Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.


Op pad met mijn talenten

Op pad met mijn talenten

Paul 't Mannetje

Focussen op je talenten en sterke punten geeft een veel grotere kans op een positieve ontwikkeling van mensen, teams en organisaties dan werken aan je tekortkomingen en zwakke punten. En het is bovendien veel aangenamer om te doen! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wat nu?

Wat nu?

Marc Schabracq

Dit boek is er om je te helpen als je je eigen werk en loopbaan anders wilt inrichten. Meer gaan doen wat je het liefste doet en waarin je waarschijnlijk ook het beste bent. Het boek stelt je in staat jezelf naar ander werk of een andere zinvolle tijdsbesteding te leiden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Succes met je carrière

Succes met je carrière

Jolan Douwes & Map Oberndorff

Met de grote schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk te weten hoe je jouw plek kunt vinden. En hoe je je op die plek staande kunt houden, zeker nu het werk veel van je vraagt. Deze loopbaangids biedt je daarvoor fijne handvatten. Auteurs Jolan Douwes en Map Oberndorff, allebei journalist en loopbaancoach, beschrijven bijna zestig herkenbare dilemma’s op het gebied van solliciteren, werk en persoonlijke ontwikkeling. Lees meer »

Jouw probleemloze carrière

Jouw probleemloze carrière

Ernst van Dam

Dit boek helpt om op een andere manier naar problemen te kijken, waardoor je er enerzijds heel wat van tafel kan vegen en anderzijds een nieuwe manier van aanpakken leert. Het bewust omgaan met problemen, ze oplossen en voorkomen, brengt je immers méér dan alleen probleemvrij door het leven te gaan. Je zult nieuwe kansen creëren en benutten en zo effectiever, efficiënter en gelukkiger zijn. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Notities van een generaal

Notities van een generaal

Peter van Uhm

Inspirerende levenslessen voor je carrière en je persoonlijke leven van Nederlands bekendste militair. In dit boek deelt Van Uhm zijn persoonlijke inzichten en lessen in leiderschap. Lessen die bruikbaar zijn binnen de krijgsmacht, maar zeker ook daarbuiten. Over vertrouwen en omgaan met kritiek. Over moed, schuld en verantwoordelijkheid. En over hoe ook jij leiding kunt geven, al is het maar aan je eigen gedrag. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wat wil je écht?

Wat wil je écht?

Sandra Klijn

Zit je vast in een baan die alleen maar energie vreet? Ben je uitgeput en blijven je talenten onbenut? Met dit boek verdubbel je je energie op je werk. 'Wat wil je écht?' reikt je handvatten aan om te achterhalen wat je nu echt wilt, en hoe dit samen met je competenties, persoonlijkheid en gedrag de kloppende puzzel vormt voor een energiek werkleven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Dealen met je baas!

Dealen met je baas!

Manon Bongers

'Dealen met je baas!' gaat over het begrijpen van en omgaan met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega's. Het zal je zelfkennis vergroten en je persoonlijke effectiviteit en de kwaliteit van je werkrelaties verbeteren. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Lessen van een Samoerai

Lessen van een Samoerai

Bjørn Aris

In dit boek deelt Bjørn Aris, iaido sensei, public speaker en coach, lessen uit de Oosterse zenfilosofie en het bedrijfsleven die je helpen om anders naar jezelf en je leven te kijken. Zodat je kunt ontspannen en contact maakt met wie je echt bent. Je werkt niet mét kracht, maar vanuit je eigen kracht. Als een moderne samoerai gebruik je je energie efficiënt, thuis en in je carrière. Lees meer »

Beter leren keuzes maken

Beter leren keuzes maken

Jonathan Herring

Sommige keuzes worden bijna zonder nadenken gemaakt. Andere lijken zo moeilijk dat we gewoon niet kunnen beslissen. En daarvoor is dit praktische boek erg handig. Het helpt je uit elk dilemma te geraken en tot een weloverwogen besluit te komen. Lees meer »

Eerste hulp bij thuiswerk

Eerste hulp bij thuiswerk

Elke van Hoof

Een praktische gids voor werkgever en werknemer. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ambitie met een grote M

Ambitie met een grote M

Maleene de Ridder

Ambitie met een grote M is een boek voor alle vrouwelijke artsen die hun werk op een eigen, positieve manier willen combineren met hun privéleven. Als een artsenleven gaat voelen als overleven, kiezen veel vrouwen ervoor om van alles wat 'minder' te gaan doen. Om in te leveren op hun dromen en op zichzelf. Niet nodig, zegt Maleene de Ridder. Zij laat zien hoe jij de keuzes kunt maken die echt bij jou passen. Lees meer »

Mooier Werk

Mooier Werk

Mark van Vuuren

Werk staat nooit stil. Banen en beroepen lijken zelfs steeds sneller te veranderen. Het is belangrijk om hierop als individu en organisatie slim en snel te kunnen anticiperen. Dit boek biedt inzichten om binnen deze dynamiek van werk Mooier Werk te maken. Lees meer »

Switch

Switch

Tom Dekker

Ongelukkig in je werk? Ontdek hoe je een succesvolle job- of carrièreswitch maakt zodat je kan starten in een nieuwe baan - en meer werkgeluk kan ervaren. Lees meer »

Creatieve loopbaanplanning

Creatieve loopbaanplanning

Alien Verhoef

In deze klassieker onder de loopbaanboeken neemt Alien Verhoef je mee op een zoektocht naar werk dat écht bij je past. Geschikt voor iedereen die op zoek is naar vervullend werk én voor loopbaancoaches die hun gereedschapskist willen uitbreiden. Lees meer »

Het Happy Office manifest

Het Happy Office manifest

Maartje Wolff & Fennande van der Meulen

‘Het Happy Office Manifest’ is het meest complete en praktische boek over werkgeluk dat er is. Het is inmiddels bewezen dat werkgeluk gezonder, succesvoller, productiever, innovatiever én creatiever maakt. Toch wordt er maar weinig aandacht aan besteed. ‘Het Happy Office Manifest’ helpt je om stap voor stap een positieve werkcultuur voor jezelf, het team en de organisatie te creëren. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Help, mijn baas is een aap!

Help, mijn baas is een aap!

Patrick van Veen

In 'Help, mijn baas is een aap!' beschrijft bioloog Patrick van Veen het gedrag dat we dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Niet alleen de baas, maar elke werknemer wordt onder de loep genomen. 'Help, mijn baas is een aap!' is een aanrader voor iedereen die (a-)sociaal gedrag in zijn organisatie wil begrijpen. Lees meer »

Slimmer omgaan met je lastige baas

Slimmer omgaan met je lastige baas

Jolanda Meijer

Met dit boek ontdek je hoe het komt dat je zo'n moeite hebt met je baas, hoe je daar verandering in kunt brengen en ontwikkel je een 'gebruiksaanwijzing' voor een betere relatie met je baas. Je kunt direct zelf aan de slag met de vele praktische tips en oefeningen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Spelen op het werk

Spelen op het werk

Marijke Arendsen Hein

Op het werk kom je net zoals in het dagelijks leven in vervelende situaties terecht. Je voelt je gekwetst en onbegrepen. Je begint vol goede bedoelingen toch blijf je achteraf zitten met een naar gevoel. Hoe kan het anders? Lees meer »

100% Jezelf

100% Jezelf

Roy Vink

Tijdens je opleiding maak je keuzes. Het is moeilijk om keuzes te maken, omdat je niet altijd weet wat de juiste keuze is voor jou. '100% Jezelf-HBO' helpt jou om antwoorden te krijgen op vragen over je beroep, jezelf, je opleiding en je ontwikkeling. Door de opdrachten, testen, adviezen en tips in dit werkboek krijg je veel informatie over jezelf en je studieloopbaan. Lees meer »

