kans. Wat doe je in een dergelijke situatie: “Ga je voor je Gelijk, of ga je voor je Geluk?” Veranderen doe je pas als er druk van buiten is, maar vooral als je ook de druk van binnen voelt: “Ik wil wat anders en ik gá ervoor!”  

Wie zijn wij?

STC- Advies staat voor Spirit in Training Coaching en Advies en ondersteunt jou bij het vinden van een nieuwe baan. Dat je voor belangrijke keuzes staat moge duidelijk zijn. Een mens besteedt nu eenmaal 40% van zijn levenstijd aan werk. In de naam van ons bedrijf vind je het woord Spirit. Het woord Spirit staat voor ons voor enthousiasme, esprit, geestdrift, élan vital, joie de vivre. Dit betekent dat we samen met jou op zoek gaan naar jouw drive, naar die activiteiten in werk waar jij energie uit haalt, waar jij plezier aan beleeft. Niet alleen zul jij vanuit dat plezier de beste bijdrage kunnen leveren in een organisatie, maar ook haal jij dan de meeste voldoening uit je werk. Onze vragen zijn: Wat heb jij aan talenten meegekregen? Wat heb jij ermee gedaan? Wat wil jij bijdragen aan deze wereld, een organisatie? Waartoe zijt gij op aarde?

Wat hebben wij jou te bieden

Je kunt bij ons terecht voor loopbaanadvies en outplacement. Onderdelen van loopbaanadvies zijn:

  • Persoonlijk kompas
  • Sterkte/zwakteanalyse
  • Coaching
  • Persoonlijk Ontwikkel Plan
  • Jouw ideale functie

Bij outplacement wordt dit uitgebreid met:

  • Sollicitatievoorbereiding
  • Bedrijfs-/ondernemingsplan (bij verzelfstandiging)

Outplacement stopt niet eerder dan wanneer je een nieuwe baan hebt.

Ons netwerk

STC-Advies beschikt over een uitgebreid netwerk in verschillende sectoren (Zorg, Welzijn, Overheid, Bouw etc.) waarvan je gebruik mag maken. Bij dit netwerk kun je denken aan headhunters, recruiters, uitzendbureaus, bestuurders en directeuren van organisaties, hoofden P&O, managers en medewerkers van uiteenlopende organisaties.

Onze ervaring met het vinden van een nieuwe baan

Uit ervaring weten we dat mensen tot 30 jaar binnen een half jaar op een nieuwe werkplek aan de slag zijn; tot 40 jaar is dit binnen één jaar en tot 50 jaar binnen anderhalf jaar. Boven de 50 jaar is gebleken dat, in tegenstelling tot wat er veelal beweerd wordt, afhankelijk van het zelfvertrouwen en de persoonlijke presentatie, men binnen twee jaar weer aan de slag is. In ieder geval kun je erop rekenen dat we in een outplacementtraject doorgaan tot je weer een nieuwe functie hebt.

Tot slot

Loopbaanadvies of outplacement is een intensief proces van reflectie, waarin je één- of tweewekelijks contact hebt met jouw loopbaanadviseur en waarbij je het stuur van jouw toekomst in handen neemt. Het vraagt de nodige discipline en lef, maar gelukkig weten we allemaal wat het meervoud van lef is….

Meer informatie of een offerte aanvragen

Wil je meer weten of direct een offerte aanvragen (zonder tussenpersoon), bel ons of mail ons direct (zie kolom hiernaast) of maak gebruik van onderstaand informatieformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Dit delen


STC-Advies verzorgt loopbaanbegeleiding voor cliënten uit Almere, Flevoland, Utrecht, ’t Gooi en Groot-Amsterdam. De vestiging in Almere ligt op slechts enkele autominuten van de A6 en is daardoor, buiten de spits, zeer goed bereikbaar vanuit de gehele regio. Geen parkeerproblemen.

Dit delen
×