Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Boeken over:


Boeken over solliciteren

De complete sollicitatiegids

De complete sollicitatiegids

Adri van der Kemp

Solliciteren naar een nieuwe baan is de laatste jaren aan sterke veranderingen onderhevig. 'De complete sollicitatiegids' is een praktisch hulpmiddel om jouw sollicitatievaardigheden naar een hoger plan te tillen. Lees meer »

Solliciteren naar werkgeluk

Solliciteren naar werkgeluk

Aaltje Vincent

Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van alle werkenden al na een jaar vertrekt bij een organisatie omdat er toch geen goede match is tussen de werknemer en de werkgever. In 'Solliciteren naar werkgeluk' helpt bestsellerauteur Aaltje Vincent werkzoekenden én werknemers slim en succesvol te solliciteren naar een baan waar ze écht gelukkig van worden. Lees meer »

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

Gusta Timmermans

Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals. Maar ook voor kandidaten natuurlijk. Neem een kijkje in de keuken! Lees meer »


Boeken over psychologische tests

De Assessment Trainer

De Assessment Trainer

Jack J.R. van Minden

Dr. Jack J.R. van Minden laat je in 'De Assessment Trainer' zien hoe jij je goed kan voorbereiden op een assessment. Dit compacte, zeer gestructureerde en praktische boek, vergelijkbaar met de succesformule van 'De IQ-Trainer', helpt je thuis, zonder zenuwen, te oefenen met de gedragstests die je bij assessmentbureaus kunt verwachten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Test je brein

Test je brein

Loic Audrain

Wil je graag je algemene vaardigheden testen op het gebied van logica, geheugen, rekenkunde en persoonlijkheid? Of wil je je carrière een boost geven of misschien een andere wending? Om te slagen voor de vaak verplichte psychotechnische proeven is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit boek bevat meer dan 400 oefeningen die je daarbij zullen helpen. Lees meer »

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Rik Duursma

Je hebt de uitnodiging ontvangen voor jouw assessment. Wat de reden ook is, het blijft spannend om zo onder de loep genomen te worden. Wat kan ik verwachten in het interview met een psycholoog? Moet ik ook iets doen aan voorbereiding? Ik kan toch niet anders dan mijzelf zijn? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Boeken over leven en loopbaan

Beter leren keuzes maken

Beter leren keuzes maken

Jonathan Herring

Sommige keuzes worden bijna zonder nadenken gemaakt. Andere lijken zo moeilijk dat we gewoon niet kunnen beslissen. En daarvoor is dit praktische boek erg handig. Het helpt je uit elk dilemma te geraken en tot een weloverwogen besluit te komen. Lees meer »

Eerste hulp bij thuiswerken

Eerste hulp bij thuiswerken

Elke van Hoof

Een praktische gids voor werkgever en werknemer. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Mooier Werk

Mooier Werk

Mark van Vuuren

Werk staat nooit stil. Banen en beroepen lijken zelfs steeds sneller te veranderen. Het is belangrijk om hierop als individu en organisatie slim en snel te kunnen anticiperen. Dit boek biedt inzichten om binnen deze dynamiek van werk Mooier Werk te maken. Lees meer »


Boeken over werkdruk en burn-out

Weer aan de slag

Weer aan de slag

Elke van Hoof

Onderzoek toont aan dat langdurige afwezigheid voor heel wat aandoeningen de volledige genezing vertraagt. Werken als medicijn is dus aan te raden. Maar vaak is de drempel om weer aan de slag te gaan hoog. Dit boek bereidt je daar tijdens je afwezigheid stap voor stap op voor. Lees meer »

Jong en opgebrand

Jong en opgebrand

Bram de Brabander

Het oprechte verhaal van een 28-jarige man die keihard op zijn grenzen botst. En opnieuw op zoek moet gaan naar zichzelf en zijn plek binnen de maatschappij. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werkdruk bestaat niet

Werkdruk bestaat niet

Sierd Nutma

1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Veel organisaties vinden het moeilijk om hier een adequate oplossing voor te vinden. Ondertussen worden de gevolgen steeds zichtbaarder. Het is nu echt tijd om in te grijpen. In dit boek word je aan de hand van de uitdagende stelling `Werkdruk bestaat niet` meegenomen naar een wereld zonder werkdruk. Lees meer »


Boeken voor adviseurs en coaches

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid

Hilde Backus

Wandelen werkt stressverlagend en de natuur doet ons goed. Veel coaches, psychologen en andere therapeuten weten dat ook. Ze zoeken naar een manier waarin ze resultaatgericht aan de wandel kunnen met hun coachees of cliënten. 'Wandelcoaching' bij stress en onzekerheid is een praktisch boek waarmee je direct in je praktijk aan de slag kunt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Evidence-based coachen

Evidence-based coachen

Dr. Pieternel Dijkstra

Veel mensen kiezen voor een beroep als coach of coachen vanuit hun functie, anderen bij het bereiken van hun doelen. Coaching is echter vooral effectief als het onderbouwd, doelgericht en methodisch gebeurt. In dit boek wordt uitgelegd hoe een coach dit kan aanpakken. Lees meer »

Een leven lang kiezen

Een leven lang kiezen

Evelyne Meens

Steeds meer mensen worden in hun dagelijks leven belemmerd door keuzestress. Hoe kun je als coach iemand begeleiden bij het maken van een keuze? En wanneer is een keuze ‘goed’? Dit boek leert coaches op een praktische en wetenschappelijk onderbouwde manier om samen met hun coachees een intern keuzekompas te ontwikkelen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Boeken:

×