Een 10 voor werkgeluk in vier stappen

Een 10 voor werkgeluk in vier stappen

Hanneke Dijkman

Hanneke Dijkman, econoom, werkgelukcoach en zenleraar, ontwikkelde een methode van vier stappen naar werkgeluk. In haar beschrijvingen leeft ze haar eigen lessen voor: spelenderwijs en doelgericht neemt zij je mee op onderzoek langs werknemers in uiteenlopende sectoren. Lees meer »

Morgen neem ik echt ontslag

Morgen neem ik echt ontslag

Lian van Ark-Swinkels

n dit boek vind je veertien moedige en rake verhalen over het maken van een carrièreswitch. Kriskras door leeftijden, opleidingsniveaus en vakgebieden heen. Wat ging er vooraf aan het moment waarop ze dachten: Ik ga het gewoon doen? Lees meer »

Twintigerstwijfels & dertigersdilemma's

Twintigerstwijfels & dertigersdilemma's

Nienke Wijnants

In "Twintigerstwijfels en dertigersdilemma’s" verklaart psycholoog Nienke Wijnants de keuzestress, de sociale vergelijking en de zingevingsvragen die plotseling de kop op steken en geeft ze bruikbare tips om hiermee om te gaan. Een boek over de belangrijkste loopbaan- en levensvragen van millennials. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wie ben ik en wat wil ik

Wie ben ik en wat wil ik

Nienke Wijnants

Een boek voor dertigers en veertigers op zoek naar authenticiteit en geluk. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De ongeschreven regels

De ongeschreven regels

Gorick Ng

Wie een nieuwe baan heeft wil natuurlijk indruk maken, maar vaak krijg je te maken met onuitgesproken verwachtingen waar je opleiding je niet op heeft voorbereid. Je voelt je dan al snel overweldigd, onzeker of zelfs stuurloos. Gorick Ng maakte dit mee en ontrafelde gaandeweg de ongeschreven regels die ten grondslag liggen aan een succesvolle carrière. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Met plezier werken in het onderwijs

Met plezier werken in het onderwijs

William Buys

Als docent werk je in een turbulente omgeving. Naast de nodige positiviteit die het werk met zich meebrengt, krijg je ook te maken met situaties waar negatieve energie in gaat zitten. Langdurig blootgesteld worden aan stress kan gevolgen hebben voor de psychische- en fysieke gezondheid. Hoe ga je daar als docent mee om? Lees meer »

Survivalgids voor de thuiswerker

Survivalgids voor de thuiswerker

Lieneke van Waalwijk van Doorn

Hoe maak je je dag effectiever? Hoe blijf je gemotiveerd? In de Survivalgids voor de thuiswerker lees je 100 praktische én verdiepende tips. Handig en inspirerend! Lees meer »

De 19 dingen die je nooit met collega's moet doen

De 19 dingen die je nooit met collega's moet doen

Japke-d. Bouma

We gaan weer naar kantoor! Of je nu staat te popelen om eindelijk weer te gaan, of liever thuis blijft werken, dit is het moment voor een boek vol wijze lessen: Het onmisbare lijstjesboek van Japke-d. Bouma. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hoe vind je zelf dat het gaat?

Hoe vind je zelf dat het gaat?

Japke-d. Bouma

Hoe overleef je de groepsapp van je werk? Wat is ‘governance’? Waarom zeggen sommige managers ‘dagdagelijks’? Hoe begin je een zakelijke mail? Hoe schrijf je een goede vacature? Moet je nou écht agile werken? Wat trek je aan voor een zakelijke zoomvergadering? Hoe vind je zèlf dat het gaat? is een onmisbaar en hilarisch boek voor iedereen die zich staande probeert te houden op het werk. In het onderwijs, in de ‘recruitment’, in de rechtspraak, in de zorg, in de media of waar dan ook. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werken doe je maar thuis

Werken doe je maar thuis

Japke-d. Bouma

In dit boek staan de beste tips voor op je werk handzaam op een rij. Japke-d. Bouma laat niet alleen zien hoe je vergaderingen, heidagen en afscheidsborrels doorstaat, maar ook of je slippers aan mag op kantoor en of je nou wel of niet moet zoenen op de nieuwjaarsreceptie. Dit boek is onmisbaar voor elke kantoortijger. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Uitrollen is het nieuwe doorpakken

Uitrollen is het nieuwe doorpakken

Japke-d. Bouma

Tackelen, pitchen, inkoppen, stuurgroepen en klankborden. Maar ook innovatie, corebusiness en sabbatical: het leven op kantoor is een woud van jeukwoorden. Kantoorexpert Japke-d. Bouma verzamelde de ergste jeukwoorden op kantoor en laat zien hoe het wél moet. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ga lekker zelf in je kracht staan

Ga lekker zelf in je kracht staan

Japke-d. Bouma

Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van? Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het óók kan op kantoor. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Gids voor de kantoorjungle

Gids voor de kantoorjungle

Japke-d. Bouma

In "Gids voor de kantoorjungle" leidt Japke-d. Bouma de lezer rond door de kantoortuin en laat ze ons niet alleen kennismaken met de types die je er zoal tegenkomt – de bazige bitch, de irritante stagiair, de geboren leider, de controlfreak – maar brengt ze ook haarscherp hun habitat in kaart: de koffieautomaat, de kantine en het flexbureau om er maar een paar te noemen. Een verrukkelijk humoristisch boek. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Succes met je nieuwe baan!

Succes met je nieuwe baan!

Jolanda Bouman

Succes met je nieuwe baan! staat bomvol praktische tips en informatie die je helpen een vliegende start te maken in je nieuwe baan. Van snel je eerste successen boeken en jezelf profileren zonder betweterig over te komen, een goed netwerk opbouwen in de organisatie en zorgen dat je ‘erbij hoort’, tot positief beïnvloeden, omgaan met fouten, stress en onzekerheden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik ben er zo klaar mee!

Ik ben er zo klaar mee!

Elodie Blom

"Ik ben er zo klaar mee!" is een gids om werk te vinden dat bij je past en je zingeving geeft. Zo kom je erachter wat jou gelukkig maakt, zodat je de juiste stappen kunt ondernemen naar meer werkgeluk. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werkgeluk

Werkgeluk

Dajo de Prins

In dit boek legt Dajo De Prins uit waarin werkgeluk bestaat, waarom werken velen ongelukkig maakt, waarom de oplossingen uit de 'klassieke' geluksleer niet werken en wat we dan wel moeten doen om het tij te keren. Het recentste wetenschappelijk onderzoek naar werk en geluk vormt daarbij de leidraad. Zo komt de auteur tot een reeks aanbevelingen en tips voor werkenden en organisaties. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Waarom je baan verliezen niet het einde van de wereld is

Waarom je baan verliezen niet het einde van de wereld is

Eleanor Tweddell

Hoe krijg je je leven weer op de rit na ontslag? Dit vijfstappenplan biedt je het benodigde arsenaal aan ideeën, middelen en praktische tips om de touwtjes weer vol zelfvertrouwen in handen te nemen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Elke dag om 15.00 uur klaar

Elke dag om 15.00 uur klaar

Björn Deusings

Een 6-urige werkdag klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Dat is het echter niet. Björn Deusings laat zien dat als je jezelf beter organiseert, realistischer plant, op een slimme manier omgaat met complexe taken en ophoudt met jezelf (en anderen) van het werk te houden, het dan heel goed mogelijk is om veel tijd te besparen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Welke kleur heeft jouw parachute?

Welke kleur heeft jouw parachute?

Richard N. Bolles

De goudenjubileumeditie van hét standaardwerk op het gebied van loopbaanplanning komt als geroepen, in een tijd waarin omscholing en carrièreswitchen aan de orde van de dag zijn. Het biedt werkzoekers, carrièreplanners en carrièreswitchers begeleiding en talloze praktische adviezen. Lees meer »

Werkgeluk!

Werkgeluk!

