Loopbaanadvies.net heeft de beste boeken op het gebied van werk en loopbaan voor je uitgezocht. Interessante boeken kun je hier gelijk bestellen. Klik daarvoor op het boek van je keuze. Je komt dan op de site van Bol.com. Bestelling, betaling en levering lopen via Bol.com; bekend en vertrouwd.


Sterker dan stress

Sterker dan stress

Sonja Kimpen

Sonja Kimpen is een inspirerende gezondheidsexpert en bewegingsdeskundige. In dit boek toont ze aan de hand van talrijke cases en toepasbare strategieën hoe je zelf je leven kunt vormgeven. Ze schets ook duidelijk hoe langdurige stress je ziek maakt en een aanslag kan zijn op je slanke lijn. Sterker dan stress is een inspiratiebron voor mensen die bewust door het leven willen gaan. Het is een coachboek dat je gegarandeerd veel leefplezier bezorgt met pakken minder stress. Lees meer »

Minder werken, meer doen

Minder werken, meer doen

Anneleen de Lille

Heb jij het gevoel dat je keihard werkt, maar toch altijd achter de feiten aanholt? Dat je nooit echt kunt focussen op een belangrijke taak, omdat je alweer naar de volgende vergadering moet en je mailbox overvol zit? Topcoach Anneleen De Lille leert je om orde op zaken te stellen in je hoofd, je leven en je werk. Ze toont hoe je de valkuilen van stress kunt herkennen zonder er zelf eerst in te tuimelen. Het resultaat? Minder stress, betere resultaten én meer werkplezier! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Omgaan met stress op het werk (ebook)

Omgaan met stress op het werk (ebook)

Géraldine De Radiguès

Leer in slechts 50 minuten hoe je stress op het werk kunt beheersen met dit praktische en beknopte boek. Als u de belangrijkste principes van stressmanagement begrijpt, kunt u kalm en bedachtzaam reageren in belangrijke situaties, wat van vitaal belang is als u probeert uw droombaan te vinden, uw punt te maken, en te stoppen met simpelweg overleven en creatief te worden. In dit boek leer je hoe stressvermindering je kan helpen bij sollicitatiegesprekken, spreken in het openbaar, presentaties en op de werkplek in het algemeen. Lees meer »

Het betere werken!

Het betere werken!

Denise Hulst

Wil je orde aanbrengen in je werk? Stress, chaos, te veel informatie en e-mail? Worstel je met je tijd, taken en deadlines? Ga je ook clean-desk-werken of de overstap maken naar een vorm van Het Nieuwe Werken? Ga dan nu aan de slag met Het Betere Werken! Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Weer aan de slag

Weer aan de slag

Elke van Hoof

Onderzoek toont aan dat langdurige afwezigheid voor heel wat aandoeningen de volledige genezing vertraagt. Werken als medicijn is dus aan te raden. Maar vaak is de drempel om weer aan de slag te gaan hoog. Dit boek bereidt je daar tijdens je afwezigheid stap voor stap op voor. Lees meer »

Jong en opgebrand

Jong en opgebrand

Bram de Brabander

Het oprechte verhaal van een 28-jarige man die keihard op zijn grenzen botst. En opnieuw op zoek moet gaan naar zichzelf en zijn plek binnen de maatschappij. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik dacht dat ik wist wat burn-out was…

Ik dacht dat ik wist wat burn-out was…

Marijn Sillis

In dit boek trekt journalist Marijn Sillis ten strijde tegen de overload aan hippe burn-outonzin en fileert hij de clichés. Hij deelt goudeerlijk zijn eigen emoties, gedachten en inzichten, en gaat het gesprek aan met lotgenoten. "Ik dacht dat ik wist wat burn-out was... tot ik er een kreeg..." is een poging tot schets van het veelkoppige monster dat burn-out is. Lees meer »

Burn-out dagboek

Burn-out dagboek

Maaike Hartjes

In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in haar dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ‘nee’ tegen werk zeggen? Waarom is het nooit genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Lees meer »

