Heb je een leuke baan op het oog en wil je een sollicitatiebrief schrijven? Dat is niet altijd eenvoudig, ook niet als je de tips voor een perfecte sollicitatiebrief gelezen hebt. Een voorbeeld is makkelijk en helpt je op weg. Op het internet vind je mogelijkheden om een voorbeeld sollicitatiebrief tegen betaling te downloaden of zelfs om jouw brief door een ‘deskundige’ te laten schrijven. Maar dat is niet nodig. Het voorbeeld hieronder kun je gewoon overschrijven en invullen met je eigen gegevens. Of nog makkelijker: download deze voorbeeldbrief gratis in Word! Bewerk ‘m (invullen met je eigen gegevens), opsturen en klaar!

Dit delen

Voorbeeld van een sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief (ook wel motivatiebrief genoemd) is een aanbiedingsbrief bij je cv. Je vertelt kort iets over jezelf en je belangstelling voor de vacature. Je licht je motivatie toe. Hier onder zie je een voorbeeld van een standaard sollicitatiebrief. De ervaring en motivatie kun je aanpassen op jouw persoonlijke situatie. Deze brief biedt een uitstekende basis voor een correcte sollicitatiebrief op vrijwel iedere vacature.

Tip: als je je sollicitatiebrief digitaal verstuurt, scan dan eerst je handtekening (in blauw), plak de scanafbeelding op de juiste plek in de brief en maak er een pdf van. Je digitale sollicitatiebrief hoor je te verzenden als pdf*, niet als Worddocument en een gescande handtekening maakt ‘m helemaal “af”.

* Portable document format. Een pdf maken is heel eenvoudig en kan gewoon met behulp van je tekstverwerker.


Tips voor je loopbaan:


voorbeeld sollicitatiebrief


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Lees meer over solliciteren:

×