Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Dit delen

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Je bent aangenomen!

Je bent aangenomen!

Fiona Kloosterman

In dit boek laat Fiona Kloosterman zien hoe kennis uit de neuromarketing kan worden ingezet bij het vinden van een nieuwe baan. Op praktische wijze bespreekt ze een aantal neuromarketingonderzoeken, zodat de lezer de bevindingen hieruit direct kan toepassen bij zijn sollicitaties. Lees meer »

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

Theo Jongedijk

Hoe blijf je optimistisch en hou je vertrouwen in de toekomst na het verlies van je baan? Dit boek staat vol realistische tips om niet bij de pakken neer te gaan zitten en weer kans te maken op deelname aan de maatschappij. Lees meer »

JOBvious

JOBvious

Laura Berns-van Unen

Met dit boek puzzel je naar jouw ideale baan door proactief kansen te creëren en meer over jezelf te leren. Je kruipt in de huid van de personeelsmanager, je leert wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarna kruip je in de huid van de marketingmanager en creëer je kansen door o.a. te netwerken. Ten slotte ga je jezelf verkopen en onder de aandacht brengen van jouw ideale werkgever. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

De Passietest

De Passietest

Chris Attwood & Janet Bray Attwood

Wat doe je heel graag? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw unieke vaardigheden en talenten? Hoe ziet je ideale leven eruit? Leven volgens onze passie is de sleutel tot een gelukkig en voldaan leven, maar hoe ontdek je wat je echte passie is? De Passietest biedt de meest simpele en heldere manier om erachter te komen wat jij wilt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychodiagnostiek en assessment

Psychodiagnostiek en assessment

Henk Verhoeven

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. Dit boek is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruik maakt van zijn psychodiagnostische competenties. Lees meer »

Praktijkboek psychologische test

Praktijkboek psychologische test

John Wiering

Een psychologische test kan van grote invloed zijn op de verdere beroepsloopbaan. Dit boek is samengesteld als trainingsprogramma en bevat een breed en gevarieerd aanbod van oefeningen voor de intelligentietest. Doel van dit boek is u vertrouwd te maken met de vraagsituaties en u in staat te stellen in de ogenschijnlijke chaos van opdrachten wetmatigheden te ontdekken en oplossingsstrategieën te ontwikkelen waarmee u de tests doeltreffend te lijf kunt gaan. Lees meer »


Boeken over leven en loopbaan

Sterk voelen op het werk

Sterk voelen op het werk

Eveline Baar

Handboek voor (hoog)sensitieve medewerkers. Als (hoog)sensitieve werknemer beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten die met jouw gevoeligheid samenhangen. Daarmee vorm je een grote meerwaarde voor de organisatie. Maar hooggevoeligheid kent ook zijn schaduwkanten. Dit praktische, vlot leesbare handboek biedt inzicht, handvatten en tips. Lees meer »

Van werknemer naar ondernemer

Van werknemer naar ondernemer

Leni Minderhoud

Steeds meer professionals zetten de stap van loondienst naar hun eigen bedrijf. Soms noodgedwongen, vaak vanuit een verlangen om het ondernemerschap te ontdekken. "Van werknemer naar ondernemer" is een belangrijke gids voor elke werknemer en werkzoekende die overweegt om een bedrijf te starten. Lees meer »

Lessen uit een ontslag

Lessen uit een ontslag

Hilde Sabbe

Een boekje waarin de auteur haar destijds eigen, onverwachte ontslag op persoonlijke wijze behandelt. Geen praktische adviezen van sociale, juridische of financiële aard, noch diepte psychologische analyses. Wel de beleving en verwerking van de 'rouw', het omgaan met de spanningen, het gezichtsverlies, de reacties, de leegte, de uitdagingen, de lessen. Lees meer »


Boeken over werkdruk en burn-out

Help ik word geleefd!

Help ik word geleefd!

Iris Willems

Dit boek gaat concreet in op mogelijke oorzaken van het feit dat je geleefd wordt. De auteurs behandelen concrete tips die je kunnen helpen om stress zelf onder controle te krijgen en je leven zelf te leven zoals jij dat wilt. Je leert dat alles te integreren in ons leven zodat we leven in plaats van geleefd te worden. Lees meer »

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Alex Six

"Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau" wil komaf maken van al de vooroordelen rond burn-out. Dit waargebeurd verhaal wil het taboe rond burn-out doorbreken. De mensen, bedrijven, onze maatschappij in het algemeen wakker schudden rond dit thema. We zien, lezen en horen heel veel daarover in de media. Maar uiteindelijk weten de meeste van ons niet echt wat een burn-out is en wat een burn-out doet met een mens. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Help! Ik heb stress

Help! Ik heb stress

Isabelle Hoebrechts

Help! Ik heb stress biedt een gids om te leren omgaan met je persoonlijke stresssituaties. Via handige inzichten, de juiste do's-and-don'ts en talrijke oefeningen helpt het boek je om je triggers te herkennen, om je stress de baas te worden en om stressvolle situaties resoluut aan te pakken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken voor adviseurs en coaches

De vijf kritieke succesfactoren voor coaching

De vijf kritieke succesfactoren voor coaching

Ger van Doorn

Kritieke succesfactoren voor coaching zijn die aspecten die onophoudelijk aandacht moeten krijgen van coach, coachees en teams. Dit boek reikt coaches (in opleiding) de theoretische kennis aan om de kritieke succesfactoren voor coaching in de praktijk ook met succes te hanteren. Lees meer »

No-nonsense coaching

No-nonsense coaching

Anne de Jong

Mensen willen helpen maakt je nog geen goede coach. Hoe je dat wel wordt, maakt No-nonsense coaching duidelijk. Sterker: met dit praktische en heldere boek word je in vijf stappen een goede coach. De startende coach leert wat je doet als je coacht en hoe je het doet. Lees meer »

Coachen als professie

Coachen als professie

Ien G.M. van der Pol

Coachen als professie verbindt verschillende coachmethoden met elkaar tot een overzichtelijk geheel, een body of knowledge. Het biedt de fundamenten van het beroep van coaching via kennis, kunde en ervaringswijsheid. De geschiedenis, theorie en methode, ethiek, houding en vaardigheden komen allemaal aan bod, op een heldere en toegankelijke manier en voorzien van talloze voorbeelden uit de praktijk. Lees meer »


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Boeken:

×