Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Dit delen
Dit delen

Boeken over:


Boeken over solliciteren

JOBvious

JOBvious

Laura Berns-van Unen

Met dit boek puzzel je naar jouw ideale baan door proactief kansen te creëren en meer over jezelf te leren. Je kruipt in de huid van de personeelsmanager, je leert wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarna kruip je in de huid van de marketingmanager en creëer je kansen door o.a. te netwerken. Ten slotte ga je jezelf verkopen en onder de aandacht brengen van jouw ideale werkgever. Lees meer »

Een onweerstaanbaar cv

Een onweerstaanbaar cv

Huub van Zwieten

Laat jezelf zien op een manier die krachtig en onderscheidend is om zo de baan te vinden die ècht bij je past. In dit boek tonen de auteurs op inspirerende en eigentijdse wijze dat het cv in de nieuwe vorm dé kans biedt om je dromen en talenten te benutten. Lees meer »

Zo vind je een baan!

Zo vind je een baan!

Dorien Waasdorp - Slotboom

Een boek boordevol tips om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De informatie is overzichtelijk en toegankelijk en geschreven vanuit een uiterst praktische invalshoek. Concreet taalgebruik. Een matrix helpt de lezer bij de methode van zoeken /selecteren naar het voor zijn/haar categorie meest effectieve traject. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over psychologische tests

De Passietest

De Passietest

Chris Attwood & Janet Bray Attwood

Wat doe je heel graag? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw unieke vaardigheden en talenten? Hoe ziet je ideale leven eruit? Leven volgens onze passie is de sleutel tot een gelukkig en voldaan leven, maar hoe ontdek je wat je echte passie is? De Passietest biedt de meest simpele en heldere manier om erachter te komen wat jij wilt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychodiagnostiek en assessment

Psychodiagnostiek en assessment

Henk Verhoeven

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. Dit boek is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruik maakt van zijn psychodiagnostische competenties. Lees meer »

Praktijkboek psychologische test

Praktijkboek psychologische test

John Wiering

Een psychologische test kan van grote invloed zijn op de verdere beroepsloopbaan. Dit boek is samengesteld als trainingsprogramma en bevat een breed en gevarieerd aanbod van oefeningen voor de intelligentietest. Doel van dit boek is u vertrouwd te maken met de vraagsituaties en u in staat te stellen in de ogenschijnlijke chaos van opdrachten wetmatigheden te ontdekken en oplossingsstrategieën te ontwikkelen waarmee u de tests doeltreffend te lijf kunt gaan. Lees meer »


Boeken over leven en loopbaan

Lessen uit een ontslag

Lessen uit een ontslag

Hilde Sabbe

Een boekje waarin de auteur haar destijds eigen, onverwachte ontslag op persoonlijke wijze behandelt. Geen praktische adviezen van sociale, juridische of financiële aard, noch diepte psychologische analyses. Wel de beleving en verwerking van de 'rouw', het omgaan met de spanningen, het gezichtsverlies, de reacties, de leegte, de uitdagingen, de lessen. Lees meer »

Gefeliciteerd met je ontslag

Gefeliciteerd met je ontslag

Ciska Pittie

Dit boek is bedoeld om je te helpen met plezier uit te kijken naar alles wat deze nieuwe periode je gaat brengen. Het nare, misschien zelfs wanhopige gevoel dat je ervaart bij de gedachte aan je (mogelijke) ontslag, heeft alles te maken met de zekerheden die je in je leven ervaart en die je nu los moet gaan laten. Dit boek helpt je het beste te halen uit deze periode, en belangrijker nog, het beste te halen uit jezelf. Lees meer »

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss

Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over werkdruk en burn-out

Help ik word geleefd!

Help ik word geleefd!

Iris Willems

Dit boek gaat concreet in op mogelijke oorzaken van het feit dat je geleefd wordt. De auteurs behandelen concrete tips die je kunnen helpen om stress zelf onder controle te krijgen en je leven zelf te leven zoals jij dat wilt. Je leert dat alles te integreren in ons leven zodat we leven in plaats van geleefd te worden. Lees meer »

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Alex Six

"Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau" wil komaf maken van al de vooroordelen rond burn-out. Dit waargebeurd verhaal wil het taboe rond burn-out doorbreken. De mensen, bedrijven, onze maatschappij in het algemeen wakker schudden rond dit thema. We zien, lezen en horen heel veel daarover in de media. Maar uiteindelijk weten de meeste van ons niet echt wat een burn-out is en wat een burn-out doet met een mens. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Help! Ik heb stress

Help! Ik heb stress

Isabelle Hoebrechts

Help! Ik heb stress biedt een gids om te leren omgaan met je persoonlijke stresssituaties. Via handige inzichten, de juiste do's-and-don'ts en talrijke oefeningen helpt het boek je om je triggers te herkennen, om je stress de baas te worden en om stressvolle situaties resoluut aan te pakken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over adviseurs en coaches

Het grote sollicitatiespel

Het grote sollicitatiespel

Eldert Nieuwenhuize & Maaike Kersbergen

Het spel is bedoeld voor sollicitatietrainers, coaches, loopbaanadviseurs, re-integratieconsulenten bij uitkeringsinstanties, docenten en decanen als tool om klanten, medewerkers en studenten optimaal voor te bereiden op hun sollicitatiegesprek, zodat ze meer kans maken op die baan. Eigenlijk voor iedereen die zich bezighoudt met begeleiden van anderen naar werk. Lees meer »

Holistische aanpak burn-out

Holistische aanpak burn-out

Fred Streefkerk

Holistische aanpak burn-out is bedoeld voor mensen die vanuit een professioneel oogpunt individuen begeleiden met een burn-out of burn-out gerelateerde klachten. Primair richt het boek zich op inzichten en methoden voor hulpverleners. Verder biedt het voor direct betrokkenen als leidinggevenden, human resource managers, collega's of partners de mogelijkheid zich te verdiepen in het proces van herstel vanuit een holistische aanpak. Lees meer »

Natuur als coach

Natuur als coach

Yoke de Wilde

Ben jij begeleidingsprofessional en wil je de natuur inzetten in je werk? Steeds meer coaches, trainers, opleiders en therapeuten ontdekken dat klanten in de natuur op een ontspannen manier snel tot de kern komen, verrassende in- en uitzichten opdoen en passende antwoorden op hun vragen vinden. Lees meer »


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.

Dit delen

Boeken:

Dit delen
×