Rob Coolen

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. En daarom wordt jouw levensgeluk ook bepaald door de interacties met je collega's. Maar ben jij wel helemaal gelukkig op je werk? En vind jij dat er onvoldoende ruimte is voor jouw waarden en ambities of dat jouw kwaliteiten niet of nauwelijks worden benut? Als jij thuis 'anders' bent dan op je werk, dan past de organisatie waar je werkt wellicht niet bij jou. In 'Werkgeluk!' doorloop je zes stappen die duidelijk maken wat jij nodig hebt om in je werkzame leven gelukkig en succesvol te zijn. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Omringd door slechte bazen

Omringd door slechte bazen

Thomas Erikson

Iedereen die weleens een slechte baas heeft gehad, weet hoeveel impact dat kan hebben op je motivatie en zelfvertrouwen. Zelfs de meest plezierige baan kan negatief beïnvloed worden door een halfbakken leidinggevende. In Omringd door slechte bazen leert Thomas Erikson je hoe je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling binnen je werk en hoe je om moet gaan met een baas die op een compleet andere planeet lijkt te leven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Op weg naar je droombaan

Op weg naar je droombaan

Pieter de Jong

Wat doe je als je moet vaststellen dat je geen voldoening meer vindt in je werk? Dat je, om wat voor reden ook, het gevoel hebt stil te staan? Hoe kun je hier verandering in brengen? Vanuit zijn jarenlange ervaring neemt Pieter de Jong je mee langs vijf te nemen stappen. Hij stelt vragen, doet suggesties en geeft inspirerende voorbeelden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Je droombaan vinden voor Dummies

Je droombaan vinden voor Dummies

Christoph Burger

Droom je ervan van baan te veranderen? Of ben je als carrièrestarter op zoek naar een baan die je vervulling geeft en je inspireert? 'Je droombaan vinden voor Dummies' zorgt ervoor dat het niet bij dromen blijft. Lees meer »

Startersgids voor ZZP'ers

Startersgids voor ZZP'ers

Rinske Jansen

Als startende zzp'er komt er heel wat op je af. Dit boek helpt je om op het juiste moment de juiste keuzes te maken. Op een overzichtelijke, heldere en praktische manier beschrijft Rinske Jansen de basis van ondernemen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wat wil ik nu echt?

Wat wil ik nu echt?

Marlène Langbroek

Heb je het gevoel dat je niet al je kwaliteiten benut? Wil je waarde toevoegen met wat je te bieden hebt? Met de strategie in dit boek realiseer je het werk dat je echt wilt. Met de inzichten op basis van onderzoek en ervaring en de praktische tips vind of creëer je werk waarin je een bijdrage kunt leveren die voor jou van betekenis is. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Richting Freelancen

Richting Freelancen

Linda Poort

Richting Freelancen – Op zoek naar jezelf en een freelance carrière is speciaal geschreven voor vrouwen die eraan denken te gaan freelancen, maar (nog) niet durven of niet precies weten hoe. Ook vrouwen die net voor zichzelf begonnen zijn en vrouwen die niet zo goed weten hoe ze verder moeten in hun freelance carrière, zullen veel aan dit inspirerende handboek hebben. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werkboek Beroepskeuze en Identiteit

Werkboek Beroepskeuze en Identiteit

Han Berghs

Het 'Werkboek Beroepskeuze en Identiteit' biedt praktische hulp om op basis van aanleg, identiteit en zelfkennis een (nieuw) perspectief te krijgen op beroepskeuze en zingeving, ook voor mensen die vast (dreigen te) lopen in hun werk of studie. Lees meer »

Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?

Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?

Charles Ruiters

'Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?' neemt je mee op je reis door het leven. Met voorbeelden en vragen word je uitgenodigd het leven te gaan leven dat jij graag wenst. Zorg goed voor jezelf, want als het goed gaat met jou, dan gaat het beter met anderen... Lees meer »

Happy in je werk

Happy in je werk

Carolina Pruis

Topvrouw Carolina Pruis weet als geen ander hoe belangrijk het is om happy in je werk te zijn. Geen plezier meer in je werk? Wil je het roer omgooien? Je baan kwijtgeraakt? Stapsgewijs en op basis van psychologische inzichten, eigen ervaringen en persoonlijke verhalen van anderen, helpt Pruis je een nieuwe draai aan je carrière te geven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Negen leugens van de werkvloer

Negen leugens van de werkvloer

Marcus Buckingham

'Negen leugens van de werkvloer' laat de echte wereld van het werk zien en onthult de waarheden van de werkvloer zodat je ervoor kunt zorgen dat je het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Succes voor Dummies

Succes voor Dummies

Dirk Zeller

Of we het nu leuk vinden of niet, een groot deel van wat we in het leven doen wordt door gewoonten beheerst. Wat nog belangrijker is dat gewoonten ons ertoe kunnen aanzetten om in bepaalde patronen te denken en te voelen. In Succes voor Dummies geeft bestsellerauteur Dirk Zeller beproefde adviezen over het ontwikkelen, opbouwen en in stand houden van winnende gewoonten en zo succes te boeken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werken met millennials

Werken met millennials

Thijs Launspach

De millennials – de generatie die werd geboren tussen 1980 en 2000 – komen in rap tempo de arbeidsmarkt op. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. De grootste uitdaging ligt bij stress: onder jonge werknemers is het aantal burn-outs veel hoger dan bij andere leeftijdsgroepen. Zijn deze millennials nu echt zo anders dan andere generaties? Waarom komen er bij hen zoveel burn-outs voor? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jobrepair

Jobrepair

Wim Thielemans

Jobrepair laat aan de hand van herkenbare verhalen simpele reparatietools zien, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Zo repareer je jouw werk als een expert en geraak je snel de twijfel aan je baan af. Resultaat: je hebt weer zin in een baan die beter bij je past en klaar is voor de toekomst. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het is niet persoonlijk

Het is niet persoonlijk

Liz Fosslien

In "Het is niet persoonlijk" laten Liz Fosslien en Mollie West Duffy zien dat emoties helemaal niet onwenselijk zijn op de werkvloer, als je ze maar onderkent en op de juiste manier inzet. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontslag in goed overleg

Ontslag in goed overleg

Maurits van Buren

"Ontslag in goed overleg" is een praktisch handboek voor iedereen die betrokken is bij het onderhandelen van een beëindigingsregeling bij ontslag. Of u nu een zelfstandig ondernemer of HR-adviseur bent. Of indien uw werkgever ú ontslag heeft aangezegd. "Ontslag in goed overleg" is een praktisch handboek voor iedereen die betrokken is bij het onderhandelen over een beëindigingsregeling bij ontslag. Lees meer »

Pensioenoplossingen bij ontslag

Pensioenoplossingen bij ontslag

Dirk-Jan Plate

Pensioen is een belangrijk onderdeel van het totale arbeidsvoorwaardenpakket. Toch krijgen bij een individueel ontslag of reorganisatie de gevolgen en mogelijkheden voor het pensioen weinig aandacht. Vragen als 'Wat zijn de gevolgen mocht er geen actie worden ondernomen?' en 'Welke voordelen kunnen er worden behaald als er juist wel tot actie wordt overgegaan?' worden in dit boek beantwoord. Lees meer »

Master your mindset

Master your mindset

Michael Pilarczyk

'Master Your Mindset - Leef Je Mooiste Leven' gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Deze nieuwe editie is de herziene versie van de eerste succesvolle druk. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Alles over werken tijdens de overgang

Alles over werken tijdens de overgang

Saron Petronilia

Dit boek helpt je je overgangssymptomen de baas te worden zodat je werk er niet onder lijdt. Het helpt je ook te bepalen hoe je je werkzame leven de komende 15 tot 20 jaar wilt inrichten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Stoor nooit een vlooiende aap

Stoor nooit een vlooiende aap

Constanze Mager

Constanze Mager, bioloog en hoofd educatie bij Koninklijke Burgers' Zoo, kijkt in dit boek uiteraard naar verrassende oplossingen uit het dierenrijk voor de dagelijkse problemen en uitdagingen op het werk. Wat kunnen we leren van bepaalde diersoorten over communiceren, samenwerken, motiveren, efficiënt handelen en optimaal presteren? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontdek je passie en talenten