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Carla Petri

Druk, druk, druk helpt je om zelfstandig, zonder hulp van buitenaf, meer grip op je eigen vitaliteit te krijgen, zodat je ernstiger gevolgen als een burn-out of bore-out voorkomt. Stress verminderen In heldere, toegankelijke taal biedt dit boek je een praktische vijfsporenaanpak om spanningsverschijnselen te voorkomen of te verminderen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Wanneer je lichaam nee zegt

Wanneer je lichaam nee zegt

Gabor Maté

Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Grip op je stress

Grip op je stress

Annemiek Tigchelaar

De belangrijkste persoon die iets aan jouw stress en onrust kan doen, dat ben jijzelf! Met dit werkboek ga je actief aan de slag om je werkdruk en stress te verlagen. Je leert welke mogelijkheden je hebt om je werkdruk aan te pakken. En hoe jij verantwoordelijkheid kunt nemen voor jouw eigen leven en geluk. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Burn-out Voorkomen en Overwinnen

Burn-out Voorkomen en Overwinnen

Sigrid Engelbrecht

Dit boek laat u zien hoe u opnieuw controle over uw leven krijgt en hoe u uw persoonlijke energie weer kunt opkrikken. Ga aan de slag met de praktische oefeningen, tips en adviezen in dit boek en leer onrealistische verwachtingen te ontmaskeren, grenzen te stellen en op zoek te gaan naar een nieuwe balans. Het zal u verbazen hoe u door een andere aanpak weer meer levensvreugde kunt ontdekken! Lees meer »

Laat je niet gek maken door je werk

Laat je niet gek maken door je werk

Cate Sevilla

Hoe overleef ik mijn baas die me gek probeert te maken? Hoe krijg ik een promotie zonder een burn-out? Hoe voorkom ik een huilbui op de wc? Journaliste Cate Sevilla geeft in dit boek openhartig, herkenbaar en humoristisch advies aan iedereen die proberen zijn uiterste best te doen op het werk, maar die het soms even niet ziet zitten tussen alle targets, kantoorpolitiek en #lovemyjobs door. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Naar omstandigheden nogal slecht

Naar omstandigheden nogal slecht

Inger Boxsem

Inger Boxsem schrijft over haar zwarte periode van burn-out en depressie. Haar zoektocht naar genezing voert langs schuld, schaamte, begrip en onbegrip. Openhartig en verbazingwekkend licht. In ‘Naar omstandigheden nogal slecht’ vertelt Inger Boxsem over haar ervaringen met burn-out en langdurige depressie. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven

Eva Hamming

In 'Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven' delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. De openhartige verhalen worden aangevuld door inzichten van een huisarts en een psychiater, over de invloed van je leefstijl en de lichamelijke effecten van een burn-out. 'Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven' biedt herkenning en handvatten. Lees meer »

Help! Ik heb stress

Help! Ik heb stress

Isabelle Hoebrechts

Help! Ik heb stress biedt een gids om te leren omgaan met je persoonlijke stresssituaties. Via handige inzichten, de juiste do's-and-don'ts en talrijke oefeningen helpt het boek je om je triggers te herkennen, om je stress de baas te worden en om stressvolle situaties resoluut aan te pakken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ontdek je gebruiksaanwijzing

Ontdek je gebruiksaanwijzing

Jannie Ligthart

In dit boek wordt een methode aangereikt waarbij je grip krijgt op je eigen gedachten; door jezelf anders toe te spreken en door je verbeeldingsvermogen te gebruiken. Een mix van cognitieve therapie, NLP en opstellingenwerk staat borg voor een praktische benadering om oude patronen te herkennen en te doorbreken. Lees meer »

Fokking druk

Fokking druk

Thijs Launspach

Druk is het nieuwe normaal. Maar de drukte speelt ons inmiddels parten. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. En ook als je geen burn-out krijgt, kan de stress zorgen voor een stuk minder levensplezier. In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Jong burn-out

