Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.


LinkedIn Power

LinkedIn Power

Marjolein Bongers

Na het lezen van dit boek zul je veel succesvoller zijn op LinkedIn. Je leert hoe je een professioneel profiel opbouwt, welke content wel en welke niet werkt op LinkedIn en hoe je slim zoekt naar potentiële klanten. Het boek bevat bovendien veel praktische tips en bijdragen van andere experts, bijvoorbeeld over personal branding, video en storytelling. Lees meer »

Altijd Op Sollicitatiegesprek Komen

Altijd Op Sollicitatiegesprek Komen

Edwin J. Brouwer

Solliciteren is vervelend. Maar het hoort er helaas bij. Daarom kun je er maar het beste voor zorgen dat je zo effectief mogelijk solliciteert. Met dit boek gaat dat dit je zeker lukken. Lees meer »

Pak die baan!

Pak die baan!

Eldert Nieuwenhuize

De 54 kaartjes met sollicitatievragen zijn een middel voor een zelfverzekerde en authentieke voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Simuleer, oefen en leer met vastberadenheid. Zo creëer je niet alleen sollicitatievaardigheden, maar ook een zelfverzekerde mindset voor succes op de arbeidsmarkt. Lees meer »

Solliciteren naar werkgeluk

Solliciteren naar werkgeluk

Aaltje Vincent

Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van alle werkenden al na een jaar vertrekt bij een organisatie omdat er toch geen goede match is tussen de werknemer en de werkgever. In 'Solliciteren naar werkgeluk' helpt bestsellerauteur Aaltje Vincent werkzoekenden én werknemers slim en succesvol te solliciteren naar een baan waar ze écht gelukkig van worden. Lees meer »

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

199 vragen voor een succesvol selectiegesprek

Gusta Timmermans

Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals. Maar ook voor kandidaten natuurlijk. Neem een kijkje in de keuken! Lees meer »

Job zoeken: check

Job zoeken: check

Catherine Ruys

Er zijn momenteel om en bij de 4,7 miljoen Belgen aan de slag. Maar lang niet iedereen is gelukkig in zijn job: dat bewijst de veel te hoge uitval van werknemers. Dit werkboek is geschreven voor al wie zich op de arbeidsmarkt begeeft. De zoektocht naar een baan begint niet bij een vacature, maar bij de wijze waarop je als sollicitant je zoektocht beleeft en hoe je deze ervaring kan optimaliseren. Lees meer »

Oriënteren, netwerken en solliciteren

Oriënteren, netwerken en solliciteren

Klazina Oldenhuis

De markt verandert voortdurend. Je solliciteert dan ook niet meer op rollen, maar op uitdagingen. Het is belangrijk dat je goed weet welke problemen je oplost. Die nieuwe baan komt je niet aanwaaien. Je moet er wel wat voor doen. Lees meer »

Paperdreams - Cartoonmok - Nieuwe baan

Paperdreams - Cartoonmok - Nieuwe baan

Paper Dreams

Geen boek, maar iets heel anders. Verras je (nieuwe) collega, vriend, vriendin, partner met een origineel cadeau! Met deze mok op je bureau voel je je extra welkom. Lees meer »

Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk

Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk

Pascal Joore

Werkgeluk is een essentieel ingrediënt voor een gelukkig leven. Een baan die hierin voorziet kost geen energie, maar levert juist energie op en dat ervaar je niet alleen zelf, maar ook je collega’s en niet te vergeten je familie en vrienden. Het boek ‘Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk’ helpt je met het vinden van jouw weg naar werk waar je écht gelukkig van wordt. Lees meer »

De route naar werkgeluk - Het maken van jouw cv en motivatiebrief (ebook)

De route naar werkgeluk - Het maken van jouw cv en motivatiebrief (ebook)

