Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?


Spring eruit met je sollicitatiebrief

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

€ 17,50

Te koop bij alle online boekwinkels en in de reguliere boekhandel
Te leen bij de meeste bibliotheken in Nederland
Klik op het plaatje of de titel om te bestellen bij Bol.com
Klik hier om rechtstreeks te bestellen bij de uitgever

In dit boek wordt stap voor stap beschreven hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Ook worden belangrijke uitgangspunten, regels en valkuilen behandeld. Aan de hand van tien voorbeelden, die uitgebreid besproken worden, vertelt de schrijver hoe een selecteur een sollicitatiebrief leest. Het boek is daarmee het meest complete en actuele boek over het opstellen van een succesvolle sollicitatiebrief.

De auteur studeerde personeelswerk en bedrijfssociologie, waarna hij als personeelsfunctionaris bij uiteenlopende bedrijven in dienst was. Tevens is hij werkzaam geweest als outplacement-, re-integratie- en loopbaanadviseur. Met columns, blogs, twitter en de website Loopbaanadvies.net helpt hij werknemers bij de volgende stap in hun carrière.

Recensie van de Nederlandse Bibliotheekdienst:

“Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is geen gemakkelijke opgave. De auteur stelt in dit boek heel terecht dat iedere sollicitatie zijn eigen brief vraagt – dat betekent overigens niet dat elke brief weer een opgave hoeft te vormen, het gaat er vooral om in te spelen op de wervende organisatie. Het boek laat zich prettig lezen en is een goede leidraad bij het (vooral zelf) schrijven van betere brieven; vanzelfsprekend komt ook het solliciteren per e-mail (met bijlagen) of digitale formulieren aan de orde. Het boek bevat daarnaast nog een tiental praktijkvoorbeelden van brieven voor uiteenlopende organisaties met suggesties van de auteur. Als geheel vormt dit boek een uitstekende handleiding.”


Lees meer boeken over:

×