Jong burn-out

Nienke Thurlings

Jong burn-out is voor (jonge) mensen die last hebben van een burn-out, een burn-out willen voorkomen of simpelweg met meer energie willen leven. Nienke Thurlings gaat in dit boek terug naar de drie kernwijsheden van het hart, hoofd en lichaam. Aan de hand van testjes, oefeningen en meditaties zet ze je aan de slag om erachter te komen wat er echt bij je past. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Judith Noordzij

Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind word je al gevraagd wat je later wilt worden. Voor je het weet zit je op een universiteit iets te leren wat je op een willekeurige maandag hebt besloten, omdat je die leraar van een bepaald vak leuk vond of omdat je gewoonweg niet zo goed wist wat je wilde worden. Zo ook Judith Noordzij. Na een geweldige studententijd, een topstage en een topbaan kreeg ze een burn-out. Nu leert ze mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

5 Sterren-aanpak voor gezonde werkdruk

5 Sterren-aanpak voor gezonde werkdruk

Huub Pennock

Studieboek over het verminderen van werkdruk met de bij TNO ontwikkelde vijfsterrenmethode. Lees meer »

Ik wil gewoon werken!

Ik wil gewoon werken!

Fons Leroy

Gewoon “werken”. Is dat niet wat we allemaal willen? Omdat je je nuttig wil voelen. Omdat je collega’s een belangrijk sociaal netwerk vormen. Omdat je een inkomen nodig hebt. Omdat het structuur geeft aan je leven.... Maar “gewoon” werken is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren uitleggen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Handboek bij burn-out

Handboek bij burn-out

Marit Goessens

Dit boek is bedoeld om je tot steun te zijn tijdens je burn-out. Het ondersteunt je enerzijds met relevante informatie over burn-out en anderzijds met tips en adviezen. Lees meer »

Uit je burn-out

Uit je burn-out

Carien Karsten

Burn-out is de beroepsziekte van deze tijd. De prettig geprijsde (€12,50 of €9,95 voor het e-book) editie van deze raadgever helpt je om er binnen een maand vanaf te komen. Met achtergrondinformatie, praktijkvoorbeelden, oefeningen en tips biedt "Uit je burn-out" een effectief stap-voor-stapprogramma dat al duizenden mensen geholpen heeft. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Uit je burn-out | werkboek

Uit je burn-out | werkboek

Carien Karsten

Volgens CBS en TNO kampt 1 op de 7 werknemers met burn-outklachten; deze beroepsziekte is dus een relatief veelvoorkomend fenomeen. In dit werkboek, dat hoort bij het succesvolle gelijknamige basisboek, staan handige vragenlijsten en eenvoudige opdrachten om er in 30 dagen vat op te krijgen. Lees meer »

Burn-out voor beginners

Burn-out voor beginners

Arnout van den Bossche

Zegt je baas veel, maar doet hij weinig? Bekommeren de managers zich liever over hun dure bedrijfswagen dan over jouw arbeidsvreugde? Kortom: vraag je je op je werk soms af: wat doé ik hier eigenlijk? Stop met wanhopen: Arnout staat paraat. Hij fileert genadeloos het kantoorleven zoals het is en geeft je talloze tips om te overleven in die menselijke jungle. Lees meer »

Eerste hulp bij stress & burn-out

Eerste hulp bij stress & burn-out

Elke van Hoof

Stressexpert Elke Van Hoof begeleidde al vele honderden mensen met stressgerelateerde klachten. In dit boek vat ze op een toegankelijke manier samen wat we vandaag weten over stress én moedigt ze je aan de hand van zelftests, oefeningen en concrete tips aan om zelf aan de slag te gaan. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

De averechtsheid van de dingen

De averechtsheid van de dingen

Renate Breuer

De averechtsheid van de dingen is een boek over een leven dat drastisch verandert na een samenloop van omstandigheden. Daarnaast is het een persoonlijk verhaal over burn-out, de krochten van de mediawereld, overspannen relaties en over de stempel die je geschiedenis op je leven kan drukken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Burn-out in de zorg

Burn-out in de zorg

Gorik Kaesemans e.a.