Pascal Joore

Het E-book 'Het maken van jouw cv en motivatiebrief' omvat alles over hoe jij jezelf onderscheidt van andere kandidaten met jouw cv en motivatiebrief. Door de waardevolle informatie, de praktische opdrachten en handige tips krijg jij antwoord op deze vragen. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een sterk cv en een sterke motivatiebrief! Lees meer »

De route naar werkgeluk - Oriëntatie op een nieuwe baan (ebook)

De route naar werkgeluk - Oriëntatie op een nieuwe baan (ebook)

Pascal Joore

Het E-book 'Oriëntatie op een nieuwe baan' omvat alles over de zoektocht naar een nieuwe baan. Hoe kom je erachter wat je nu eigenlijk écht wilt? Door de waardevolle informatie, de praktische opdrachten en handige tips krijg jij antwoord op deze vraag. Kortom, alles wat je nodig hebt voor de juiste oriëntatie op een nieuwe baan! Lees meer »

De route naar werkgeluk - Het sollicitatiegesprek (ebook)

De route naar werkgeluk - Het sollicitatiegesprek (ebook)

Pascal Joore

Het E-book 'Het sollicitatiegesprek' omvat alles over de voorbereiding, de inhoud en het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Hoe voer je nu eigenlijk een écht sollicitatiegesprek? Door de waardevolle informatie, de praktische opdrachten en handige tips krijg jij antwoord op deze vraag. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een goed sollicitatiegesprek! Lees meer »

Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren

Anita Rasenberg

Mensen die hun eigen loopbaan managen, zijn succesvoller in hun job. Zij zorgen ervoor dat het plaatje klopt: hun loopbaan sluit aan bij wie ze zijn als mens en als professional. 'Succesvol solliciteren' biedt een concreet stappenplan dat je helpt om je doelen duidelijk te stellen en te bereiken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De Zeven Zoekversnellers naar werk

De Zeven Zoekversnellers naar werk

Debbie Heijne

Om werk te kunnen vinden heb je heel wat meer nodig dan een goede sollicitatie. Je gaat vol goede moed aan de slag, maar al snel beland je in een tsunami aan informatie. Een geslaagde zoektocht lijkt soms ver buiten je bereik. Met de Zeven Zoekversnellers naar werk ga je direct, praktisch aan de slag, op weg naar een nieuwe baan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Entry Level Boss

Entry Level Boss

Alexa Shoen

Werk zoeken is een veelkoppig monster, waar ook talentvolle en goed opgeleide mensen mee worstelen, zegt carrièrecoach Alexa Shoen in ‘Entry Level Boss’. Met een flinke dosis zelfrelativering en lef vertelt ze over haar eigen misstappen op dit gebied. Alexa Shoen ontwikkelde een krachtig negenstappenplan om iedere werkzoekende wegwijs te maken in de jungle van de 21e-eeuwse arbeidsmarkt en aan een echt leuke baan te helpen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobmarketing 3.0

Jobmarketing 3.0

Aaltje Vincent

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobmarketing 3.0 Werkboek

Jobmarketing 3.0 Werkboek

Aaltje Vincent

Met dit werkboek vol theorie, adviezen – ook via video's en podcasts – checklists, tips, valkuilen en praktijkvoorbeelden kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Aaltje Vincent neemt je stap-voor-stap mee in praktische invuloefeningen en opdrachten zodat jij het werk vindt dat nu bij je past. Lees meer »

Netwerken: de fijne kneepjes

Netwerken: de fijne kneepjes

Caroline van Keeken

Sommige mensen hebben er talent voor: netwerken. Helaas is dat niet iedereen gegeven – en toch moeten we allemaal wel eens netwerken. Om handige contacten te leggen en zo die leuke klus of baan binnen te slepen. Met de tips, trucs en peptalks uit deze gids zorg je ervoor dat netwerken eindelijk wél iets oplevert. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Maak de MATCH

Maak de MATCH

Annett Keizer

Een passende baan vinden doe je in 5 stappen: Meten, Ambiëren, Toetsen, Concluderen, Herpositioneren. Ken jezelf, ken de markt. Speel het spel van vraag en aan bod om jezelf succesvol te positioneren. Lees meer »