Ontdek je passie en talenten

Chantal Trigallez

Je kent vast wel de bordjes met teksten over het volgen van je eigen dromen. Hartstikke leuk! Alleen ... niemand vertelt erbij hoe je dat moet doen. Het Droom-doe-boek 'Ontdek je passie en talenten' helpt je via een stappenplan je dromen te ontdekken en ze waar te maken. Lees meer »

Plezier in je werk

Plezier in je werk

Bruce Daisley

Plezier in je werk van Bruce Daisley is voor iedereen die met meer plezier naar het werk wil. In 30 korte hoofdstukken laat Plezier in je werk zien hoe we verandering in ons werk en leven kunnen aanbrengen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Nieuwsgierigheid op het werk

Nieuwsgierigheid op het werk

Suzanne Verdonschot

Als het lukt om nieuwsgierigheid de vrije loop te laten en plaats te maken voor nuance en twijfel, ontstaat ruimte voor leren ‘on the job’ en vernieuwing. Dit boek kan daarbij helpen. De auteurs leggen uit wat nieuwsgierigheid is, welke mechanismen nieuwsgierigheid in de weg kunnen staan in werksituaties en wat er nodig is om die te doorbreken. Lees meer »

Dit gun ik iedereen!

Dit gun ik iedereen!

Jos Arts

Wat gebeurt er als je na een lange en intensieve loopbaan alles loslaat, huis en haard verlaat en zonder enig doel naar het Katharenland in Zuid-Frankrijk vertrekt? Jos Arts deed het. In dit boek neemt hij je mee op zijn Reis van de Held die vooral een innerlijke ontdekkingsreis blijkt te zijn. Open en eerlijk deelt hij zijn ervaringen, gevoelens en inzichten. Lees meer »

De Ladder

De Ladder

Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar vertaalt de beste inzichten uit recent gedragswetenschappelijk onderzoek naar praktische toepassingen. 'De Ladder' is en onmisbare gids voor wie streeft naar meer effectiviteit in persoonlijk leiderschap. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het is altijd het goede weer

Het is altijd het goede weer

Jamie Nederpel

Wandelend loopbaancoach Jamie Nederpel bespreekt in "Het is altijd het goede weer" vragen over werk en loopbaan. In dit boek vol inspiratie, hoop en inzichten laat Jamie je op lichtvoetige en spitsvondige wijze jouw eigen antwoorden vinden. Zodat jij zèlf op weg kunt naar werk dat past bij wie je van nature bent. En je werk geen 'moetje' meer is, maar zin en plezier geeft aan je leven. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hoe word je alles?

Hoe word je alles?

Emilie Wapnick

Wat wil je later worden als je groot bent? Het lijkt een onschuldige vraag, maar je kunt het gevoel krijgen dat je moet kiezen voor die ene baan, die ene passie, dat ene doel. Maar niets is minder waar. Dit boek helpt je om al je passies en talenten in jouw voordeel te benutten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Nice girls don't get the corner office

Nice girls don't get the corner office

Lois Frankel

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega's altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Dansend naar je werk

Dansend naar je werk

Maximiliaan Winkelhuis

Je echt vrij en goed voelen op het werk lukt niet altijd. Je agenda zit vol, je moet te veel doen in te weinig tijd; en er zijn lastige collega's, leveranciers die zich niet aan afspraken houden, om over de slechte koffie nog maar te zwijgen. Misschien lukt het je niet de afgesproken doelen te halen of ziet niemand dat je keihard werkt. 'Dansend naar je werk' staat boordevol praktische tips om je werkplezier te vergroten. Lees meer »

De loopbaan

De loopbaan

Piet Aarts

Harrie start zijn loopbaan als elektricien op de bouw en heeft weinig of niets met studie en persoonlijke ontwikkeling. Na een ingrijpende gebeurtenis, besluit hij steviger aan het roer van zijn toekomst te gaan staan en stuurt op zelfbeschikking en afwisseling. Via avond en afstandsonderwijs behaalt hij diverse diploma's. Mede dankzij een creatieve sollicitatiebrief weet hij een uitdagende internationale baan te bemachtigen. Lees meer »

De Side Hustle

De Side Hustle

Chris Guillebeau

Wil je extra geld verdienen naast je vaste baan? Iets doen waar je passie ligt? In dit boek legt Chris Guillebeau je uit hoe makkelijk en leuk het is om een 'side hustle' te beginnen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Gesprekken die werken

Gesprekken die werken

Ineke van den Berg

Dit is een inspirerend boek vol praktische tips, om direct, persoonlijk en doelgericht met elkaar in gesprek te gaan. Door een goed gesprek op het werk ervaar je minder spanning, werk je prettiger en effectiever samen en ga je werkstress te lijf. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Schrijf je loopbaan

Schrijf je loopbaan

Marianne Panneman

Ben je niet meer blij met het werk dat je nu hebt? Wil je meer voldoening en plezier in je werk en leven ervaren? Wil je je verder ontwikkelen, maar weet je niet goed in welke richting? Heb je op dit moment geen werk en vraag je je af 'wat nu'? Dit boek biedt jou een schrijfroute met inspirerende schrijfopdrachten waarmee je in je eigen tempo gaat onderzoeken wat je mist en wat je wél wilt. Lees meer »

Ontdek je sterke punten 2.0

Ontdek je sterke punten 2.0

Tom Rath

Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut. In de herziene editie van de klassieker Ontdek je sterke punten leer je je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes. Ontdek je sterkte punten 2.0 is een boek dat de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, zeker zal veranderen. Lees meer »

Slimmer omgaan met je lastige baas

Slimmer omgaan met je lastige baas

Jolanda Meijer

Heb jij ook zo'n baas die slecht luistert, nooit tijd voor je heeft, behalve als je iets fout hebt gedaan in zijn ogen? Met dit boek ontdek je hoe het komt dat je zo'n moeite hebt met je baas, hoe je daar verandering in kunt brengen en ontwikkel je een 'gebruiksaanwijzing' voor een betere relatie met je baas. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hoelang ben jij nog houdbaar?

Hoelang ben jij nog houdbaar?

Ton van Dongen

Duurzame inzetbaarheid is al jaren een thema op de agenda's van congressen, de overheid,in bedrijven en ook in het nieuws. Dit boek toont het belang van duurzame inzetbaarheid in een wereld die steeds sneller verandert, en geeft bovendien praktische tips en ideeën waarmee duurzame inzetbaarheid binnen handbereik komt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Carrièreswitchen doe je zo!

Carrièreswitchen doe je zo!

Diederik van Dorth tot Medler

Succesvol switchen is niet makkelijk en het vereist een grondige aanpak. In dit praktische boek ga je daarom meteen aan de slag met het in kaart brengen en beschrijven van jouw toegevoegde waarde. Met dit boek heb je alles in huis om ander werk te vinden dat perfect past bij wat jij te bieden hebt! Lees meer »

Careergasm

Careergasm

Sarah Vermunt

Wat is een careergasm? Voelt dat net zo goed als het klinkt? Jazeker. Een careergasm krijg je als je werk goed voelt. Echt goed. Maar hoe krijg je je mojo terug als je vastzit in een liefdeloze relatie met je baan? In Careergasm laat Sarah Vermunt je precies zien hoe je dat doet. No-nonsenseadvies voor mensen die iets willen veranderen op werkgebied. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Uurtje factuurtje

Uurtje factuurtje

Alex van der Hulst

"Uurtje factuurtje" gaat over hardwerkende freelancers, creatieve zzp'ers, hippe zelfstandigen en carrière maken zonder baas. Het gaat over de werkplekken, het kwijtraken van bonnetjes, nooit op vakantie kunnen, uitstelgedrag en waarom Jezus de ultieme zelfstandige was. Ben je zelf zelfstandige? Dan zul je jezelf herkennen in dit boek. Werk je voor een baas? Dan kun je je met al je collega's in je kantoortuin verkneukelen over het wel en wee van de zelfstandigen onder ons. Lees meer »

