logo-LBP


Hordijk Loopbaanperspectief helpt je met loopbaanadvies, coaching, outplacement en re-integratie het werk te vinden dat bij je past. Neem direct contact op voor meer informatie!


Werk vinden dat bij je past

Je haalt het beste uit jezelf als je werk doet dat bij je talent past, waar je energie van krijgt en wijzer van wordt. Als je werk ophoudt of je kunt je eigen vak niet meer uitoefenen, dan kan het lastig zijn om te bepalen wat je dan voor werk kunt gaan doen. Hoe krijg je werk dat bij je past? Als je jouw talent kent, kun je zelf je koers bepalen. Maar hoe goed ken je je eigen talent?

 

Hordijk Loopbaanperspectief op TV bij RTL 4 in het programma LifestyleXperience

 

Je talent ontdekken

Dat vereist zelfinzicht, je moet niet alleen dat talent kennen, maar ook weten wat je ermee kunt bereiken. Als je werk doet dat bij je talent past, krijg je voldoening en energie. Wat is funester dan te werken zonder innerlijke noodzaak, zonder een echt persoonlijke keuze? Talent kleurt je leven, het is de manier waarop jij de zaken aanpakt die voor jou waardevol zijn. Je hebt er een innerlijke drive voor, het geeft je werk betekenis. . Jouw talent kun je ontdekken als je weet wat je kunt betekenen.

 

Aan de slag met je verhaal

Een verhaal geeft betekenis aan de gebeurtenissen. Het verhaal vertellen maakt die betekenis duidelijk. Een verhaal heeft een eigen dynamiek. Gebeurtenissen in je eigen leven krijgen samenhang en betekenis als je het verhaal daarover vertelt. Je kunt je favoriete verhalen gebruiken om die betekenis op het spoor te komen. Je kunt het verhaal gaan vertellen dat je nodig hebt bij het oplossen van je loopbaan vraag: welk scenario past bij jouw toekomst? Met het Career Story Interview halen we het thema en de rode lijn in je eigen levensverhaal naar boven die je door kunt trekken naar jouw toekomst, waar gaat dit je verhaal je brengen? Met het vertellen van dat verhaal werk je aan jezelf, je kunt worden wie je bent.

 

Je talent realiseren

Met het Career Story Interview kan ik je helpen je talent te ontdekken. Het is een kort overzichtelijk traject. In drie gesprekken komen we een heel eind. Het is ook goed te gebruiken in een uitgebreider loopbaan traject, je kunt erna met loopbaan coaching de effectiviteit vergroten om te realiseren wat je wilt, bijvoorbeeld door in sollicitaties bij jezelf te blijven, in het werk op jezelf te vertrouwen en beter overweg te kunnen met allerlei veranderingen in je werk. Worden wie je bent vraagt om een beginnersmentaliteit: je moet durven zijn wat je wilt worden. Bij outplacement en re-integratie kun je deze talent methode gebruiken als kompas om jezelf te realiseren in nieuw werk.

 

Wie ben ik

Ik ben loopbaan coach/counselor en werk nu zo’n veertien jaar zelfstandig. Werk is ervoor bedoeld om je leven te verrijken en ik ben altijd op zoek naar hoe je dat kunt realiseren. Mijn eigen loopbaan tot nu toe is behoorlijk divers, na de studie Sociologie ben ik de techniek ingegaan en daarna in de persoonlijke coaching terechtgekomen. Zelf heb ik er lang over gedaan voor ik mijn talent in al die activiteiten kon ontdekken. De methode van Mark Savickas, met zijn Career Story Interview, heeft mij daar goed bij geholpen en ik gebruik dat nu ook met veel plezier in mijn werk als loopbaan

 

Contact en aanvraag offerte

Neem contact op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. Je kan natuurlijk ook onderstaand formulier invullen.Hordijk Loopbaanperspectief biedt loopbaanbegeleiding aan voor Utrecht en omliggende plaatsen. Onze vestiging in het centrum van Utrecht is centraal gelegen en ook makkelijk bereikbaar voor bezoekers uit o.a. Zeist, Amersfoort, Hilversum en ’t Gooi, Houten, Nieuwegein en Woerden. Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

×