Als zorgverlener toegeven dat je zelf lijdt aan een burn-out kost erg veel moeite en wordt ervaren als persoonlijk falen. Dat komt mede omdat zorgverleners hun beroepskeuze motiveren met 'mensen helpen', aldus de auteurs. In dit boek geven zij praktische tips voor zowel individuele als organisatiegerichte maatregelen, met theoretische achtergrond. Lees meer »

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau ...

Alex Six

"Mijn burn-out, mijn mooiste cadeau" wil komaf maken van al de vooroordelen rond burn-out. Dit waargebeurd verhaal wil het taboe rond burn-out doorbreken. De mensen, bedrijven, onze maatschappij in het algemeen wakker schudden rond dit thema. We zien, lezen en horen heel veel daarover in de media. Maar uiteindelijk weten de meeste van ons niet echt wat een burn-out is en wat een burn-out doet met een mens. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Help! Ik heb stress

Help! Ik heb stress

Isabelle Hoebrechts

Help! Ik heb stress biedt een gids om te leren omgaan met je persoonlijke stresssituaties. Via handige inzichten, de juiste do's-and-don'ts en talrijke oefeningen helpt het boek je om je triggers te herkennen, om je stress de baas te worden en om stressvolle situaties resoluut aan te pakken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Van werkloos tot depressief

Van werkloos tot depressief

Rob van Spanje

"Van werkloos tot depressief" is een autobiografisch verhaal: een zeer openhartige beschrijving van een jarenlange zoektocht naar een nieuwe toekomst. Het boek is vlot geschreven, leest heel makkelijk en is daardoor toegankelijk voor een breed publiek. Lees meer »

Van big bang tot burn-out (ebook)

Van big bang tot burn-out (ebook)

Witte Hoogendijk & Wilma de Rek

Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? Bijna 14 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden. Lees meer »

Werken aan werkstress

Werken aan werkstress

Carina Benninga

Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart. Door je gedachten te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Resultaat: veel minder stress in je leven. Lees meer »

Werkstress, overspanning, burn-out

Werkstress, overspanning, burn-out

Kees Hoogduin & Jolande van de Griendt

Als je een beknopt maar helder boekje zoekt over overspanning, werkstress en burn-out wat door ervaren hulpverleners is geschreven, dan is dit een goede keuze. Ook andere psychische klachten zoals de depressie, paniekstoornissen, angststoornissen en dwangstoornissen worden behandeld. Lees meer »

Stop burn-out

Stop burn-out

Luk Dewulf

Veel mensen krijgen te kampen met burn-out. Plots ervaren ze een hevige daling in hun motivatie en energie voor hun werk, zonder meteen de oorzaak te kennen. Hier weer uit komen vergt meer dan op rust gaan. Voorkomen is de sleutel, maar daarvoor is het noodzakelijk dat de omgeving bekwaam is, en dat je in een context zit waar er ruimte is voor jouw talent. Dit boek daagt je uit om te kiezen voor je talent en je toekomst. Lees meer »

Geen tijd voor burn-out

Geen tijd voor burn-out

Frank Schaper

"Iedereen zag het aankomen, behalve ikzelf", schreef een vrouw na haar burn-out. Frank Schaper verklaart in 'Geen tijd voor burn-out' waarom mensen tijdens het opbranden alle waarschuwingssignalen negeren. Hij legt de link tussen persoonlijkheid en burn-outrisico, aan de hand van het Enneagram, dat hij eerder beschreef als coauteur van 'Het team in jezelf'. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Stress en burn-out voorkomen

Stress en burn-out voorkomen

Anselm Grün

Anselm Grün begeleidt veel mensen met een burn-out. In zijn boek 'Stress en burn-out voorkomen' laat hij zien hoe eenvoudige rituelen en verbeeldingskracht stress verminderen, en het herstel na een burn-out bespoedigen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder

Carien Karsten

Een burn-out is iets wat door werk komt, denken de meeste mensen. Maar een steeds jachtiger leven, de druk van problemen in je privéleven, een overvolle sociale agenda en wanhopige pogingen om te multitasken dragen net zo goed bij aan overspannen raken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Nooit meer te druk

Nooit meer te druk

Tony Crabbe

"Nooit meer te druk" van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar "Nooit meer te druk" is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Een opgeruimd hoofd in 7 stappen

Een opgeruimd hoofd in 7 stappen

Jolanda Meijer

Heb jij ook zo veel aan je hoofd? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van dat je leeft? Dan loop je de kans dat het elastiek knapt. Tenzij je gaat opruimen. Dit praktische boek helpt je om in 7 overzichtelijke stappen je hoofd op te ruimen. Lees meer »

Meester over je gedachten

Meester over je gedachten

Pieter Frijters

Jij bepaalt wat je denkt! De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out. Ben je echt in staat om je gedachten consequent positief te beïnvloeden? In zijn tweede boek leert Pieter Frijters je om je denken als een bedrijf te managen. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Burn-out de baas

Burn-out de baas

Peter Wehmeier

Burn-out is geen modediagnose maar een serieus probleem. Overbelasting is een belangrijke oorzaak. Goed zelfmanagement is een probaat middel om er uit te komen, maar ook om burn-out te voorkomen. Wie een goed manager van zichzelf is, is burn-out de baas. Lees meer »

Opgebrand

Opgebrand

Maarten de Gendt

In "Opgebrand" doet schrijver Maarten de Gendt verslag van hoe hij worstelt met zijn burn-out. Hij vertelt over zijn zoektocht naar rust, naar zichzelf, naar een manier om met het werk en het leven om te gaan. Zijn verhaal wordt aangevuld met getuigenissen van zijn vrouw, zijn collega's en zijn baas. Vanuit die verschillende standpunten krijg je een eerlijk, confronterend en meeslepend boek over een brandend actueel thema! Lees meer »

Ik ben niet meer vooruit te branden ...

Ik ben niet meer vooruit te branden ...

C. Mittendorff & M. van der Pool

Een praktische leidraad bij het voorkomen en behandelen van burn-out en stress. Het boek behandelt vragen als: wat is burn-out nu precies, waar is het afhankelijk van (werkdruk, balans werk-privé, zingeving) en hoe kun je merken dat je burn-out raakt (vermoeidheid, verlies van binding, stressklachten)? "Ik ben niet meer vooruit te branden" is bedoeld als hulpmiddel voor mensen met een (dreigende) burn-out, voor (arbeids- en organisatie-) psychologen, hulpverleners, pz-managers en coaches. Lees meer »

Succes met je stress

Succes met je stress

Ed van Sliedregt

Een op de acht werknemers krijgt een burn-out. Over het onderwerp na de diagnose zijn boeken volgeschreven, maar hoe zit het met praktische tips om een burn-out te voorkomen? Dit boek besteedt uitgebreid aandacht aan de invloed van stress op het functioneren van de werkende mens, om daarna methoden aan te reiken waarmee de lezer in balans blijft en meer plezier uit het werk en het leven kan halen. Lees meer »

Ik ben niet burn-out, ik heb een burn-out!

Ik ben niet burn-out, ik heb een burn-out!

Rob Schoemaker

Als 27-jarige dacht ik heel de wereld aan te kunnen. Ik was jong en genoot met volle teugen van het leven. Elke dag was een feest. Niemand kon dan ook geloven dat juist ik, de levensgenieter, een burn-out had gekregen. Terugkijkend op al die jaren roofbouw is het niet vreemd dat mijn lichaam uiteindelijk averij heeft opgelopen. Lees meer »

Omgaan met burn-out

Omgaan met burn-out

Carien Karsten

In dit boek geven deskundigen hun visie op de fysieke en psychologische achtergronden van burn-out. Door vragenlijsten over burn-out en stressfactoren in te vullen, krijg je inzicht in je eigen situatie. Omgaan met burn-out helpt individuen burn-out te doorbreken en organisaties werkstress te onderkennen en te beïnvloeden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het kleine boek tegen burn-out