Ahmad wil aan het werk

Ahmad wil aan het werk

Mirjam Eppinga

Ahmad hoort over een bijbaantje bij de supermarkt. Maar hoe moet hij solliciteren? Een boek uit de serie Superrr: tien extra makkelijk te lezen boeken, speciaal voor leerlingen in het ISK/OKAN. Lees meer »

Solliciteren via LinkedIn

Solliciteren via LinkedIn

Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg

Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. Tijd om er actief gebruik van te gaan maken en de mogelijkheden volledig te benutten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Solliciteren met een voorsprong

Solliciteren met een voorsprong

Ros Jay

Gefeliciteerd - u bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe krijgt u die baan nu? Aan de hand van dit boek leert u zich aan potentiële werkgevers voor te stellen als de beste kandidaat. Experts geven u veel tips en adviezen over wat die werkgevers van u verwachten en waardoor zij het meest geïmponeerd worden. Lees meer »

Carrièreswitchen doe je zo!

Carrièreswitchen doe je zo!

Diederik van Dorth tot Medler

Succesvol switchen is niet makkelijk en het vereist een grondige aanpak. In dit praktische boek ga je daarom meteen aan de slag met het in kaart brengen en beschrijven van jouw toegevoegde waarde. Met dit boek heb je alles in huis om ander werk te vinden dat perfect past bij wat jij te bieden hebt! Lees meer »

Meer succes met LinkedIn!

Meer succes met LinkedIn!

Corinne Keijzer

Veel mensen zien LinkedIn nog steeds als een database voor contacten of denken dat je het alleen maar gebruikt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Jammer, want LinkedIn biedt zoveel meer voor professionals. Na het lezen van dit boek van LinkedIn expert Corinne Keijzer, wat bestaat uit ruim 240 pagina's in kleur, snap je de meerwaarde van LinkedIn en ben jij ook in staat zakelijk succes uit dit professionele platform te halen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Solliciteren? Zet je gunfactor in!

Solliciteren? Zet je gunfactor in!

Gertien Beijering

Dit loopbaanboek sluit aan bij de moderne tijd waarin het traditionele solliciteren vervangen wordt door het inzetten van de bekende sociale media-kanalen, zowel door werkzoekenden als door werkgevers. Als sollicitant moet je daarom werken aan je persoonlijke zichtbaarheid en vindbaarheid. Het hebben van een hoge gunfactor bij de juiste mensen zorgt ervoor dat ze aan je denken en je benaderen wanneer ze iets horen dat voor jou interessant kan zijn. Lees meer »

Werkmakers

Werkmakers

Henk Verhoeven

Dit boek leert je hoe je van een werkzoeker een werkmáker wordt. "Werkmakers" laat je zien hoe je via concrete en praktische technieken als gedreven professional, freelancer of zzp'er toch een interessante baan weet te vinden of aantrekkelijke en goed betaalde klussen kunt binnenhalen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

U past WEL/NIET in het profiel (ebook)

Theo Jongedijk

Hoe blijf je optimistisch en hou je vertrouwen in de toekomst na het verlies van je baan? Dit boek staat vol realistische tips om niet bij de pakken neer te gaan zitten en weer kans te maken op deelname aan de maatschappij. Lees meer »

Het perfecte curriculum vitae

Het perfecte curriculum vitae

Léon Keemer

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt. Lees meer »

Sollicitatiegesprekken doe je zo

Sollicitatiegesprekken doe je zo

Aaltje Vincent

Van de hand van bestsellerauteur Aaltje Vincent komt nu het veelgevraagde boek over het optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek. "Sollicitatiegesprekken doe je zo" staat boordevol tips, checklists en praktijkvoorbeelden om je droombaan te veroveren! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Vacatureluurs

Vacatureluurs

Emily Harmsen

Veel bruikbare sollicitatietips. Wat te doen als je werkloos raakt? De eerste tip: noem het baanloosheid. Het vinden van een baan is al werk genoeg! Lees meer »