Babe, you got this

Babe, you got this

Martje Haverkamp

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De glazen muur

De glazen muur

Sue Unerman

Vergeet het glazen plafond; dat is allang doorbroken. Op de werkvloer van nu staat een glazen muur. Mannen en vrouwen op de werkvloer zien elkaar wel, maar hebben andere manieren van werken, van communiceren, van omgaan met vooroordelen en van sociaal wenselijk gedrag. In dit boek krijg je praktische tips over hoe je als vrouw in elke werksituatie het beste uit jezelf kunt halen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Digitale denkers aan het werk

Digitale denkers aan het werk

Joris Merks-Benjaminsen

'Digitale denkers aan het werk' is een boek voor jonge professionals van generatie Y, grofweg geboren tussen 1980 en 2000. Deze 'millennials' hebben andere werkwijzen dan vorige generaties, zijn wars van kantoorpolitieke spelletjes en kennen geen wereld zonder internet. 'Digitale denkers aan het werk' laat zien hoe millennials kunnen excelleren op de werkvloer die nog veelal door oudere generaties wordt gedomineerd. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Loopbaan APK

Loopbaan APK

Henny Driessen

Dit boek bevat een hulpmiddel om op snelle, accurate en eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de status van je job en je loopbaan. Het loopbaananalysekompas maakt inzichtelijk waar je kansen, maar ook waar je risico’s liggen, en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Lees meer »

Het geheim van € 100.000 per jaar

Het geheim van € 100.000 per jaar

Laura Babeliowsky

Keihard werken, weinig poen: dat is de bittere werkelijkheid voor veel zzp'ers. Laura Babeliowsky kende die frustraties maar al te goed. Tot ze een nieuwe methode ontwikkelde en leerde hoe je een gewilde expert wordt in je vakgebied. Dit boek daagt je uit én biedt je een helder stappenplan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Fouten maken moed

Fouten maken moed

Remko van der Drift

Leren van je fouten is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee! Dit komt omdat het ons ontbreekt aan foutenmakenmoed: het verwelkomen van dat wat meestal niet welkom is. Dit boek helpt je om deze foutenmakenmoed te ontwikkelen. Lees meer »

Werkmakers

Werkmakers

Henk Verhoeven

Dit boek leert je hoe je van een werkzoeker een werkmáker wordt. "Werkmakers" laat je zien hoe je via concrete en praktische technieken als gedreven professional, freelancer of zzp'er toch een interessante baan weet te vinden of aantrekkelijke en goed betaalde klussen kunt binnenhalen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Sterk voelen op het werk

Sterk voelen op het werk

Eveline Baar

Handboek voor (hoog)sensitieve medewerkers. Als (hoog)sensitieve werknemer beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten die met jouw gevoeligheid samenhangen. Daarmee vorm je een grote meerwaarde voor de organisatie. Maar hooggevoeligheid kent ook zijn schaduwkanten. Dit praktische, vlot leesbare handboek biedt inzicht, handvatten en tips. Lees meer »

Van werknemer naar ondernemer

Van werknemer naar ondernemer

Leni Minderhoud

Steeds meer professionals zetten de stap van loondienst naar hun eigen bedrijf. Soms noodgedwongen, vaak vanuit een verlangen om het ondernemerschap te ontdekken. "Van werknemer naar ondernemer" is een belangrijke gids voor elke werknemer en werkzoekende die overweegt om een bedrijf te starten. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Gefeliciteerd met je ontslag

Gefeliciteerd met je ontslag

Ciska Pittie

Dit boek is bedoeld om je te helpen met plezier uit te kijken naar alles wat deze nieuwe periode je gaat brengen. Het nare, misschien zelfs wanhopige gevoel dat je ervaart bij de gedachte aan je (mogelijke) ontslag, heeft alles te maken met de zekerheden die je in je leven ervaart en die je nu los moet gaan laten. Dit boek helpt je het beste te halen uit deze periode, en belangrijker nog, het beste te halen uit jezelf. Lees meer »

Het grote 50+ werkboek

Het grote 50+ werkboek

Anne-Marije Buckens

Het Grote 50+ Werkboek geeft een motiverende en realistische kijk op de hedendaagse arbeidsmarkt. Wat is er allemaal veranderd en wat moet je doen om aan het werk te blijven? En wat moeten werkgevers en beleidsmakers doen om de kansen voor 50-plussers te vergroten? Lees meer »

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss

Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Op weg naar de top

Op weg naar de top

Robin Sharma

We hebben het allemaal in ons de top te bereiken. Als u van plan bent uw leven boven het alledaagse uit te tillen, dan is "Op weg naar de top" een effectieve en praktische gids die u zal inspireren het maximale uit uw persoonlijke en professionele leven te halen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Instant sabbatical

Instant sabbatical

Elise Verberg

In je verschillende rollen werk je er elke dag hard aan om alles draaiend te houden: op je werk, thuis, met je familie en vrienden. Dan is het prettig om er even tussenuit te gaan en je af te vragen: Is dit het nou? Ben ik tevreden? Komen mijn talenten tot hun recht? Hoe wil ik me ontwikkelen? Lees meer »

Het ministerie van Werkplezier

Het ministerie van Werkplezier

Ilse Ceulemans

Tien jaar geleden besloot journaliste Ilse Ceulemans om minder te gaan werken. Ze wilde meer bij haar kinderen zijn, maar vooral had ze het gevoel dat de managementcultuur haar werkplezier deed verdampen. In 'Het Ministerie van Werkplezier' toont ze waar ze zitten, de energiezuigers en de stoorzenders van de werkvloer. Met de frisse blik van de buitenstaander en de nodige humor fileert Ilse Ceulemans de vreemde gewoontes op en rond het kantooreiland. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Lopen doe je zelf

Lopen doe je zelf

Ineke van den Berg & Arianne van Galen

Vanuit persoonlijke kracht je levensloopbaan sturen - Compleet geactualiseerde herdruk van dit unieke en succesvolle boek "Lopen doe je zelf". Een boek waarmee je zelf aan de slag kunt. Waarschijnlijk kent iedereen het: het gevoel dat er meer uit het leven en werk te halen is dan je nu doet. Je kunt dat gevoel accepteren, maar je kunt ook besluiten er wat mee te doen. Lees meer »

Mindfulness op het werk voor Dummies (ebook)

Mindfulness op het werk voor Dummies (ebook)

Shamash Alidina

Verbeter je productiviteit, creativiteit en welbevinden met 'Mindfulness op het werk voor Dummies'. Dit boek biedt je praktische manieren om mindfulness in je werk te integreren. Het is bedoeld voor werkenden in alle functies, zoals managers, werknemers en eigenaars van bedrijven. Lees meer »

Ontwikkel je talenten

Ontwikkel je talenten

Daniel Coyle

Of je nu op het sportveld staat, op het podium, of op je werk bent - iedereen vraagt zich wel eens af: Hoe kan ik het beste uit mezelf halen? Daniel Coyle is dé expert op het gebied van talentontwikkeling. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en inzichten van de meest succesvolle coaches en leraren ter wereld ontwikkelde hij 52 tips om je vaardigheden (nog meer) te verbeteren. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Geluk voor gevorderden (ebook)

Geluk voor gevorderden (ebook)

Adriaan Hoogendijk

Als je de 40 bent gepasseerd, komt het leven er anders uit te zien. Op de oude voet doorgaan kan niet meer. Veel van wat ooit vanzelfsprekend was, lijkt verdwenen. In 'Geluk voor gevorderden' put coach en filosofisch raadsman Adriaan Hoogendijk uit een rijke ervaring van dertig jaar coaching. Het resultaat is een praktische en handzame gids voor iedereen die ook in zijn tweede levenshelft voluit wil leven. Lees meer »

Hoe groen is jouw gras?

Hoe groen is jouw gras?

