Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.


Succesvol Solliciteren

Succesvol Solliciteren

nvt

Wilt u van beroep veranderen of bent u nog op zoek naar uw droombaan? Tussen het grote aantal sollicitanten zult u dankzij dit boek beslist op een positieve manier opvallen. U leert hoe u zich in alle fasen van het sollicitatieproces van uw beste kant kunt laten zien. Veel praktische oefeningen, voorbeelden met commentaar en tekstideeën helpen u om u op een heel persoonlijke manier te presenteren en om uw professionele en persoonlijke kwaliteiten met succes over te brengen. Lees meer »

Het grote sollicitatiespel

Het grote sollicitatiespel

Eldert Nieuwenhuize

Wat levert het grote sollicitatiespel je op? Je leert sollicitatievragen zo beantwoorden dat je het beste van jezelf laat zien. Deze vaardigheid ontwikkel je door veel te oefenen, oefenen en oefenen. Het helpt je om vol zelfvertrouwen en ontspannen een sollicitatiegesprek in te gaan, wat jouw kansen op die baan vergroot! Lees meer »

Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren

Anita Rasenberg

Mensen die hun eigen loopbaan managen, zijn succesvoller in hun job. Zij zorgen ervoor dat het plaatje klopt: hun loopbaan sluit aan bij wie ze zijn als mens en als professional. 'Succesvol solliciteren' biedt een concreet stappenplan dat je helpt om je doelen duidelijk te stellen en te bereiken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobvious

Jobvious

Laura Berns-Van Unen

Met dit boek puzzel je naar jouw ideale baan door proactief kansen te creëren en meer over jezelf te leren. Je kruipt in de huid van de Personeelsmanager, je leert wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarna kruip je in de huid van de Marketing Manager en creëer je kansen door o.a. te netwerken. Ten slotte ga je jezelf verkopen en onder de aandacht brengen van jouw ideale werkgever. Lees meer »

De Zeven Zoekversnellers naar werk

De Zeven Zoekversnellers naar werk

Debbie Heijne

Om werk te kunnen vinden heb je heel wat meer nodig dan een goede sollicitatie. Je gaat vol goede moed aan de slag, maar al snel beland je in een tsunami aan informatie. Een geslaagde zoektocht lijkt soms ver buiten je bereik. Met de Zeven Zoekversnellers naar werk ga je direct, praktisch aan de slag, op weg naar een nieuwe baan. Lees meer »

Entry Level Boss

Entry Level Boss

Alexa Shoen

Werk zoeken is een veelkoppig monster, waar ook talentvolle en goed opgeleide mensen mee worstelen, zegt carrièrecoach Alexa Shoen in ‘Entry Level Boss’. Met een flinke dosis zelfrelativering en lef vertelt ze over haar eigen misstappen op dit gebied. Alexa Shoen ontwikkelde een krachtig negenstappenplan om iedere werkzoekende wegwijs te maken in de jungle van de 21e-eeuwse arbeidsmarkt en aan een echt leuke baan te helpen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobmarketing 3.0

Jobmarketing 3.0

Aaltje Vincent

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobmarketing 3.0 Werkboek

Jobmarketing 3.0 Werkboek

Aaltje Vincent

Met dit werkboek vol theorie, adviezen – ook via video's en podcasts – checklists, tips, valkuilen en praktijkvoorbeelden kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Aaltje Vincent neemt je stap-voor-stap mee in praktische invuloefeningen en opdrachten zodat jij het werk vindt dat nu bij je past. Lees meer »

Zo vind je een baan

Zo vind je een baan

Dorien Waasdorp - Slotboom

Een boek boordevol tips om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De informatie is overzichtelijk en toegankelijk en geschreven vanuit een uiterst praktische invalshoek. Concreet taalgebruik. Een matrix helpt de lezer bij de methode van zoeken /selecteren naar het voor zijn/haar categorie meest effectieve traject. Lees meer »

Netwerken: de fijne kneepjes

Netwerken: de fijne kneepjes

Caroline van Keeken

Sommige mensen hebben er talent voor: netwerken. Helaas is dat niet iedereen gegeven – en toch moeten we allemaal wel eens netwerken. Om handige contacten te leggen en zo die leuke klus of baan binnen te slepen. Met de tips, trucs en peptalks uit deze gids zorg je ervoor dat netwerken eindelijk wél iets oplevert. Lees meer »

Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren

Marco Mostert

Effectief solliciteren is meer dan alleen maar een baan vinden, ook in tijden dat het werk voor het oprapen ligt. Immers, werken is een substantieel deel van je leven of het nu een voltijdbaan betreft of werken in deeltijd. Met dit boek leer je de ins en outs van het moderne solliciteren, welke basistools handig zijn en hoe je ze efficiënt kunt inzetten om je doel te bereiken. Lees meer »

Maak de MATCH

Maak de MATCH

Annett Keizer

Een passende baan vinden doe je in 5 stappen: Meten, Ambiëren, Toetsen, Concluderen, Herpositioneren. Ken jezelf, ken de markt. Speel het spel van vraag en aan bod om jezelf succesvol te positioneren. Lees meer »

De sollicitant

De sollicitant

Bram Esser

"In zijn zoektocht naar werk balanceert Bram Esser op de grens van geloofwaardigheid en absurditeit." Dit boek helpt je niet om een baan te vinden, maar wel om even te relativeren en een glimlach op je gezicht te toveren. Lees meer »

Stand out from the Crowd

Stand out from the Crowd

Maaike Verdegaal

Hoe goed ben jij in solliciteren? Is jouw motivatiebrief al onweerstaanbaar en is jouw cv al hapklaar en aantrekkelijk voor de gehaaste recruiter? En als je dan op gesprek gaat, waar maak je geheid indruk mee? Hoe goed jij ook bent op je vakgebied, als je matig scoort op solliciteren is de kans klein dat je de baan krijgt die je graag wilt, of het werk dat jou energie geeft. "Stand out from the Crowd" helpt jou in vier concrete stappen naar jouw droombaan. Lees meer »

Ahmad wil aan het werk

Ahmad wil aan het werk

Mirjam Eppinga

Ahmad hoort over een bijbaantje bij de supermarkt. Maar hoe moet hij solliciteren? Een boek uit de serie Superrr: tien extra makkelijk te lezen boeken, speciaal voor leerlingen in het ISK/OKAN. Lees meer »

Solliciteren via LinkedIn (ebook)

Solliciteren via LinkedIn (ebook)

Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg

Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te gaan maken en de mogelijkheden volledig te benutten. Lees meer »

Solliciteren met een voorsprong

Solliciteren met een voorsprong

Ros Jay

Gefeliciteerd - u bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe krijgt u die baan nu? Aan de hand van dit boek leert u zich aan potentiële werkgevers voor te stellen als de beste kandidaat. Experts geven u veel tips en adviezen over wat die werkgevers van u verwachten en waardoor zij het meest geïmponeerd worden. Lees meer »

Meer succes met LinkedIn!

Meer succes met LinkedIn!

Corinne Keijzer

Veel mensen zien LinkedIn nog steeds als een database voor contacten of denken dat je het alleen maar gebruikt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Jammer, want LinkedIn biedt zoveel meer voor professionals. Na het lezen van dit boek van LinkedIn expert Corinne Keijzer, wat bestaat uit ruim 240 pagina's in kleur, snap je de meerwaarde van LinkedIn en ben jij ook in staat zakelijk succes uit dit professionele platform te halen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Solliciteren? Zet je gunfactor in!

Solliciteren? Zet je gunfactor in!

Gertien Beijering

Dit loopbaanboek sluit aan bij de moderne tijd waarin het traditionele solliciteren vervangen wordt door het inzetten van de bekende sociale media-kanalen, zowel door werkzoekenden als door werkgevers. Als sollicitant moet je daarom werken aan je persoonlijke zichtbaarheid en vindbaarheid. Het hebben van een hoge gunfactor bij de juiste mensen zorgt ervoor dat ze aan je denken en je benaderen wanneer ze iets horen dat voor jou interessant kan zijn. Lees meer »

Werkmakers

Werkmakers

Henk Verhoeven

Dit boek leert je hoe je van een werkzoeker een werkmáker wordt. Vergeet het oude denken over solliciteren, een net cv maken en stevige handdrukken geven; dit is de nieuwe werkelijkheid. "Werkmakers" laat je zien hoe je via concrete en praktische technieken als gedreven professional, freelancer of zzp'er toch een interessante baan weet te vinden of aantrekkelijke en goed betaalde klussen kunt binnenhalen. Lees meer »

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

Theo Jongedijk

Hoe blijf je optimistisch en hou je vertrouwen in de toekomst na het verlies van je baan? Dit boek staat vol realistische tips om niet bij de pakken neer te gaan zitten en weer kans te maken op deelname aan de maatschappij. Lees meer »

Je bent aangenomen!

