Natuurlijk stuur je bij je sollicitatiebrief altijd een curriculum vitae (kortweg: cv) mee. Je cv is het belangrijkste “visitekaartje” dat je neerlegt bij een toekomstige werkgever. Daarom moet je cv zowel inhoudelijk als qua vormgeving goed zijn. Bij het beoordelen van jouw geschiktheid voor de vacature kijkt men meer naar je cv dan naar je sollicitatiebrief.

Waarom is je cv zo belangrijk?

Om te bepalen wat je kunt en of de (beschikbare) functie bij je past, kijkt een werkgever het meest naar je cv. In je curriculum vitae (letterlijk: levensbeschrijving) staat welke opleiding en ervaring je hebt. Op basis daarvan maakt de werkgever een inschatting van je talenten en geschiktheid. Een goede sollicitatiebrief is niet onbelangrijk, maar een goed cv geeft een beter overzicht van wat je te bieden hebt dan de sollicitatiebrief. Meer mensen worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op basis van een goed cv dan op basis van een goede sollicitatiebrief.

Gratis downloaden

Een goed cv maken is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Doe je voordeel met onderstaande tips. Bovendien kun je een voorbeeld van een cv, een voorbeeld (open-) sollicitatiebrief èn het e-book “Zó schrijf je een sollicitatiebrief” hier gratis downloaden.


Tips voor je loopbaan:


Indeling van het cv

Maak je cv origineel, maar niet te feestelijk. Gebruik een duidelijk lettertype. Dat mag afwijken van het lettertype van je brief. Schrijf een cv nooit met de hand, maar altijd met de tekstverwerker. Denk eens aan een kadertje, tabs, tabellen enzovoort. Maar nogmaals: niet te wild. Het beste cv is een cv dat makkelijk leesbaar is. Om het cv overzichtelijk te maken, kun je het beste de volgende, gebruikelijke, indeling toepassen:

  1. Persoonsgegevens
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Werkervaring
  4. Overige informatie

ad 1) Gebruikelijk is om in ieder geval je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en -plaats in je cv te vermelden. Niet je telefoonnummer op je huidige werk vermelden, solliciteren is een persoonlijke aangelegenheid waar je huidige werkgever doorgaans niets mee te maken heeft. Bedenk dat als je je mobiele nummer opgeeft, je op je huidige werk een telefoontje over je sollicitatie kunt krijgen. Informatie over je burgerlijke staat en nationaliteit zijn normaal gesproken niet relevant.

ad 2) Noem in chronologische volgorde alle opleidingen die je na de lagere school gedaan hebt, ook de opleidingen die je niet afgemaakt hebt. Gebruik een aparte kolom voor cursussen die relevant kunnen zijn voor de baan of het soort werk waar je op solliciteert. Wanneer talenkennis relevant is, zet die dan in een tabel (zie dit voorbeeld cv).

ad 3) Vermeld in je cv de naam van de bedrijven waar je werkte met de vestigingsplaats, de functienaam en een korte functie-inhoud. De functie-inhoud is minder belangrijk naarmate het langer geleden is dat je de baan vervulde. Houd het kort en bondig, als ze meer willen weten dan zullen ze daar tijdens het sollicitatiegesprek wel naar vragen.

ad 4) Hobby’s en bestuurlijke functies vermeld je normaal gesproken alleen als ze relevant zijn voor de functie. Wordt doorzettingsvermogen gevraagd, dan is het zeker verstandig op te nemen dat je van bergbeklimmen houdt (als dat zo is tenminste). Ook kun je aan het einde referenties opnemen of de zinsnede “op verzoek kunnen referenties verstrekt worden”. Vergeet niet je referenten van tevoren te vragen of zij bereid zijn voor jou als referent op te treden.  

De volgorde

Over de volgorde van gegevens bestaan verschillende meningen. Gebruikelijk was dat je in je cv begon met de opleidingen en werkervaring die het langst geleden waren (chronologisch). Het zogenaamde “Amerikaanse cv” (a-chronologisch) draait dat juist om. De laatste jaren is die wijze van cv maken wijd verbreid. Sommige selecteurs geven de voorkeur aan een Amerikaans cv, omdat ze vinden dat ’t makkelijker leest of “moderner” is. Doe wat je zelf ’t prettigst vindt; de inhoud van je cv is immers belangrijker is dan de volgorde (denkt de selecteur daar anders over, dan is het vast geen prettig bedrijf!).  

Foto meesturen?

Voor het meesturen van een foto geldt hetzelfde als voor het “opleuken” van je cv in het algemeen: doe het alleen als het echt een goed idee is en past bij de baan en de organisatie waar je solliciteert. Meestal kun je beter geen foto meesturen of inscannen op je cv, dat voegt in deze fase niets toe. Behalve als je solliciteert als model of acteur natuurlijk.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Lees meer over solliciteren:

×