Banenjacht 45+

Banenjacht 45+

Jaap Roelants

Stop met denken dat je oud bent. Oud zijn is een uitvinding van vroeger toen men dacht dat het sociaal was om mensen halverwege de vijftig met pensioen te sturen. Vrij zijn is heerlijk, vooral als het maar drie weken duurt. Jij wilt na je 45e gewoon aan het werk blijven! Lees meer »

Werk vind je met social media

Werk vind je met social media

Aaltje Vincent

Voor het vinden van een (nieuwe) baan zijn social media onmisbaar. Aaltje Vincent, auteur van de bestsellers "Jobmarketing" en "Solliciteren via LinkedIn", neemt u mee in alle stappen van het wervings- en selectieproces en hoe men daarbinnen met social media werkt. Met "Werk vinden met Social Media" weet u hoe u slim gebruik kan maken van deze media om de ideale baan te vinden en om gevonden te worden voor uw ideale baan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werk vinden dat bij je past

Werk vinden dat bij je past

Roman Krznaric

Dé absolute droombaan is een illusie, maar werk dat de kwaliteit van uw hele leven op een hoger plan tilt, wil iedereen wel. In deze gids helpt Roman Krznaric u dat werk te vinden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Succesvol solliciteren voor introverte mensen

Eline Sluys

Introverte mensen hebben vaak een hekel aan sollicitatiegesprekken. Ze staan niet graag in de spotlights en worden zenuwachtig van het idee dat zij zichzelf moeten verkopen. Ze denken dat zij zich op een extraverte manier moeten profileren om een goede indruk te maken. Niets is minder waar. Dit boek maakt op een praktische manier duidelijk hoe deze mensen, juist met behulp van hun specifieke introverte eigenschappen, een ijzersterke indruk kunnen maken tijdens sollicitatiegesprekken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontdek LinkedIn

Ontdek LinkedIn

Mirjam van der Have

LinkedIn is met wereldwijd meer dan honderd miljoen gebruikers de grootste professionele netwerksite. Nederland telt bijna vier miljoen gebruikers. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van LinkedIn. Dit boek beschrijft in een heldere no-nonsensestijl hoe u het maximale uit LinkedIn haalt. Lees meer »

Alles over solliciteren (ebook)

Alles over solliciteren (ebook)

Matthijs Visscher

Op zoek naar een nieuwe baan. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, althans voor een grote groep mensen. Solliciteren is namelijk jezelf verkopen. Het boek "Alles over solliciteren" is gebaseerd op de praktijkervaring van een recruiter en is voorzien van voorbeelden uit de praktijk. Lees meer »

Solliciteren voor starters

Solliciteren voor starters

Hanneke van Stigt Thans

Er komt heel wat kijken bij solliciteren. Vooral als u voor het eerst de arbeidsmarkt betreedt, die op dit moment zeker niet gemakkelijk is. Dit is het eerste boek over solliciteren dat speciaal op starters gericht is: of u nu net uw opleiding afgerond hebt of al een beetje werkervaring hebt opgedaan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De eerste indruk

De eerste indruk

Roos Vonk

Hoe zorg je dat je zelf goed voor de dag komt, bij een sollicitatie of een eerste afspraakje? Kun je wel altijd "jezelf zijn"? Al deze vragen gaan over onze dagelijkse contacten met andere mensen. Als we iemand ontmoeten, vormen we ons vaak al binnen een halve minuut een indruk. In dit boek worden aspecten van indrukvorming toegelicht aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en recent wetenschappelijk onderzoek. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Beter in solliciteren

Beter in solliciteren

Hettie Graafland

'Beter in solliciteren' bereidt je voor op het vinden van een baan. In acht hoofdstukken komen alle aspecten aan bod waar je tijdens het zoeken naar en vinden van een baan mee te maken krijgt, zoals persoonlijke branding, het inzetten van sociale media en van je netwerk, vacaturesites en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Samen solliciteren (ebook)