Je bent aangenomen!

Fiona Kloosterman

In dit boek laat Fiona Kloosterman zien hoe kennis uit de neuromarketing kan worden ingezet bij het vinden van een nieuwe baan. Op praktische wijze bespreekt ze een aantal neuromarketingonderzoeken, zodat de lezer de bevindingen hieruit direct kan toepassen bij zijn sollicitaties. Lees meer »

Het perfecte curriculum vitae

Het perfecte curriculum vitae

Léon Keemer

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt. Lees meer »

Nooit meer solliciteren

Nooit meer solliciteren

Sylvie van den Meerendonk

Stop met solliciteren op vacatures. Bedenk liever wat je droombaan is en ga zelf op zoek naar de ideale werkgever. Stop daarom met solliciteren en begin met het creëren van de baan die écht bij je past. In dit boek geeft loopbaancoach Sylvie van den Meerendonk je inzicht in je talenten en passies. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Sollicitatiegesprekken doe je zo

Sollicitatiegesprekken doe je zo

Aaltje Vincent

Van de hand van bestsellerauteur Aaltje Vincent komt nu het veelgevraagde boek over het optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek. "Sollicitatiegesprekken doe je zo" staat boordevol tips, checklists en praktijkvoorbeelden om je droombaan te veroveren! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Vacatureluurs

Vacatureluurs

Emily Harmsen

Veel bruikbare sollicitatietips. Wat te doen als je werkloos raakt? De eerste tip: noem het baanloosheid. Het vinden van een baan is al werk genoeg! Lees meer »

Banenjacht 45+

Banenjacht 45+

Jaap Roelants

Stop met denken dat je oud bent. Oud zijn is een uitvinding van vroeger toen men dacht dat het sociaal was om mensen halverwege de vijftig met pensioen te sturen. Vrij zijn is heerlijk, vooral als het maar drie weken duurt. Jij wilt na je 45e gewoon aan het werk blijven! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werk vind je met social media

Werk vind je met social media

Aaltje Vincent

Voor het vinden van een (nieuwe) baan zijn social media onmisbaar. Aaltje Vincent, auteur van de bestsellers "Jobmarketing" en "Solliciteren via LinkedIn", neemt u mee in alle stappen van het wervings- en selectieproces en hoe men daarbinnen met social media werkt. Met "Werk vinden met Social Media" weet u hoe u slim gebruik kan maken van deze media om de ideale baan te vinden en om gevonden te worden voor uw ideale baan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werk vinden dat bij je past

Werk vinden dat bij je past

Roman Krznaric

Dé absolute droombaan is een illusie, maar werk dat de kwaliteit van uw hele leven op een hoger plan tilt, wil iedereen wel. In deze gids helpt Roman Krznaric u dat werk te vinden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Solliciteren met kennis van de arbeidsmarkt

Solliciteren met kennis van de arbeidsmarkt

Christelle Chamuleau

Studieboek. De student leert in deze training van Factor-E hoe hij de juiste en benodigde informatie uit een intakegesprek kan halen. Hij leert hoe een intakegesprek is opgebouwd en welke technieken en competenties hij moet kunnen toepassen tijdens het gesprek. Verder wordt aandacht besteed aan het intakeformulier als instrument tijdens het intakegesprek en voor de evaluatie van het gesprek. Lees meer »

Netwerken werkt

Netwerken werkt

Rob van Eeden

Netwerken is meer dan alleen het onderhouden van contacten met vriendjes die elkaar de bal toespelen. Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is te leren. Dit boek geeft daarvoor de nodige handvatten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Eline Sluys