Ester de Bruine & Roderik Bender

Je baalt van je werk. Reorganisaties, onmogelijke targets, een baas die geen waardering heeft voor wat jij doet of gewoon werk waar je op uitgekeken bent. Onderzoek met dit boek waar je wèl invloed op kunt uitoefenen. Hoe je met kleine en slimme bijsturingen kunt bereiken dat je het al veel beter naar je zin hebt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontdek wie je bent

Ontdek wie je bent

Marcus Buckingham

Als je beter weet wie je bent, als je weet waar je kracht ligt en waar je hart sneller van gaat kloppen, ben je beter in staat een aangenaam en succesvol leven te leiden. In Ontdek wie je bent roept Marcus Buckingham de lezer op naar zichzelf te kijken en over zichzelf na te denken. Lees meer »

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?

Nina Janssens

"Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?" Auteur Nina Janssens benoemt vijf strategieën voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt: bij jezelf beginnen, beslagen ten ijs komen, investeren in jezelf, opvallen in de massa en voor jezelf beginnen. Een werkloze periode is niet leuk, maar kun je heel goed benutten om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen toekomst vorm te geven. Lees meer »

Banenjacht 45+

Banenjacht 45+

Jaap Roelants

Stop met denken dat je oud bent. Oud zijn is een uitvinding van vroeger toen men dacht dat het sociaal was om mensen halverwege de vijftig met pensioen te sturen. Vrij zijn is heerlijk, vooral als het maar drie weken duurt. Jij wilt na je 45e gewoon aan het werk blijven! Lees meer »

Wie heeft mijn werkplek gepikt?

Wie heeft mijn werkplek gepikt?

Floris Vrasdonk

Flexplekken, thuiswerken, alles digitaal: het nieuwe werken is niet te stuiten. Zie jij er als medewerker het voordeel niet van in? Dan is het hoog tijd om het systeem te hacken, zodat niet alleen je werkgever, maar bovenal jijzelf ervan profiteert. In "Wie heeft mijn werkplek gepikt?" leer je hoe je het nieuwe werken naar jouw hand zet. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

F*ck die onzekerheid

F*ck die onzekerheid

Vreneli Stadelmaier

Waarom sterke, talentvolle vrouwen last hebben van onzekerheid en hoe zij ondanks dat gevoel toch succesvol zijn geworden. Je levert goede prestaties, maar dat is gewoon toeval. Je hebt succes, maar durft er niet over te vertellen. Je begint nooit over salarisverhoging, want dat ben je toch niet waard? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De beste coach ben je zelf

De beste coach ben je zelf

Pam Comijs

Zijn werk en spiritualiteit te combineren? In haar boek "De beste coach ben je zelf" maakt personal coach Pam Comijs duidelijk dat die combinatie vanzelfsprekender is dan we zouden denken. Spiritualiteit omschrijft zij als een houding die tot uiting komt in onze manier van denken, voelen en doen, en zij verbindt dat met de wijze waarop we ons werk ervaren, hoe we samenwerken met anderen en hoe we ons (persoonlijk) leiderschap vormgeven. Lees meer »

De Fred-factor

De Fred-factor

Mark Sanborn

In "De Fred-factor" vertelt Mark Sanborn het waargebeurde verhaal van zijn postbode Fred, die zoveel van zijn werk houdt dat hij altijd iets extra's doet voor de mensen bij wie hij post bezorgt. Hij houdt bijvoorbeeld een oogje in het zeil over iemands huis en treedt iedereen als vriend tegemoet. Fred is een voorbeeld van kantvriendelijkheid. Wat is het geheim van Fred, wat is nu die Fred-factor? Lees meer »

De 3 symptomen van een rotbaan

Patrick Lencioni

"De drie symptomen van een rotbaan" is een inspirerend verhaal met een praktisch doel: hoe maak je van een rotbaan weer een leuke baan? Een echte eyeopener voor managers, of je nu een team van twee of honderd medewerkers aanstuurt, en voor iedereen die zich afvraagt of zijn baan wel leuk genoeg is. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Collega's en andere ongemakken

Collega's en andere ongemakken

Roos Vonk

Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt. Met veel kennis van zaken en met scherpe observaties laat Roos Vonk onze psychologische valkuilen op de werkvloer zien. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik ga voor de ultieme uitdaging

Ik ga voor de ultieme uitdaging

Margriet Bienemann

'Ik ga voor de ultieme uitdaging' laat je ontdekken welke waarden belangrijk voor je zijn, zodat je met plezier, gemotiveerd en geïnspireerd je talenten kunt inzetten voor het werk dat je doet. Aan de hand van interviews ontmoet je mensen met verschillende banen. Ze vertellen hoe ze geraakt worden door hun werk en stellen je prikkelende vragen over hoe jij in je werk staat. Laat je erdoor verrassen. Lees meer »

Ik ga voor de top

Ik ga voor de top

Margriet Bienemann

Inspireert uw huidige werk u nog? Past uw baan nog wel bij wie u nu bent? Waar loopt u echt warm voor? Dit soort vragen komen van tijd tot tijd opzetten. Ze zorgen ervoor dat u gaat nadenken over het werk dat u doet. Bent u iemand met scoringsdrift? Wilt u zich onderscheiden van de rest? En kickt u op status en erkenning? Dan bent u iemand die gaat voor de top in uw werk. Lees meer »

Ik ga voor vrijheid

Ik ga voor vrijheid

Margriet Bienemann

'Ik ga voor vrijheid' vertelt u dat er meer is dan opvoeding, opleiding of vaardigheden als het om werken gaat. Is 'vrijheid' uw motor? Ontdek dan hoe u in het werk dat u doet vorm kunt geven aan uw vrijheidsdrang. Geef meer kleur aan uw loopbaan en werk met nog meer plezier, motivatie en inspiratie. Lees meer »

Ik ga voor een betere wereld

Ik ga voor een betere wereld

Margriet Bienemann

Ben jij iemand die iets wil bijdragen aan de samenleving? Wil je je blijven ontwikkelen? Wil je het idee hebben dat je werk iets uitmaakt? Ervoor zorgt dat de wereld een beetje beter wordt? Dan ben jij iemand die gaat voor zingeving in je werk. 'Ik ga voor een betere wereld' laat je ontdekken welke waarden belangrijk voor je zijn, zodat je met plezier, gemotiveerd en ge?nspireerd je talenten kunt inzetten voor het werk dat je doet. Lees meer »

Ik ga voor creativiteit

Ik ga voor creativiteit

Margriet Bienemann

Inspireert jouw huidige werk je nog? Past je baan nog wel bij wie je nu bent? Waar loop je echt warm voor? Dit soort vragen komen van tijd tot tijd opzetten. Ze zorgen ervoor dat je gaat nadenken over het werk dat je doet. Bewandel je graag onbetreden paden? Geniet je ervan originele oplossingen te bedenken? wil je de wereld verrassen met jouw ideeën? Dan ben jij iemand die gaat voor creativiteit in je werk. Lees meer »

Gericht onderhandelen

Gericht onderhandelen

Arjan Broere

Een boek over het bewust onderhandelen in je loopbaan. De auteur legt uit dat een goede onderhandeling op drie niveaus plaatsvindt: de inhoud, de procedure en de samenwerking. Hij adviseert om het als een spel te zien en afstand te nemen van wat er gebeurt. Ook legt hij uit wat onderhandelen niet is: geven en nemen, concessies doen om een relatie te verbeteren en te ambitieus zijn, dit kan de relatie schaden. Lees meer »

Talent in actie (e-book)

Talent in actie (e-book)

Georges Anthoon

Met dit boek wil de auteur, directeur Human Resources bij een Belgische verzekeringsmaatschappij, een kompas aanreiken voor talentontwikkeling in het persoonlijke en het beroepsleven. In het eerste deel, waarin de hoofdstukken de namen van de windrichtingen dragen, bespreekt hij het managen van de carrière en wat men kan doen om de draaglast van de carrièredroom te verminderen. Het tweede deel, met tussenwindrichtingen als titels, is gewijd aan het evenwicht tussen werk en leven. Lees meer »