Het kleine boek tegen burn-out

Jörg Fengler

Burn-out rukt op en wordt langzamerhand volksziekte nummer één. De oorzaken zijn divers: tijdsdruk, onvoldoende erkenning, te weinig mankracht, perfectionisme of slecht tijdsmanagement. Wat kun je doen om burn-out te voorkomen? In Het kleine boek tegen burn-out zijn 25 eenvoudige maar doeltreffende maatregelen op een rij gezet waarmee burn-out doeltreffend voorkomen kan worden. Lees meer »

Burn-out | een nieuwe benadering

Burn-out | een nieuwe benadering

Clémence Leijten, Armando Theunisse & Paul Maasen

Burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, ofwel geen energie of motivatie meer vinden voor dagelijkse bezigheden en werk. In dit boek wordt ingezet op een 'nieuwe' manier van leven en werken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Burn-out

Burn-out

Sabine Fabach

In dit specifieke op vrouwen gerichte boek geeft Sabine Fabach een duidelijk gestructureerd stap-voor-stapprogramma om oververmoeidheid en overbelasting te voorkomen of er vanaf te komen. Het verklaart de achtergronden van een burn-out en laat zien hoe je op een andere manier met jezelf kunt omgaan. Daarbij houdt ze de levensvreugde in de gaten, maar ook de veroorzakers van overbelasting en stress. Lees meer »

Burn-out en naastbetrokkenen

Burn-out en naastbetrokkenen

Clemence Leijten

Als iemand burn-out raakt, dreigt ook zijn omgeving ontwricht te raken. Plotseling is iemand die altijd sterk en daadkrachtig was, tot weinig meer in staat. Omdat iemand met burn-out veel tijd nodig heeft om te herstellen, breekt ook voor de naastbetrokkenen een zware tijd aan. In dit boek wordt beschreven hoe je met iemand om kunt gaan die last van burn-out heeft. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Gefeliciteerd met je burn-out

Gefeliciteerd met je burn-out

Marina Schriek

Het boek 'Gefeliciteerd met je burn-out' is geschreven door een bijzondere ervaringsdeskundige. De auteur Marina Schriek heeft zelf twee keer een burn-out gehad. Sindsdien is ze zich in het fenomeen burn-out gaan verdiepen. Marina Schriek heeft zich ontwikkeld tot een autoriteit op haar gebied en is een veelgevraagd spreker. Lees meer »

Burn-out dvd

Burn-out dvd

Irene den Doop

Heb je langdurig veel stress op het werk? Ben je gespannen of lusteloos? Heb je concentratieproblemen of moeite met slapen? Dan is de kans groot dat je een burn-out hebt. Deze cursus helpt bij het stellen van een diagnose en informeert over mogelijke oorzaken van een burn-out. Je leert om te gaan met jouw burn-out aan de hand van eenvoudige oefeningen. Lees meer »

Tijdig van kantoor

Tijdig van kantoor

Denise Hulst

Iedereen kent de problemen: stapels papier die hoger worden of boxen die dichtslibben met e-mail. Aan het eind van de dag is je to do-lijstje nog langer dan aan het begin. Auteur Denise Hulst laat in Tijdig van kantoor zien hoe je deze situaties de baas kunt worden. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Het maandagmorgengevoel

Het maandagmorgengevoel

Joep Schrijvers

Ook zo'n last van de maandagmorgen? Van dat knagende gevoel dat u weer naar uw werk moet? Of begint het bij u al op zondagmorgen zoals bij veel andere werknemers? Er zijn zelfs mensen die van dit gevoel de hele week last hebben! Lees meer »

Daar ga ik weer!

Daar ga ik weer!