Introverte mensen hebben vaak een hekel aan sollicitatiegesprekken. Ze staan niet graag in de spotlights en worden zenuwachtig van het idee dat zij zichzelf moeten verkopen. Ze denken dat zij zich op een extraverte manier moeten profileren om een goede indruk te maken. Niets is minder waar. Dit boek maakt op een praktische manier duidelijk hoe deze mensen, juist met behulp van hun specifieke introverte eigenschappen, een ijzersterke indruk kunnen maken tijdens sollicitatiegesprekken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontdek LinkedIn

Ontdek LinkedIn

Mirjam van der Have

LinkedIn is met wereldwijd meer dan honderd miljoen gebruikers de grootste professionele netwerksite. Nederland telt bijna vier miljoen gebruikers. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van LinkedIn. Dit boek beschrijft in een heldere no-nonsensestijl hoe u het maximale uit LinkedIn haalt. Lees meer »

Alles over solliciteren (ebook)

Alles over solliciteren (ebook)

Matthijs Visscher

Op zoek naar een nieuwe baan. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, althans voor een grote groep mensen. Solliciteren is namelijk jezelf verkopen. Het boek "Alles over solliciteren" is gebaseerd op de praktijkervaring van een recruiter en is voorzien van voorbeelden uit de praktijk. Lees meer »

Solliciteren voor starters

Solliciteren voor starters

Hanneke van Stigt Thans

Er komt heel wat kijken bij solliciteren. Vooral als u voor het eerst de arbeidsmarkt betreedt, die op dit moment zeker niet gemakkelijk is. Dit is het eerste boek over solliciteren dat speciaal op starters gericht is: of u nu net uw opleiding afgerond hebt of al een beetje werkervaring hebt opgedaan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De eerste indruk

De eerste indruk

Roos Vonk

Hoe zorg je dat je zelf goed voor de dag komt, bij een sollicitatie of een eerste afspraakje? Kun je wel altijd "jezelf zijn"? Al deze vragen gaan over onze dagelijkse contacten met andere mensen. Als we iemand ontmoeten, vormen we ons vaak al binnen een halve minuut een indruk. In dit boek worden aspecten van indrukvorming toegelicht aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en recent wetenschappelijk onderzoek. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Beter in solliciteren

Beter in solliciteren

Hettie Graafland

'Beter in solliciteren' bereidt je voor op het vinden van een baan. In acht hoofdstukken komen alle aspecten aan bod waar je tijdens het zoeken naar en vinden van een baan mee te maken krijgt, zoals persoonlijke branding, het inzetten van sociale media en van je netwerk, vacaturesites en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Handboek Solliciteren: Van LinkedIn tot Power CV

Handboek Solliciteren: Van LinkedIn tot Power CV

André van den Eventuin

Verzeker jezelf van werk met het Handboek Solliciteren: Van LinkedIn tot Power CV! In dit boek zijn alle belangrijke stappen van het solliciteren verzameld. Lees meer »

Samen solliciteren (ebook)

Samen solliciteren (ebook)

Freek Sanders & Akkie Muller

Zonder werk en nu? Je bent op zoek naar een nieuwe baan. De meeste sollicitanten staan er alleen voor. Toch hoeft dat niet. Trek de stoute schoenen aan! Vraag iemand uit je omgeving om jouw Sollicitatie-Buddy te worden. Dit doe-het-zelf boek is voor hem of haar bestemd. Hierin staan inzichten uit de wetenschap en onze praktijkervaring van de afgelopen 10 jaar. Lees meer »

Solliciteren met de gunfactorverhoger

Solliciteren met de gunfactorverhoger

Gertien Beijering

Veel werkzoekenden zoeken nog op de 'ouderwetse' manier naar een baan. Ze googlen op vacatures en solliciteren op de eerste de beste baan die enigszins passend lijkt. Het probleem: ook anderen vinden deze vacatures. Een werkzoekende heeft doorgaans meer dan honderd concurrenten. En dat maakt de kans op een baan aanzienlijk kleiner. Solliciteren anno nu vraagt om een andere aanpak: als sollicitant moet je werken aan je 'gunfactor', zodat je de baan krijgt die je zo graag wilt hebben. Lees meer »

