Klik hier naar een loopbaanadviseur in uw provincie

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Loopbaanvragen? Deze loopbaanadviseurs kunnen je helpen

Als je vragen hebt op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan kun je terecht bij een loopbaanadviseur. Nederland telt naar schatting enkele duizenden loopbaanadviseurs en die zijn niet allemaal even goed. En dat maakt het kiezen van een loopbaanadviseur er niet eenvoudiger op.

Wie een loopbaanadviseur raadpleegt doet een flinke investering in geld en tijd. Dan verwacht je ook kwaliteit en resultaat. Gelukkig zijn er volop goede loopbaanadviseurs en onderscheiden zij zich ook. Op deze site staan uitsluitend gekwalificeerde adviseurs voor loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie. Zij verstaan hun vak en zijn al jaren als loopbaanadviseur werkzaam. 

Hoe kan deze site je helpen met een goede loopbaanadviseur te vinden?

Op deze website vind je informatie over loopbaanadvies. Je kunt lezen wat je zelf kunt doen met je loopbaanvraag, omdat niet elk probleem direct vraagt om een professionele adviseur. Vaak word je al een stuk wijzer van het lezen van een boek over je loopbaanvraag. Daarvan zijn er heel veel en de meeste kun je vinden in de boekenrubriek op deze site.

Goede loopbaanadviseurs zijn adequaat opgeleid, aangesloten bij een beroepsvereniging en gecertificeerd. Op de pagina over beroepsverenigingen en certificerende instanties vind je nuttige informatie waardoor je weet waar je op moet letten en wat de afkortingen betekenen. Tevens kun je op deze site een (gratis) brochure downloaden getiteld: “Een goede loopbaanadviseur; zó gevonden”. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd en toegelicht hoe je een goede loopbaanadviseur uitkiest.

Onze loopbaanadviseurs: misschien wel de beste van Nederland

Op deze website vind je een aantal van de beste loopbaanadviseurs van Nederland. Deze site is het initiatief van een loopbaanadviseur en bestaat al sinds 1998. Alle aangesloten (zelfstandige) adviseurs dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Vóór opname op de site vindt een screening plaats waarbij o.a. wordt gelet op de volgende zaken:

  • heeft de loopbaanadviseur een relevante en afgeronde opleiding op het gebied van loopbaanadvisering, re-integratie of outplacement c.q. beschikt hij of zij over voldoende kennis van het vak?
  • is de loopbaanadviseur minimaal een jaar zelfstandig gevestigd en heeft hij of zij meerdere jaren ervaring als loopbaanadviseur?
  • staat de loopbaanadviseur ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (zijn de bedrijfsgegevens openbaar)?
  • is de loopbaanadviseur aangesloten bij c.q. gecertificeerd door minimaal één (beroeps-) organisatie zoals NOLOC, OVAL of CMI?
  • biedt de loopbaanadviseur een duidelijk pakket aan diensten aan voor particulieren en werkgevers?

Als aan deze voorwaarden is voldaan, heb je te maken met een ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseur. Voor het onwaarschijnlijke geval dat je toch nog een klacht hebt, dan is ook daarin voorzien. De vermelde adviseurs houden zich allemaal (ten minste*) aan de Gedragscode van de NOLOC, vereniging van loopbaanprofessionals.

* verschillende loopbaanadviseurs zijn bij meer dan één beroepsvereniging of certificerende instantie aangesloten die allemaal hun eigen klachtenreglement hanteren.

Loopbaanadviseurs in Drenthe

Loopbaanadviseurs in Flevoland

Loopbaanadviseur in Friesland

Loopbaanadviseur in Gelderland

WLO Work and Life
Gevestigd te Arnhem
Het Talentenpaspoort, Keurmerk RL

Loopbaanadviseurs in Groningen

Loopbaanadviseur in Limburg

Loopbaancoaching LUPUS
Gevestigd te Maastricht
Keurmerk RL

Loopbaanadviseurs in Noord-Brabant

Loopbaanadviseurs in Noord-Holland

Projob House of Careers
Gevestigd te Amsterdam
CRKBO, Keurmerk RL
Loopbaanadvies Pro
Gevestigd te Amsterdam
Keurmerk RL

Loopbaanadviseurs in Overijssel

Loopbaanadviseurs in Utrecht

Loopbaanadviseurs in Zeeland

Loopbaanadviseur in Zuid-Holland

Keurmerk RL
×