Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.


De Assessment Trainer

De Assessment Trainer

Jack J.R. van Minden

Dr. Jack J.R. van Minden laat je in 'De Assessment Trainer' zien hoe jij je goed kan voorbereiden op een assessment. Dit compacte, zeer gestructureerde en praktische boek, vergelijkbaar met de succesformule van 'De IQ-Trainer', helpt je thuis, zonder zenuwen, te oefenen met de gedragstests die je bij assessmentbureaus kunt verwachten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Test je brein

Test je brein

Loic Audrain

Wil je graag je algemene vaardigheden testen op het gebied van logica, geheugen, rekenkunde en persoonlijkheid? Of wil je je carrière een boost geven of misschien een andere wending? Om te slagen voor de vaak verplichte psychotechnische proeven is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit boek bevat meer dan 400 oefeningen die je daarbij zullen helpen. Lees meer »

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Gewoon jezelf zijn is niet genoeg

Rik Duursma

Je hebt de uitnodiging ontvangen voor jouw assessment. Wat de reden ook is, het blijft spannend om zo onder de loep genomen te worden. Wat kan ik verwachten in het interview met een psycholoog? Moet ik ook iets doen aan voorbereiding? Ik kan toch niet anders dan mijzelf zijn? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De assessmentgids compact

De assessmentgids compact

Wim Bloemers

'De assessmentgids compact' beschrijft alle noodzakelijke stappen die je moet nemen om een assessment tot een zinvolle leerervaring te maken, gericht op jouw loopbaan en ontwikkeling. Dit is de beknopte versie van 'De nieuwe assessmentgids' (zie verder in deze rubriek). Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Assessments voor dummies

Assessments voor dummies

Nigel Povah

In dit boek vind je deskundige adviezen over hoe je in de meest voorkomende assessmentopdrachten kunt uitblinken. Weet welke vaardigheden aan elke oefening zijn gekoppeld om jezelf slim (in plaats van moeizaam) voor te bereiden en je kansen op succes zo groot mogelijk te maken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychodiagnostiek en assessment

Psychodiagnostiek en assessment

Henk Verhoeven

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. Dit boek is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruik maakt van zijn psychodiagnostische competenties. Lees meer »

Psychologische tests voor Dummies

Psychologische tests voor Dummies

Liam Healy

Een psychologische test in het vooruitzicht? Geen paniek! Deze uitgebreide handleiding maakt je vertrouwd met verbale, abstracte, technische, rekenvaardigheids- en persoonlijkheidstests en laat je zien wat je kunt verwachten en hoe je jezelf kunt voorbereiden. Dit boek bevat meer dan duizend oefenopgaven en antwoorden en geeft deskundige tips hoe je kalm kunt blijven en je prestaties kunt verbeteren. Je zult je op de bewuste dag vol zelfvertrouwen voelen en de andere kandidaten een stap voor zijn. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De nieuwe assessmentgids

De nieuwe assessmentgids

Wim Bloemers

In Nederland worden jaarlijks meer dan 500.000 mensen psychologisch getest. Met behulp van deze volledig herziene editie van Het psychologisch onderzoek kunt u zich voorbereiden op alle mogelijke psychologische tests en assessmentopdrachten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Assessment doen - nieuwe editie

Assessment doen - nieuwe editie

Bas Kok & Ferry de Jongh

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn. Het assessment kent tal van varianten, zoals selectie-, ontwikkelings-, loopbaan- en e-assessments. Voorbereiden heeft zin voor alle typen! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Alles over managementtests

Alles over managementtests

Jack van Minden

Om te bepalen of u uit het juiste hout gesneden bent voor die nieuwe of hogere managementfunctie of -opleiding worden vaak selectietests ingezet. Met dit boek kan de testkandidaat oefenen voor deze selectie-instrumenten. De schrijver legt achterliggende principes uit en geeft voorbeelden. Met de tips, trucs en waarschuwingen uit dit boek word je geholpen om je concurrenten en selecteurs te slim af te zijn. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

