Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Jobmarketing 3.0

Jobmarketing 3.0

Aaltje Vincent

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Binnen!

Binnen!

Marjo Louwers-Janssen

Voor je nieuwe baan moet je beschikken over een aantal competenties, bijvoorbeeld besluitvaardigheid, conceptueel denken en inventiviteit. In dit boek staan meer dan 100 competenties beschreven, met de bijbehorende selectievragen én de antwoorden op die vragen. Een betere voorbereiding op je sollicitatiegesprek bestaat er niet! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Maak een killer LinkedIn-profiel

Maak een killer LinkedIn-profiel

Brenda Bernstein

Wilt u uw LinkedIn-profiel optimaal inzetten in uw huidige functie, voor de zoektocht naar een nieuwe baan of voor uw bedrijf? Dan biedt deze uitgave u alle tools die u nodig heeft. Auteur Brenda Bernstein bespreekt 18 veel voorkomende fouten en geeft schrijftips die ervoor zorgen dat uw profiel de aandacht trekt en goed gevonden wordt. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

Assessments voor dummies

Assessments voor dummies

Nigel Povah

In dit boek vind je deskundige adviezen over hoe je in de meest voorkomende assessmentopdrachten kunt uitblinken. Weet welke vaardigheden aan elke oefening zijn gekoppeld om jezelf slim (in plaats van moeizaam) voor te bereiden en je kansen op succes zo groot mogelijk te maken. Lees meer »

De Passietest

De Passietest

Chris Attwood & Janet Bray Attwood

Wat doe je heel graag? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw unieke vaardigheden en talenten? Hoe ziet je ideale leven eruit? Leven volgens onze passie is de sleutel tot een gelukkig en voldaan leven, maar hoe ontdek je wat je echte passie is? De Passietest biedt de meest simpele en heldere manier om erachter te komen wat jij wilt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychodiagnostiek en assessment

Psychodiagnostiek en assessment

Henk Verhoeven

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. Dit boek is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruik maakt van zijn psychodiagnostische competenties. Lees meer »


Boeken over leven en loopbaan

Careergasm

Careergasm

Sarah Vermunt

Wat is een careergasm? Voelt dat net zo goed als het klinkt? Jazeker. Een careergasm krijg je als je werk goed voelt. Echt goed. Maar hoe krijg je je mojo terug als je vastzit in een liefdeloze relatie met je baan? In Careergasm laat Sarah Vermunt je precies zien hoe je dat doet. No-nonsenseadvies voor mensen die iets willen veranderen op werkgebied. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Uurtje factuurtje

Uurtje factuurtje

Alex van der Hulst

"Uurtje factuurtje" gaat over hardwerkende freelancers, creatieve zzp'ers, hippe zelfstandigen en carrière maken zonder baas. Het gaat over de werkplekken, het kwijtraken van bonnetjes, nooit op vakantie kunnen, uitstelgedrag en waarom Jezus de ultieme zelfstandige was. Ben je zelf zelfstandige? Dan zul je jezelf herkennen in dit boek. Werk je voor een baas? Dan kun je je met al je collega's in je kantoortuin verkneukelen over het wel en wee van de zelfstandigen onder ons. Lees meer »

Zin houden in je werk

Zin houden in je werk

Godelieve Meeuwissen

Zo'n 80 procent van de werkenden is niet bevlogen en heeft eigenlijk niet zo veel zin in zijn werk. Dat is doodzonde. Want zin hebben in je werk is een voorwaarde om goed te presteren. Werken met zin is fijn voor jezelf, voor je collega's, je organisatie en je klant! Lees meer »


Boeken over werkdruk en burn-out

Uit je burn-out

Uit je burn-out

Carien Karsten

Burn-out is de beroepsziekte van deze tijd. De prettig geprijsde (€12,50 of €9,95 voor het e-book) editie van deze raadgever helpt je om er binnen een maand vanaf te komen. Met achtergrondinformatie, praktijkvoorbeelden, oefeningen en tips biedt "Uit je burn-out" een effectief stap-voor-stapprogramma dat al duizenden mensen geholpen heeft. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Uit je burn-out | werkboek

Uit je burn-out | werkboek

Carien Karsten

Volgens CBS en TNO kampt 1 op de 7 werknemers met burn-outklachten; deze beroepsziekte is dus een relatief veelvoorkomend fenomeen. In dit werkboek, dat hoort bij het succesvolle gelijknamige basisboek, staan handige vragenlijsten en eenvoudige opdrachten om er in 30 dagen vat op te krijgen. Lees meer »

De burn-out specialist

De burn-out specialist

Laurna Fenenga

Voel jij je alsmaar uitgeput en heb je geen energie? Heb je een burn-out en weet je niet hoe je hieruit moet komen? In 10 stappen uit je burn-out is bedoeld voor mensen die in een burn-out zitten of dreigen te geraken. Bij een burn-out is het belangrijk om de oorzaken bij de wortel aan te pakken, zodat je in de toekomst niet opnieuw ziek wordt. Lees meer »


Boeken voor adviseurs en coaches

In de voetsporen van de heldin

In de voetsporen van de heldin

Edith de Wit

Als loopbaancoach heb je een belangrijke rol om je cliënt te helpen ontdekken waar ze energie van krijgt en wat haar drijft. Om deze belangrijke voorwaarden voor werkvreugde op het spoor te komen is het uiterst zinvol om terug te kijken op haar loopbaan en haar leven, en die momenten en werkzaamheden te ontdekken waar ze blij van werd (en ook waar ze absoluut niet blij van werd). Lees meer »

Studieloopbaanbegeleiding

Studieloopbaanbegeleiding

Marian Cornelissen

In 'Studieloopbaanbegeleiding - Trainingen SLB voor de docent' komen alle benodigde coachingsvaardigheden aan bod, met aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Lees meer »

Loopbanen in beweging

Loopbanen in beweging

Ans de Vos

'Loopbanen in beweging' geeft de lezer richting om op een andere manier aan de slag te gaan met loopbanen binnen de organisatie. De vele praktijkvoorbeelden en tips zijn een inspiratiebron om loopbaanbeleid op een andere en duurzame manier vorm te geven. Daarbij vormt aandacht voor zowel de noden van de organisatie als van de medewerker de rode draad. Lees meer »


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek!


Boeken:

×