Carien Karsten

Geen 'nee' kunnen zeggen als je baas je vraagt een taak van een zieke collega over te nemen, terwijl je zelf al tot over je oren in het werk zit. Alles willen combineren en uiteindelijk nergens meer aan toe komen: werk, kinderen, relatie, vriendschap en sport... Niet alleen weinig plezier hebben in je werk, maar ook in de rest van je leven, omdat alles als een verplichting en als 'moeten' voelt. Herkenbaar? Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Nooit meer burn-out

Nooit meer burn-out

Anita Roelands

Hondsmoe, angstig, trillerig, hyperactief. Vage lichamelijke klachten. Herkenbaar? Het zijn tekenen van burn-out: die staat van zijn waarbij de stresshormoonbalans grondig is verstoord door langdurige roofbouw op lichaam en geest. "Nooit meer burn-out!" beschrijft de drie stappen waarmee je je stresshormoonbalans kunt herstellen en de fysieke gevolgen de kop in kunt drukken. Lees meer »

Van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier

Angela Kouwenhoven

Bijna de helft van de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs vindt zijn persoonlijke werkdruk te hoog, zo blijkt uit onderzoek. Dit boek beschrijft hoe werkdruk en werkplezier in het onderwijs verband houden met persoonlijke beleving en karakter, en hoe je daarop invloed kunt uitoefenen door 'slim' te werken en handig om te gaan met de beschikbare tijd. Aan de hand van praktische tips leer je het gevoel van werkdruk te relativeren en met minder moeite meer werk te verzetten. Lees meer »

Mindful werken

Mindful werken

Wibo Koole

Veel mensen hebben moeite om op een goede manier om te gaan met de vele emoties en gedachten die hun drukke leven met zich meebrengt. Mindfulness biedt de oplossing: het leert u om soepel en met aandacht schakelen tussen actie en reflectie. Daardoor voel u zich meer ontspannen, veerkrachtiger en minder opgejaagd. En dat merkt u, vooral ook op het werk: u hebt meer overzicht, werkt effectiever samen en bent een stuk creatiever. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Neanderthalers op het werk

Neanderthalers op het werk

Albert J. Bernstein

Ontdek wat je kunt doen als mensen zich op kantoor als primitieve holbewoners gedragen, zodat je een hoop tijd en energie moet verspillen aan gekonkel, machtsspelletjes en conflictsituaties. Lees meer »

Mij krijgen ze niet gek

Mij krijgen ze niet gek

Jan Schouten

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens last van stress, in lichte of in ernstige mate. Hoe stress ontstaat, hoe het tot uiting komt en vooral: wat je er aan kunt doen, bij jezelf en bij anderen, wordt in dit boekje uitgelegd. Het bevat een aantal programma's met behulp waarvan de lezer zelf aan zijn probleem kan werken. Lees meer »
Ook verkrijgbaar als ebook.

Hoe gaat het met u?

Hoe gaat het met u?

Carry Petri

Centraal in het boek staat de stressmonitor. Deze vragenlijst brengt in vier schalen de werkstress in kaart: vitaliteit, samenwerking met anderen, voldoening in het werk en kwaliteit van stresshantering. De stressmonitor is bedoeld voor de individuele werknemer om meer inzicht in de eigen stressfactoren te krijgen, zodat deze er zelf iets aan kan doen. Lees meer »

Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid

Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid

Frank Schaper

In dit zelfhulpboek wordt de invloed besproken van de vijftig meest voorkomende gezondheidsklachten op het ontstaan van stress en/of burn-out. Deze lijst van klachten is door de auteur samengesteld op grond van zijn ervaringen als personal coach met zijn cliënten. Het is een soort checklist die gebruikt wordt bij de tips om (bij jezelf) vermoeidheid, stress en burn-out te herkennen en te voorkomen. Lees meer »

Van burn-out ... naar heelheid

Van burn-out ... naar heelheid

Karen M. Hamaker-Zondag

Dit boek beschrijf o.a. de vele fasen waardoor je gaat bij burn-out. Door het sprookje van het meisje zonder handen te gebruiken worden al deze fasen zichtbaar. Dit geeft herkenning en ook wat en hoe je er mee verder kunt doen om het te voorkomen en ervan te herstellen. Lees meer »


×