Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren

Marco Mostert

Effectief solliciteren is meer dan alleen maar een baan vinden, ook in tijden dat het werk voor het oprapen ligt. Immers, werken is een substantieel deel van je leven of het nu een voltijdbaan betreft of werken in deeltijd. Met dit boek leer je de ins en outs van het moderne solliciteren, welke basistools handig zijn en hoe je ze efficiënt kunt inzetten om je doel te bereiken. Lees meer »

Maak de MATCH

Maak de MATCH

Annett Keizer

Een passende baan vinden doe je in 5 stappen: Meten, Ambiëren, Toetsen, Concluderen, Herpositioneren. Ken jezelf, ken de markt. Speel het spel van vraag en aan bod om jezelf succesvol te positioneren. Lees meer »

De sollicitant

De sollicitant

Bram Esser

"In zijn zoektocht naar werk balanceert Bram Esser op de grens van geloofwaardigheid en absurditeit." Dit boek helpt je niet om een baan te vinden, maar wel om even te relativeren en een glimlach op je gezicht te toveren. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Rik Duursma

Je hebt de uitnodiging ontvangen voor jouw assessment. Wat de reden ook is, het blijft spannend om zo onder de loep genomen te worden. Wat kan ik verwachten in het interview met een psycholoog? Moet ik ook iets doen aan voorbereiding? Ik kan toch niet anders dan mijzelf zijn? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De assessmentgids compact

De assessmentgids compact

Wim Bloemers

'De assessmentgids compact' beschrijft alle noodzakelijke stappen die je moet nemen om een assessment tot een zinvolle leerervaring te maken, gericht op jouw loopbaan en ontwikkeling. Dit is de beknopte versie van 'De nieuwe assessmentgids' (zie verder in deze rubriek). Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Assessments voor dummies

Assessments voor dummies

Nigel Povah

In dit boek vind je deskundige adviezen over hoe je in de meest voorkomende assessmentopdrachten kunt uitblinken. Weet welke vaardigheden aan elke oefening zijn gekoppeld om jezelf slim (in plaats van moeizaam) voor te bereiden en je kansen op succes zo groot mogelijk te maken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over leven en loopbaan

Stoor nooit een vlooiende aap

Stoor nooit een vlooiende aap

Constanze Mager

Constanze Mager, bioloog en hoofd educatie bij Koninklijke Burgers' Zoo, kijkt in dit boek uiteraard naar verrassende oplossingen uit het dierenrijk voor de dagelijkse problemen en uitdagingen op het werk. Wat kunnen we leren van bepaalde diersoorten over communiceren, samenwerken, motiveren, efficiënt handelen en optimaal presteren? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het is altijd het goede weer

Het is altijd het goede weer

Jamie Nederpel

Wandelend loopbaancoach Jamie Nederpel bespreekt in "Het is altijd het goede weer" vragen over werk en loopbaan. In dit boek vol inspiratie, hoop en inzichten laat Jamie je op lichtvoetige en spitsvondige wijze jouw eigen antwoorden vinden. Zodat jij zèlf op weg kunt naar werk dat past bij wie je van nature bent. En je werk geen 'moetje' meer is, maar zin en plezier geeft aan je leven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Judith Noordzij

Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind word je al gevraagd wat je later wilt worden. Voor je het weet zit je op een universiteit iets te leren wat je op een willekeurige maandag hebt besloten, omdat je die leraar van een bepaald vak leuk vond of omdat je gewoonweg niet zo goed wist wat je wilde worden. Zo ook Judith Noordzij. Na een geweldige studententijd, een topstage en een topbaan kreeg ze een burn-out. Nu leert ze mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over werkdruk en burn-out

Leve de burn-out

Leve de burn-out

Jessie de Caluwe

Jessie De Caluwe ken je ongetwijfeld nog als radiostem of televisiegezicht. Tijdens haar bloeiende mediacarrière kreeg ze heel wat tegenslagen te verwerken. Het onophoudelijk blijven doorgaan resulteerde in een bikkelharde burn-out. Achteraf bekeken is die crash een dankbaar keerpunt in haar leven geworden, vandaar de verrassende titel. Lees meer »

5 Sterren-aanpak voor gezonde werkdruk

5 Sterren-aanpak voor gezonde werkdruk

Huub Pennock

Studieboek over het verminderen van werkdruk met de bij TNO ontwikkelde vijfsterrenmethode. Lees meer »

Ik wil gewoon werken!

Ik wil gewoon werken!

Fons Leroy

Gewoon “werken”. Is dat niet wat we allemaal willen? Omdat je je nuttig wil voelen. Omdat je collega’s een belangrijk sociaal netwerk vormen. Omdat je een inkomen nodig hebt. Omdat het structuur geeft aan je leven.... Maar “gewoon” werken is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren uitleggen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken voor adviseurs en coaches

Zijnsgericht coachen

Zijnsgericht coachen

Fred Korthagen

Hoe kunnen aangeleerde overlevingspatronen overstegen worden? 'Zijnsgericht coachen' helpt mensen om zich bewust te worden van ineffectieve gedragspatronen en zich te verbinden met hun authentieke kern. Lees meer »

Handboek coachen bij stress en burn-out

Handboek coachen bij stress en burn-out

Annita Rogier

Met dit complete en praktische "Handboek coachen bij stress en burn-out" leren coaches hoe ze mensen met stressklachten kunnen begeleiden naar veerkracht en bevlogenheid. Met de gestructureerde en evidence-based coachingsaanpak in dit boek hervinden zij snel hun vitaliteit. Het achtstappenplan naar herstel vormt daarbij de rode draad. Lees meer »

Coachen met NLP voor Dummies

Coachen met NLP voor Dummies

Kate Burton

Coachen met NLP voor Dummies laat je zien hoe je NLP-vaardigheden binnen het coachen gebruikt en je cliënten naar succes leidt. Of je nu een NLP-coach wilt worden of dat je NLP-vaardigheden in je bestaande coachings- of managementrol wilt gebruiken, dit boek legt je uit hoe je iemand coacht op persoonlijk of zakelijk vlak. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek!


Boeken:

×