Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.

Dit delen
  • Delen via Facebook
  • Delen via Twitter
  • Delen via e-mail

Boeken over:


Boeken over solliciteren

Een onweerstaanbaar cv

Een onweerstaanbaar cv

Huub van Zwieten

Laat jezelf zien op een manier die krachtig en onderscheidend is om zo de baan te vinden die ècht bij je past. In dit boek tonen de auteurs op inspirerende en eigentijdse wijze dat het cv in de nieuwe vorm dé kans biedt om je dromen en talenten te benutten. Lees meer »

Zo vind je een baan!

Zo vind je een baan!

Dorien Waasdorp - Slotboom

Een boek boordevol tips om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De informatie is overzichtelijk en toegankelijk en geschreven vanuit een uiterst praktische invalshoek. Concreet taalgebruik. Een matrix helpt de lezer bij de methode van zoeken /selecteren naar het voor zijn/haar categorie meest effectieve traject. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het perfecte curriculum vitae

Het perfecte curriculum vitae

Léon Keemer

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt. Lees meer »


Boeken over psychologische tests

De Passietest

De Passietest

Chris Attwood & Janet Bray Attwood

Wanner ga jij echt doen wat je echt wilt? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychodiagnostiek en assessment

Psychodiagnostiek en assessment

Henk Verhoeven

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. Dit boek is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruik maakt van zijn psychodiagnostische competenties. Lees meer »

Praktijkboek psychologische test

Praktijkboek psychologische test

John Wiering

Een psychologische test kan van grote invloed zijn op de verdere beroepsloopbaan. Dit boek is samengesteld als trainingsprogramma en bevat een breed en gevarieerd aanbod van oefeningen voor de intelligentietest. Doel van dit boek is u vertrouwd te maken met de vraagsituaties en u in staat te stellen in de ogenschijnlijke chaos van opdrachten wetmatigheden te ontdekken en oplossingsstrategieën te ontwikkelen waarmee u de tests doeltreffend te lijf kunt gaan. Lees meer »


Boeken over leven en loopbaan

Instant sabbatical

Instant sabbatical

Elise Verberg

In je verschillende rollen werk je er elke dag hard aan om alles draaiend te houden: op je werk, thuis, met je familie en vrienden. Dan is het prettig om er even tussenuit te gaan en je af te vragen: Is dit het nou? Ben ik tevreden? Komen mijn talenten tot hun recht? Hoe wil ik me ontwikkelen? Lees meer »

Spring!

Spring!

Reina Janssen

Je ervaart al een poos een bepaalde struggle. Je zou je gelukkig moeten voelen, maar waarom is dat niet zo? Het heeft in ieder geval iets te maken met je werk. Dat is wat je weet. De organisatie waar je werkt is veranderd. Je voelt je minder betrokken dan eerst. Je wilt de dingen anders doen, maar je ziet er onvoldoende mogelijkheden voor. Soms droom je erover iets te gaan doen wat er voor jou meer toe doet. Maar wat dat dan is, dat is nog de vraag ... Lees meer »

Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018

Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018

Richard N. Bolles

Het succesvolste banenboek ter wereld (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in 26 landen) biedt werkzoekers en carrièreplanners begeleiding, aanmoediging en talloze praktische adviezen. Deze 2017/2018-editie is geheel geactualiseerd en geeft de nieuwste informatie en adviezen, en tips voor online zoekstrategieën en het gebruik van sociale media. Lees meer »


Boeken over werkdruk en burn-out

Van big bang tot burn-out

Van big bang tot burn-out

Witte Hoogendijk & Wilma de Rek

Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? Bijna 14 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werken aan werkstress

Werken aan werkstress

Carina Benninga

Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart. Door je gedachten te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Resultaat: veel minder stress in je leven. Lees meer »

Van werkstress naar passie

Van werkstress naar passie

José Lenders

In "Van Werkstress naar Passie" beschrijft José Lenders, counselor en trainer, het door haar ontwikkelde en beproefde PASSIE-protocol. "Van Werkstress naar Passie" is een praktische handleiding: hoe kun je werkgerelateerde stress omzetten in passie? Een frisse, geheel nieuwe kijk op werkstress. Lees meer »


Boeken over adviseurs en coaches

Holistische aanpak burn-out

Holistische aanpak burn-out

Fred Streefkerk

Holistische aanpak burn-out is bedoeld voor mensen die vanuit een professioneel oogpunt individuen begeleiden met een burn-out of burn-out gerelateerde klachten. Primair richt het boek zich op inzichten en methoden voor hulpverleners. Verder biedt het voor direct betrokkenen als leidinggevenden, human resource managers, collega's of partners de mogelijkheid zich te verdiepen in het proces van herstel vanuit een holistische aanpak. Lees meer »

Natuur als coach

Natuur als coach

Yoke de Wilde

Ben jij begeleidingsprofessional en wil je de natuur inzetten in je werk? Steeds meer coaches, trainers, opleiders en therapeuten ontdekken dat klanten in de natuur op een ontspannen manier snel tot de kern komen, verrassende in- en uitzichten opdoen en passende antwoorden op hun vragen vinden. Lees meer »

Oplossingsgericht coachen

Oplossingsgericht coachen

Peter Szabó & Insoo Kim Berg

Niemand kijkt meer op als iemand het over zijn personal coach heeft. Het aantal coaches en coachees is de laatste jaren dan ook enorm toegenomen. Ondanks deze indrukwekkende cijfers gaat het in coachingsituaties helaas niet altijd helemaal zoals de bedoeling is. Omm deze situaties te voorkomen, is er sinds kort een nieuwe en zeer effectieve benadering: oplossingsgericht coachen. Een belangrijk verschil met reguliere coachingstechnieken is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Lees meer »


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Boeken:

×