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen vragen zich af hoe je een succesvolle sollicitatiebrief schrijft en waar deze aan moet voldoen. In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen. Lees meer »

Het zwarte boekje voor netwerkers

Het zwarte boekje voor netwerkers

Jeffrey Gitomer

Bij contacten en relaties draait het om vriendelijkheid, belangstelling wekken en vasthouden en de bereidheid om eerst zelf iets van waarde te geven. Wie deze drie eigenschappen combineert, heeft het geheim ontdekt van invloedrijke contacten die leiden tot RIJKDOM aan en in relaties. Lees meer »

Alles over sollicitatiegesprekken

Alles over sollicitatiegesprekken

Jack van Minden

"Alles over sollicitatiegesprekken", de herziene versie, is tot de kern teruggebracht. Een compact en toegankelijk boek, dat toch alles bevat wat u moet weten over selectie- en sollicitatiegesprekken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Salarisonderhandelen

Salarisonderhandelen

Robert Castermans

Blij met uw nieuwe baan of mooie resultaten op het werk? En uw baas ook? Dan wilt u die tevredenheid natuurlijk wel vertaald zien in salaris. Met het boek "Salarisonderhandelen - Toptips voor een hoger salaris" bereidt u zich goed voor op uw salaris- of beoordelingsgesprek. Een boek dat zichzelf met gemak terugverdient! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hebbes!

Hebbes!

Marjo Louwers

Dit boek is voornamelijk geschreven voor P&O'ers, HRM'ers, (lijn)managers, recruiters en leidinggevenden om effectieve en goede selectiegesprekken te voeren, waardoor het makkelijker wordt de juiste kandidaat eruit te halen. Slimme sollicitanten kunnen hun voordeel doen met de uitgebreide verzameling selectievragen, zodat ze met meer zelfvertrouwen nog beter beslagen ten ijs het selectiegesprek ingaan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De perfecte kandidaat

De perfecte kandidaat

Ros Jay

"De perfecte kandidaat" helpt u vacaturetaal terug te vertalen naar begrijpelijk Nederlands, zodat u begrijpt wat er van uw verwacht wordt en wat u moet zeggen om de baan te krijgen. Kom erachter waar de werkgever naar op zoek is. Laat zien dat u die persoon bent. Lees meer »

Handboek Hedendaags Solliciteren

Handboek Hedendaags Solliciteren

Kees Cohen

Solliciteren doe je je hele leven, zorg dat je er goed in bent'. Het "Handboek Hedendaags Solliciteren", geschreven door sollicitatiecoach en P&O'er Kees Cohen, is een prachtig uitgevoerd handboek voor iedereen die zijn of haar sollicitatievaardigheden wil opfrissen. Geschreven vanuit het perspectief van de personeelswerver is dit een praktische gids geworden met uitgebreid aandacht voor sociale media en ruim voorzien van tips, checklists, oefeningen en adviezen van ervaren recruiters. Lees meer »

Sterk Aan Het Werk

Sterk Aan Het Werk

Dorothé Pietersma

Sterk aan het werk geeft hun praktische handvatten om zich ook deze vaardigheden eigen te maken. Het gaat hierbij om kwesties zoals zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, verantwoordelijkheid, eigen keuzes maken en contact met anderen. In verschillende opdrachten leren de cursisten de stof toe te passen op hun eigen situatie, oefenen ze de Cruciale Handelingen en trainen ze hun taalvaardigheid. Lees meer »

#Twitter werkt

#Twitter werkt

Fiona Stoop

Steeds meer bedrijven werven via sociale netwerksites als Twitter. Het is een prima medium om snel en goedkoop een geschikte medewerker te vinden. Banenzoekers kunnen sociale netwerksites niet langer negeren en Fiona Stoop legt uit hoe je als werkzoeker van Twitter gebruik kunt maken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

KansRijker

KansRijker

Lieke Dammer

KansRijker helpt je bij het zoeken naar een baan en verbetert je Nederlands. In vijf stappen ga je aan de slag met het vinden van een baan.Stap 1 Wat kun je? Welk beroep past bij jou? Stap 2 Hoe vind je snel die baan? Stap 3 Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief en een helder cv? Stap 4 Hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Stap 5 Wat ben je waard? Lees meer »


×