Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Solliciteren naar werkgeluk

Solliciteren naar werkgeluk

Aaltje Vincent

Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van alle werkenden al na een jaar vertrekt bij een organisatie omdat er toch geen goede match is tussen de werknemer en de werkgever. In 'Solliciteren naar werkgeluk' helpt bestsellerauteur Aaltje Vincent werkzoekenden én werknemers slim en succesvol te solliciteren naar een baan waar ze écht gelukkig van worden. Lees meer »

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

Gusta Timmermans

Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals. Maar ook voor kandidaten natuurlijk. Neem een kijkje in de keuken! Lees meer »

Job zoeken: check

Job zoeken: check

Catherine Ruys

Er zijn momenteel om en bij de 4,7 miljoen Belgen aan de slag. Maar lang niet iedereen is gelukkig in zijn job: dat bewijst de veel te hoge uitval van werknemers. Dit werkboek is geschreven voor al wie zich op de arbeidsmarkt begeeft. De zoektocht naar een baan begint niet bij een vacature, maar bij de wijze waarop je als sollicitant je zoektocht beleeft en hoe je deze ervaring kan optimaliseren. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

De Assessment Trainer

De Assessment Trainer

Jack J.R. van Minden

Dr. Jack J.R. van Minden laat je in 'De Assessment Trainer' zien hoe jij je goed kan voorbereiden op een assessment. Dit compacte, zeer gestructureerde en praktische boek, vergelijkbaar met de succesformule van 'De IQ-Trainer', helpt je thuis, zonder zenuwen, te oefenen met de gedragstests die je bij assessmentbureaus kunt verwachten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Test je brein

Test je brein

Loic Audrain

Wil je graag je algemene vaardigheden testen op het gebied van logica, geheugen, rekenkunde en persoonlijkheid? Of wil je je carrière een boost geven of misschien een andere wending? Om te slagen voor de vaak verplichte psychotechnische proeven is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit boek bevat meer dan 400 oefeningen die je daarbij zullen helpen. Lees meer »

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Rik Duursma

Je hebt de uitnodiging ontvangen voor jouw assessment. Wat de reden ook is, het blijft spannend om zo onder de loep genomen te worden. Wat kan ik verwachten in het interview met een psycholoog? Moet ik ook iets doen aan voorbereiding? Ik kan toch niet anders dan mijzelf zijn? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over leven en loopbaan

Jouw probleemloze carrière

Jouw probleemloze carrière

Ernst van Dam

Dit boek helpt om op een andere manier naar problemen te kijken, waardoor je er enerzijds heel wat van tafel kan vegen en anderzijds een nieuwe manier van aanpakken leert. Het bewust omgaan met problemen, ze oplossen en voorkomen, brengt je immers méér dan alleen probleemvrij door het leven te gaan. Je zult nieuwe kansen creëren en benutten en zo effectiever, efficiënter en gelukkiger zijn. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Notities van een generaal

Notities van een generaal

Peter van Uhm

Inspirerende levenslessen voor je carrière en je persoonlijke leven van Nederlands bekendste militair. In dit boek deelt Van Uhm zijn persoonlijke inzichten en lessen in leiderschap. Lessen die bruikbaar zijn binnen de krijgsmacht, maar zeker ook daarbuiten. Over vertrouwen en omgaan met kritiek. Over moed, schuld en verantwoordelijkheid. En over hoe ook jij leiding kunt geven, al is het maar aan je eigen gedrag. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wat wil je ècht?

Wat wil je ècht?

Sandra Klijn

Zit je vast in een baan die alleen maar energie vreet? Ben je uitgeput en blijven je talenten onbenut? Met dit boek verdubbel je je energie op je werk. 'Wat wil je écht?' reikt je handvatten aan om te achterhalen wat je nu echt wilt, en hoe dit samen met je competenties, persoonlijkheid en gedrag de kloppende puzzel vormt voor een energiek werkleven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over werkdruk en burn-out

Omgaan met stress op het werk (ebook)

Omgaan met stress op het werk (ebook)

Géraldine De Radiguès

Leer in slechts 50 minuten hoe je stress op het werk kunt beheersen met dit praktische en beknopte boek. Als u de belangrijkste principes van stressmanagement begrijpt, kunt u kalm en bedachtzaam reageren in belangrijke situaties, wat van vitaal belang is als u probeert uw droombaan te vinden, uw punt te maken, en te stoppen met simpelweg overleven en creatief te worden. In dit boek leer je hoe stressvermindering je kan helpen bij sollicitatiegesprekken, spreken in het openbaar, presentaties en op de werkplek in het algemeen. Lees meer »

Het betere werken!

Het betere werken!

Denise Hulst

Wil je orde aanbrengen in je werk? Stress, chaos, te veel informatie en e-mail? Worstel je met je tijd, taken en deadlines? Ga je ook clean-desk-werken of de overstap maken naar een vorm van Het Nieuwe Werken? Ga dan nu aan de slag met Het Betere Werken! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Weer aan de slag

Weer aan de slag

Elke van Hoof

Onderzoek toont aan dat langdurige afwezigheid voor heel wat aandoeningen de volledige genezing vertraagt. Werken als medicijn is dus aan te raden. Maar vaak is de drempel om weer aan de slag te gaan hoog. Dit boek bereidt je daar tijdens je afwezigheid stap voor stap op voor. Lees meer »


Boeken voor adviseurs en coaches

Het Boek voor Coaches

Het Boek voor Coaches

Vincent van der Burg

In Het Boek voor Coaches neemt dr. Vincent van der Burg je mee, voorbij conventionele vaardigheden als luisteren, vragen stellen en SMART doelen opstellen. Door de talloze praktijkvoorbeelden, verhalen, oefeningen en technieken is dit boek direct te gebruiken in de dagelijkse praktijk en onmisbaar voor iedere professional. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Coachen zonder blabla

Coachen zonder blabla

Benjamin Ball

Vind je het als coach ook wel eens lastig om eindeloos naar je coachees te zitten luisteren? Heb je het gevoel dat er soms meer in je gesprekken zit dan je er nu uithaalt? In 'Coachen zonder blabla' lees je hoe je het eindeloze praten stillegt en hoe je van elk coachgesprek een spannende belevenis maakt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Maak van coachen een gewoonte

Maak van coachen een gewoonte

Michael Bungay Stanier

Het bestverkochte coachingsboek van de 21ste eeuw! Na het lezen van dit boek wordt coachend leidinggeven een tweede natuur, een dagelijkse gewoonte die ervoor zorgt dat managers en hun teams minder hard hoeven te werken en toch betere resultaten boeken. Lees meer »


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Boeken:

×