Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Oriënteren, netwerken en solliciteren

Oriënteren, netwerken en solliciteren

Klazina Oldenhuis

De markt verandert voortdurend. Je solliciteert dan ook niet meer op rollen, maar op uitdagingen. Het is belangrijk dat je goed weet welke problemen je oplost. Die nieuwe baan komt je niet aanwaaien. Je moet er wel wat voor doen. Tips zijn welkom om een onderscheidend cv en LinkedIn-profiel op te stellen. Dit boek helpt je met alle stappen in het proces. Zodat jij als winnaar uit het proces komt en die nieuwe baan aan jou wordt gegund. Lees meer »

Paperdreams - Cartoonmok - Nieuwe baan

Paperdreams - Cartoonmok - Nieuwe baan

Paper Dreams

Geen boek, maar iets heel anders. Verras je (nieuwe) collega, vriend, vriendin, partner met een origineel cadeau! Met deze mok op je bureau voel je je extra welkom. Lees meer »

Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk

Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk

Pascal Joore

Werkgeluk is een essentieel ingrediënt voor een gelukkig leven. Een baan die hierin voorziet kost geen energie, maar levert juist energie op en dat ervaar je niet alleen zelf, maar ook je collega’s en niet te vergeten je familie en vrienden. Het boek ‘Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk’ helpt je met het vinden van jouw weg naar werk waar je écht gelukkig van wordt. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

De Assessment Trainer

De Assessment Trainer

Jack J.R. van Minden

Dr. Jack J.R. van Minden laat je in 'De Assessment Trainer' zien hoe jij je goed kan voorbereiden op een assessment. Dit compacte, zeer gestructureerde en praktische boek, vergelijkbaar met de succesformule van 'De IQ-Trainer', helpt je thuis, zonder zenuwen, te oefenen met de gedragstests die je bij assessmentbureaus kunt verwachten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Test je brein

Test je brein

Loic Audrain

Wil je graag je algemene vaardigheden testen op het gebied van logica, geheugen, rekenkunde en persoonlijkheid? Of wil je je carrière een boost geven of misschien een andere wending? Om te slagen voor de vaak verplichte psychotechnische proeven is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit boek bevat meer dan 400 oefeningen die je daarbij zullen helpen. Lees meer »

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Rik Duursma

Je hebt de uitnodiging ontvangen voor jouw assessment. Wat de reden ook is, het blijft spannend om zo onder de loep genomen te worden. Wat kan ik verwachten in het interview met een psycholoog? Moet ik ook iets doen aan voorbereiding? Ik kan toch niet anders dan mijzelf zijn? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over leven en loopbaan

Een 10 voor werkgeluk in vier stappen

Een 10 voor werkgeluk in vier stappen

Hanneke Dijkman

Hanneke Dijkman, econoom, werkgelukcoach en zenleraar, ontwikkelde een methode van vier stappen naar werkgeluk. In haar beschrijvingen leeft ze haar eigen lessen voor: spelenderwijs en doelgericht neemt zij je mee op onderzoek langs werknemers in uiteenlopende sectoren. Lees meer »

Wie ben ik en wat wil ik

Wie ben ik en wat wil ik

Nienke Wijnants

Een boek voor dertigers en veertigers op zoek naar authenticiteit en geluk. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De ongeschreven regels

De ongeschreven regels

Gorick Ng

Wie een nieuwe baan heeft wil natuurlijk indruk maken, maar vaak krijg je te maken met onuitgesproken verwachtingen waar je opleiding je niet op heeft voorbereid. Je voelt je dan al snel overweldigd, onzeker of zelfs stuurloos. Gorick Ng maakte dit mee en ontrafelde gaandeweg de ongeschreven regels die ten grondslag liggen aan een succesvolle carrière. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over werkdruk en burn-out

Ik dacht dat ik wist wat burn-out was…

Ik dacht dat ik wist wat burn-out was…

Marijn Sillis

In dit boek trekt journalist Marijn Sillis ten strijde tegen de overload aan hippe burn-outonzin en fileert hij de clichés. Hij deelt goudeerlijk zijn eigen emoties, gedachten en inzichten, en gaat het gesprek aan met lotgenoten. "Ik dacht dat ik wist wat burn-out was... tot ik er een kreeg..." is een poging tot schets van het veelkoppige monster dat burn-out is. Lees meer »

Burn-out dagboek

Burn-out dagboek

Maaike Hartjes

In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in haar dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ‘nee’ tegen werk zeggen? Waarom is het nooit genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Lees meer »

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Carla Petri

Druk, druk, druk helpt je om zelfstandig, zonder hulp van buitenaf, meer grip op je eigen vitaliteit te krijgen, zodat je ernstiger gevolgen als een burn-out of bore-out voorkomt. Stress verminderen In heldere, toegankelijke taal biedt dit boek je een praktische vijfsporenaanpak om spanningsverschijnselen te voorkomen of te verminderen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken voor adviseurs en coaches

In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach

In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach

Eliane van Beukering

Ben jij loopbaancoach en wil je je werkzaamheden uitbreiden naar 2e-spoor-coaching? Het begeleiden van mensen die vanwege ziekte een andere baan moeten zoeken in een 2e-spoortraject vraagt veel meer kennis en vaardigheden dan je in eerste instantie zou verwachten. In dit boek leert Eliane je hoe je omgaat met de verschillende petten die je op hebt als 2e-spoorcoach. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Professionele loopbaancoaching

Professionele loopbaancoaching

Rozemarijn Dols

Professionele loopbaancoaching is een boek voor professionals die zich bezighouden met loopbaanvraagstukken. Deze herziene uitgave biedt niet alleen een geactualiseerd overzicht van de belangrijkste denkwijzen, methoden en technieken, maar ook veel praktische tips. Lees meer »

Coachen met een leeg hoofd

Coachen met een leeg hoofd

Nicolette Kat

Als coach samen met je coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef en toewerken naar een lonkend en helder doel - dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede luisterantenne hebben voor wat er in een ander omgaat. Hoe weet je als coach welke aanpak passend is bij het doel dat de coachee wil bereiken? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Boeken:

×