Samen solliciteren (ebook)

Freek Sanders & Akkie Muller

Zonder werk en nu? Je bent op zoek naar een nieuwe baan. De meeste sollicitanten staan er alleen voor. Toch hoeft dat niet. Trek de stoute schoenen aan! Vraag iemand uit je omgeving om jouw Sollicitatie-Buddy te worden. Dit doe-het-zelf boek is voor hem of haar bestemd. Hierin staan inzichten uit de wetenschap en onze praktijkervaring van de afgelopen 10 jaar. Lees meer »

Solliciteren met de gunfactorverhoger

Solliciteren met de gunfactorverhoger

Gertien Beijering

Veel werkzoekenden zoeken nog op de 'ouderwetse' manier naar een baan. Ze googlen op vacatures en solliciteren op de eerste de beste baan die enigszins passend lijkt. Het probleem: ook anderen vinden deze vacatures. Een werkzoekende heeft doorgaans meer dan honderd concurrenten. En dat maakt de kans op een baan aanzienlijk kleiner. Solliciteren anno nu vraagt om een andere aanpak: als sollicitant moet je werken aan je 'gunfactor', zodat je de baan krijgt die je zo graag wilt hebben. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen vragen zich af hoe je een succesvolle sollicitatiebrief schrijft en waar deze aan moet voldoen. In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen. Lees meer »

Het zwarte boekje voor netwerkers

Het zwarte boekje voor netwerkers

Jeffrey Gitomer

Bij contacten en relaties draait het om vriendelijkheid, belangstelling wekken en vasthouden en de bereidheid om eerst zelf iets van waarde te geven. Wie deze drie eigenschappen combineert, heeft het geheim ontdekt van invloedrijke contacten die leiden tot RIJKDOM aan en in relaties. Lees meer »

Alles over sollicitatiegesprekken

Alles over sollicitatiegesprekken

Jack van Minden

"Alles over sollicitatiegesprekken", de herziene versie, is tot de kern teruggebracht. Een compact en toegankelijk boek, dat toch alles bevat wat u moet weten over selectie- en sollicitatiegesprekken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Salarisonderhandelen

Salarisonderhandelen

Robert Castermans

Blij met uw nieuwe baan of mooie resultaten op het werk? En uw baas ook? Dan wilt u die tevredenheid natuurlijk wel vertaald zien in salaris. Met het boek "Salarisonderhandelen - Toptips voor een hoger salaris" bereidt u zich goed voor op uw salaris- of beoordelingsgesprek. Een boek dat zichzelf met gemak terugverdient! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De perfecte kandidaat

De perfecte kandidaat

Ros Jay

'De perfecte kandidaat' helpt u vacaturetaal terug te vertalen naar begrijpelijk Nederlands, zodat u begrijpt wat er van uw verwacht wordt en wat u moet zeggen om de baan te krijgen. Kom erachter waar de werkgever naar op zoek is. Laat zien dat u die persoon bent. Lees meer »

Sterk Aan Het Werk

Sterk Aan Het Werk

Dorothé Pietersma

Sterk aan het werk geeft hun praktische handvatten om zich ook deze vaardigheden eigen te maken. Het gaat hierbij om kwesties zoals zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, verantwoordelijkheid, eigen keuzes maken en contact met anderen. In verschillende opdrachten leren de cursisten de stof toe te passen op hun eigen situatie, oefenen ze de Cruciale Handelingen en trainen ze hun taalvaardigheid. Lees meer »

#Twitter werkt

#Twitter werkt

Fiona Stoop

Steeds meer bedrijven werven via sociale netwerksites als Twitter. Het is een prima medium om snel en goedkoop een geschikte medewerker te vinden. Banenzoekers kunnen sociale netwerksites niet langer negeren en Fiona Stoop legt uit hoe je als werkzoeker van Twitter gebruik kunt maken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


×