Vrouwen - loopbaan & zelfmarketing

Vrouwen - loopbaan & zelfmarketing

David Veenhuys

Vrouwen met een loopbaan hebben vaak te weinig zelfvertrouwen en hebben bovenal last van negatieve vooroordelen. David Veenhuys ondervond aan den lijve dat een bedrijf waarin vrouwen op alle niveaus volledig geïntegreerd zijn, flexibeler, opmerkzamer en over het algemeen succesvoller is dan een bedrijf waar producten uitsluitend door mannen op de markt worden gebracht. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Dirigeren en meespelen

Dirigeren en meespelen

Thea Gevers

Wanneer u functioneel of operationeel leidinggevende van uw collega's wordt terwijl u een deel van uw tijd ook nog met hen blijft samenwerken, moet u opnieuw uw plek veroveren. Uw relatie met uw collega's verandert, want u hoort er niet echt meer bij en uw relatie met uw leidinggevende verandert ook omdat u meer zijn gelijke wordt. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Werkplezier (ebook)

Werkplezier (ebook)

Luc Mutsaers

Wie wil het nou niet weten... hoe krijg ik meer plezier in mijn werk? Wist u dat dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? In 'Werkplezier, adviezen, tips en ideeën' leest u hoe u het (weer) leuk krijgt op uw werk. Lees meer »

De creatiespiraal

De creatiespiraal

Marinus Knoope

Marinus Knoope werd gefascineerd door het natuurkundige verschijnsel dat werkelijkheid pas lijkt te ontstaan zodra ze wordt waargenomen. In 1989 ontdekte hij de creatiespiraal, een verrassend eenvoudige, heldere en praktisch bruikbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert. Lees meer »

Loopbaanzelfsturing

Loopbaanzelfsturing

Adriaan Hoogendijk

Loopbaanzelfsturing, bezieling en vitaliteit geeft u het instrumentarium in handen waarmee u uw loopbaan weer zelf kunt sturen. Het reikt vaardigheden aan waarmee u praktisch uw pad kunt plannen. Het gaat hierbij om het volgen van uw hart en het aanwenden van uw eigen creativiteit om uw droom te verwezenlijken. Werken kan met plezier, met fascinatie en met bezieling. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Psychologie op de werkvloer (ebook)

Psychologie op de werkvloer (ebook)

Dominique Haijtema

Waarom kunt u zich bij een slecht humeur het best ziek melden? Wat zorgt ervoor dat wij bij een manager altijd aan een man denken? Welke technieken gebruiken succesvolle verkopers? Hoezo laten wij ons emotioneel chanteren? De psychologie biedt vele verklaringen voor het opmerkelijke gedrag van mensen op de werkvloer. Lees meer »

Personal Brand.nl

Personal Brand.nl

Huub van Zwieten & Bas van de Haterd

Je digitale identiteit wordt steeds belangrijker. Internet is een belangrijke bron van informatie over toekomstige zakenpartners en werknemers. Op internet is allerlei informatie over jou te vinden. Dit houd je niet tegen. Maar je kunt het wel beïnvloeden. In dit boek lees je hoe. Lees meer »

Doorbraak naar jouw droombaan

Doorbraak naar jouw droombaan

Rudi de Graaf & Huub van Zwieten

In een vlotte stijl worden 33 tips en adviezen die hun waarde in de praktijk hebben bewezen gepresenteerd. Neem je leven in eigen hand, pas de aanpak van dit boek toe en je zit nooit zonder werk. Lees meer »

Alles over loopbaanplanning

Alles over loopbaanplanning

Jack van Minden

Gestoeld op jarenlange ervaring als psycholoog in het veld van opleiding, beroep, arbeid en loopbaan, geeft de schrijver een groot aantal adviezen en oefeningen om zelf tot actie te komen met betrekking tot de eigen loopbaan, wensen en verwachtingen voor de toekomst en bezinning op je huidige werksituatie. Lees meer »

Teamrollen op het werk

Teamrollen op het werk

R. Meredith Belbin

Een team is niet een willekeurig stel mensen met verschillende functies, maar een groep mensen met ieder een eigen rol die voor de andere teamleden duidelijk is. Teamleden zoeken bewust bepaalde rollen op en zij functioneren optimaal in de rol die hun van nature het beste ligt. Lees meer »

Succesvol werken aan je competenties

Succesvol werken aan je competenties

Ton Rijkers

Dit boek maakt je duidelijk wat je competenties zijn. Je gaat op zoek naar je ambities, interesses, of inventariseert je opleiding, ervaringen en prestaties. Door het benoemen en beschrijven van concrete resultaten, het maken van opdrachten en de daaruit volgende bekwaamheden krijg je je competenties op een rij. Je krijgt tevens inzicht in competenties die je verder kunt ontwikkelen. Lees meer »

WORKTypes

WORKTypes

Jean Kummerow

In dit boek ontdek je als lezer niet alleen je eigen Worktype, je werkstijl en sterke punten, maar ook die van je collega's en je baas. Met veel herkenbare voorbeelden, inspireren ze de lezer het beste uit zichzelf en uit zijn werk te halen. Lees meer »

Maak je eigen POP

Maak je eigen POP

Sharon van Leest

Ben jij op een punt aangekomen waarop je greep op je loopbaan wilt hebben? Wil je zelf sturen? Durf je jezelf te ontdekken? Ben jij bereid daarvoor risico's te nemen en tijd in jezelf te investeren? Maak dan gebruik van de kansen die "Maak je eigen POP" , werkboek voor persoonlijke ontwikkeling, je biedt en verras jezelf. Lees meer »

Loopbaanankers

Loopbaanankers

Edgar H. Schein

Loopbaanankers helpt je op een systematische manier te ontdekken over welke kwaliteiten jij beschikt en wat je ermee wilt en kunt. Door middel van hulpmiddelen als een loopbaan-oriëntatielijst en een interview met een partner kom je erachter wat jouw loopbaan-anker, een combinatie van je talenten, drijfveren en waarden, nu eigenlijk is. Kennis van je "anker" is nodig bij het zoeken en vinden van de baan die bij jou past. Lees meer »

Van doemscenario naar droombaan (ebook)

Van doemscenario naar droombaan (ebook)

Birgit Smit

Reken af met doemscenario's en vind de baan van je dromen. Veel mensen verkeren in onzekerheid. Ze hebben hun baan verloren en willen heel graag weer aan de slag of dromen van een andere baan. Dit boek leert je op een andere manier naar je leven te kijken en af te rekenen met angsten en hindernissen die de stap naar je droombaan in de weg staan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontwikkel je mindset

Ontwikkel je mindset

Gwenda Schlundt Bodien

In dit boek laat Gwenda Schlundt Bodien zien hoe je je mindset kunt ontwikkelen. Zodat je betekenisvolle progressie gaat boeken. Of je nu leidinggevende, medewerker, coach, therapeut, adviseur, docent, arts of fysiotherapeut bent. In welke sector je ook werkt. Wil je progressiegericht aan het werk? Dan vind je in dit praktische boek de benodigde handvatten om je mindset te ontwikkelen! Lees meer »

Is het een tegenslag of juist een kans? (ebook)

Is het een tegenslag of juist een kans? (ebook)

Robert Benninga

Ieder mens komt persoonlijke en beroepsmatige tegenslagen of crisissen tegen in het leven. Hoe je daarmee omgaat is een keuze die ertoe kan leiden dat je scheiding, burn-out, ontslag of zelfs rouw een opstap wordt naar een beter en gelukkiger leven. In 'Is het een tegenslag of juist een kans?' toont coach en ervaringsdeskundige Robert Benninga hoe dat in zijn werk gaat. Lees meer »

50+ met perspectief

50+ met perspectief

Adri van der Kemp

Je bent 52, 57 of 61 en wordt ontslagen. Het uitzicht op een nieuwe baan is niet echt florissant. Te oud, te weinig papieren, misschien te duur. Somberheid is troef. Toch is de realiteit (gelukkig) soms minder zwart. In dit boek heeft Adri van der Kemp zijn ervaringen weergegeven. Samen met Hans Walraven heeft hij veertien mensen geïnterviewd, die in staat waren om na hun ontslag een positieve wending aan hun leven te geven. Lees meer »

Loopbaanplanning (ebook)

Loopbaanplanning (ebook)

Els Ackermann

Je bent toe aan een nieuwe baan, maar hoe plan je dat? Hoe vind je een carrière die echt bij jou past? Loopbaanplanning helpt jou in die zoektocht en zorgt met behulp van nuttige tips, handige oefeningen en verhelderende voorbeelden uit de praktijk voor een beknopte handleiding. Lees meer »

Dromen, durven, doen

Dromen, durven, doen

Ben Tiggelaar

Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is er eigenlijk nodig om de stap van DROMEN, naar DURVEN en uiteindelijk DOEN te zetten? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Doen!