IQ-training voor de psychologische test

IQ-training voor de psychologische test

J. Theilacker

Sinds het begin van de 20e eeuw proberen psychologen en andere wetenschappers een geschikte meetmethode voor intelligentie te vinden. Het resultaat van hun inspanningen bestaat uit een groot aantal tests, waarvan de inhoud varieert van lachwekkend tot vernuftig. Dit boek geeft informatie over de opbouw en werking van de meest gangbare IQ-tests en laat zien hoe men met training het resultaat aanzienlijk kan verbeteren. Lees meer »

Alles over assessment centers

Alles over assessment centers

Jack van Minden

Alles over assessment centers beschrijft de praktijk van assessment. Test-expert Jack van Minden geeft praktische tips en adviezen over hoe je je in groepen kunt onderscheiden als leider, hoe je creatief kunt zijn, toneel kunt spelen en hoe je effectief met je tijd om moet gaan op de testdag. Lees meer »

De IQ-Trainer (deel 1)

De IQ-Trainer (deel 1)

Jack van Minden

Dag in dag uit zwoegen honderden kandidaten op intelligentietests (tegenwoordig ook wel capaciteitentests genoemd). Iedereen wil hierop zo hoog mogelijk scoren, want van het resultaat hangt veel af. Met de IQ-trainer vermijdt u onaangename verrassingen op het testbureau of bij elektronische testafname (e-tests). Lees meer »

De IQ-Trainer (deel 2)

De IQ-Trainer (deel 2)

Jack van Minden

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: De IQ-Trainer 2. Het handzame oefenboek, vol nieuwe opgaven van de inmiddels bekende gevarieerde proeftests uit deel 1. Steek het boekje bij je, zodat je overal de opgaven kunt maken. Net als in De IQ-Trainer, het eerste deel, zijn ook hier de tests syste-matisch gerangschikt voor praktisch gebruik, met tips en uitleg bij elke test. Lees meer »

Naar een nieuwe generatie assessment

Naar een nieuwe generatie assessment

F. Lievens

Dit boek stelt een nieuwe generatie van assessment voor: web-based assessment, situationeel assessment, assessment van interpersoonlijke competenties en evidence-based assessment. In 'Naar een nieuwe generatie assessments' kunt u lezen hoe deze tests in de praktijk kunnen worden ontwikkeld en wat de sterke en zwakke punten zijn. Een aanrader voor wie zich op dergelijke tests voorbereidt. Lees meer »

Slagen voor elke psychologische test

Slagen voor elke psychologische test

Peter Weiler

Slagen voor elke psychologische test geeft u de ultieme training waardoor u gegarandeerd een aanmerkelijke voorsprong neemt. U leert volgens welke principes de verschillende tests zijn opgebouwd, waardoor u zich doelmatiger kunt voorbereiden. Lees meer »

Trainingsprogramma voor de psychologische test

Trainingsprogramma voor de psychologische test

P. Pelshenke

"Trainingsprogramma voor de psychologische test" is een praktische oefenboek waarmee u leert een nieuwe situatie kundig te analyseren, snel beslissingen te nemen, vragen rationeel op te lossen, mogelijkheden optimaal te benutten, strategie?n te bepalen en testangst te overwinnen. Lees meer »

Alles over psychologische tests

Alles over psychologische tests

Jack van Minden

Alles over psychologische tests is volledig herzien en tot de kern teruggebracht tot een compacter en toegankelijker boek, dat toch alles bevat wat je moet weten over psychologische tests. Bij het verschijnen van de eerste druk van dit boek brak groot rumoer los. De boodschap van dit boek was: laat je niet willoos naar de slachtbank voeren, maar bereid je goed voor, want daarmee verbeter je je resultaten. Alle keukengeheimen van de testdag werden prijsgegeven en dat werd Van Minden niet door iedereen in dank afgenomen. Lees meer »


×