Doen!

Ben Tiggelaar

"Doen!" biedt je vele nieuwe inzichten, talloze leuke praktijkvoorbeelden, èn een integraal stappenplan dat je zowel kunt inzetten voor persoonlijke groei als voor verandering in groepen en organisaties. Een onmisbare gids in het begrijpen en leiden van je eigen gedrag en dat van anderen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Handboek voor talent

Handboek voor talent

Jan de Dreu & Kees Gabriëls

"Handboek voor Talent" is een vrolijk geïllustreerd boek over de kracht van talent. Voor iedereen die zijn unieke talent wil ontdekken en wil inzetten in zijn werk. Je talent is je meest kostbare bezit. Ieder mens heeft een uniek talent. Of beter gezegd: ìs een uniek talent. Wij zijn van nature allemaal ergens opvallend goed in. Dat 'iets', in één woord benoemd, is een krachtige bron van eigenwaarde. Een bron die aanzet tot zelfsturing, creativiteit en voldoening in je werk. Lees meer »

Onbeperkt houdbaar

Onbeperkt houdbaar

Jeroen Busscher

Hoe zorgt u ervoor dat u ondanks alle veranderingen houdbaar blijft als werknemer? Was u tien jaar geleden een ster als u verstand had van projectmanagement, nu runt ieder middelmatig figuur zes projecten tegelijk. De kwaliteiten waar u nu mee scoort, zijn over vijf jaar al belegen. Hoe voorkomt u dat u achter de feiten aanloopt? Hoe ontloopt u het outsourcing-spook? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Bevlogen aan het werk

Bevlogen aan het werk

Pieternel Dijkstra

Werken is meer dan alleen geld verdienen. Werken kan een doel geven en een bron zijn van energie en voldoening. Zeker nu we met zijn allen langer moeten doorwerken, is het belangrijker dan ooit om plezier te halen uit je werk. Bovendien leveren passie en enthousiasme niet alleen persoonlijk voordeel op, ook de organisatie vaart er wel bij. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ben jij slim genoeg om voor Google te werken?

Ben jij slim genoeg om voor Google te werken?

William Poundstone

'Ben jij slim genoeg om voor Google te werken?' loodst je langs verrassende antwoorden op tientallen van de meest uitdagende vragen die op je afgevuurd kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek bij bedrijven in de dotcom-wereld. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Dynamische loopbanen

Dynamische loopbanen

Annelies van Vianen

Meer dan ooit is de laatste jaren duidelijk geworden dat loopbanen dynamische processen zijn. Het werk waarvoor iemand op zijn achttiende nog in de wieg gelegd leek, hoeft dat op zijn vijfenveertigste allang niet meer te zijn. In "Dynamische Loopbanen" laat Annelies van Vianen zien dat er voor iedereen een dynamische carrière in het verschiet ligt. Lees meer »

Ontdek wat je echt wilt

Ontdek wat je echt wilt

Brigitte van Tuijl

Ben je op zoek naar meer plezier in je werk? Zoek je werk dat je meer voldoening geeft en dat helemaal bij je past? Weet je inmiddels wat je niet wilt, maar heb je geen idee wat je wèl wilt? Wil je graag zinvol bezig zijn? Als je antwoord op één of meer van deze vragen ja is, is dit boek voor jou. Lees meer »

Moeder en carrière

Moeder en carrière

Marjon Bolwijn

Moeders die willen 'moederen' en daarnaast aan een carrière timmeren, zijn voortdurend op zoek naar evenwicht. Dit boek wil je in acht stappen richting geven, geruststellen en inspireren. Dertien bekende en succesvolle moeders vertellen je hoe zij werk en gezin combineren en delen hun ervaringen en visie. Lees meer »

Loopbaanonderhoud

Loopbaanonderhoud

Ester de Bruine & Yolanda Buchel

Vergelijk je loopbaan met autorijden. Bijsturen vanwege een wegblokkade, je materieel onderhouden, gemiste afslagen herstellen, uit liefde of uit nood sleutelen. Het hoort er allemaal bij om een bedreven loopbaanmobilist te worden. Aan de hand van deze beeldspraak vertellen de schrijvers hoe je je loopbaanmogelijkheden optimaal benut. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Gezocht: een baan die bij me past!

Gezocht: een baan die bij me past!

Gerald Sturman

Plezier in je werk is belangrijk. Werk moet bij je persoonlijkheid passen. Bij je sterke en minder sterke kanten, bij wat je belangrijk vindt en bij wat je in je leven wilt realiseren. Pas als dat duidelijk is, kun je een baan vinden die bij je past. Gerald Sturman helpt je met dit boek een eind op weg. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hoe werk werkt

Hoe werk werkt

Jolet Plomp

Werken verschaft mensen niet alleen een inkomen, maar ook zelfvertrouwen, sociale geborgenheid, afleiding en persoonlijke ontwikkeling. Een baan kan echter ook een kwelling worden - als hij niet bij je past, als de sfeer verpest is of als je niet de waardering krijgt die je verdient. Dit boek laat zien hoe werk werkt, het geeft praktische, direct toepasbare inzichten uit de arbeidspsychologie die het werkplezier verhogen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik Switch!

Ik Switch!

Karin Alfenaar & Marijke Heezen

Vrouwen van veertig en ouder: misschien hebben ze hun sporen al verdiend en een mooie carrière op poten gezet. Misschien hebben ze een minder ambitieuze loopbaan achter de rug en waren daar tot dusver tevreden mee. Maar de laatste tijd kriebelt het en zijn er steeds meer tekens van onvrede. Is dit alles? Is dit het leven waar we als meisje van droomden? En wat dan? Een sprong in het diepe? Alsnog carrièreswitchen? Met "Ik Switch!" leer je de onvrede te duiden en oplossingen te zoeken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

(Ont)slagen! (ebook)

(Ont)slagen! (ebook)

Sandra Dirkse & Irene van den Hoeven

Betekent een ontslag automatisch het einde van de wereld? Helemaal niet, zo bewijzen ervaringsdeskundigen Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven. Het is juist een kans om uit te zoeken wat je wilt en daarmee aan de slag te gaan. Dit boek werpt een frisse, positieve blik op het thema werkloosheid. De auteurs besteden uitgebreid aandacht aan de psychologische kant van ontslag. Hoe verwerk je het verlies van je baan en herstel je de deuk in je zelfbeeld? En vooral: hoe kom je beter uit je werkloosheid dan dat je erin ging? Lees meer »

Ontslag, maak er werk van

Ontslag, maak er werk van

Ciska Pittie & Caroline Harder

Niemand is blij of trots om ontslagen te worden, maar achteraf kan blijken dat juist ontslag krijgen een moment van ommekeer in je loopbaan is geweest. De auteurs beschrijven het proces dat je doormaakt en hoe je er mentaal sterker uit kunt komen: het ontslag als opstap naar een nieuwe baan! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.


×