Loopbaanadvies hoeft helemaal niet duur te zijn. Soms ben je op zoek naar specifieke informatie over een bepaald onderwerp of een handig voorbeeld van een goede sollicitatiebrief. Hieronder vind je een aantal heel praktische e-boeken over het schrijven van een sollicitatiebrief, het zoeken en vinden van een loopbaanadviseur of over outplacement. Tevens vind je hier handige voorbeelden van sollicitatiebrieven en een cv die je gemakkelijk kunt invullen met je eigen gegevens.

Zorgvuldig samengesteld door een deskundige

De documenten op deze pagina zijn met zorg samengesteld door Erik den Draak. Daarbij maakte hij gebruik van zijn jarenlange ervaring als HR-manager bij overheid en bedrijfsleven, loopbaanadviseur en outplacementconsulent. Erik is de auteur van het succesvolle boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief”, dat inmiddels een aantal herdrukken beleefde. Hij werd regelmatig door diverse media geraadpleegd als deskundige op het gebied van sollicitatiebrieven, o.a. door Intermediair en het VARA-programma “Kassa”.

Let even op a.j.b. De e-boeken zijn in de bestandsopmaak .pdf (portable document format). Om pdf-bestanden te kunnen lezen/openen heb je Adobe Reader nodig. Als je geen Adobe Reader hebt, dan kun je het hier gratis downloaden.

De voorbeeldbrieven en het -cv zijn in de bestandsopmaak .docx. Om docx-bestanden te kunnen lezen/openen en bewerken heb je MS Word 2010 of hoger nodig. Eventueel kun je de bestanden ook met een ander programma openen, zoals Google Docs.

E-boeken

Een goede loopbaanadviseur? Zo gevonden!

Ben je op zoek naar een loopbaanadviseur? Wees verstandig en doe je voordeel met de tips in dit (gratis) e-book. "Een goede loopbaanadviseur? Zó gevonden" (14 pagina's) vertelt je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een goede loopbaanadviseur.

Zó schrijf je een sollicitatiebrief

Wil je weten hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft, zodat je een grote kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek? In dit beknopte, heldere e-book (14 pagina's) wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een goede sollicitatiebrief maakt. Met duidelijke voorbeelden die je zo kunt invullen en gebruiken!

Met outplacement aan de slag

Ontslag krijgen is vaak heel naar. Maar behalve een eindpunt is ontslag ook een nieuw begin. Met outplacement word je gecoacht bij het vinden van een nieuwe baan. Een uitkomst voor mensen die lang niet hebben gesolliciteerd! In het e-book "Met outplacement aan de slag" (16 pagina's) lees je hoe outplacement in z'n werk gaat en waar je op moet letten bij het kiezen van een outplacementbureau.

Documenten

voorbeeld sollicitatiebrief

Maak het jezelf makkelijk en ga direct aan de slag met dit voorbeeld van een sollicitatiebrief in Word. Je vult je eigen gegevens in en maakt zo in een handomdraai een brief op maat. Hopelijk hoef je 'm niet vaak te gebruiken, maar het kan wel!

voorbeeld open sollicitatiebrief

Wil je een open sollicitatiebrief sturen naar één of meer organisaties? Met dit voorbeeld in Word kun je gemakkelijk je eigen gegevens invullen en opsturen naar de organisatie(s) van jouw keuze.

voorbeeld curriculum vitae

Met dit format van een cv in Word maak je het jezelf makkelijk. Je hoeft alleen nog maar je eigen gegevens in te vullen. De kolommen en tabellen zijn al opgenomen, je vult het voorbeeld gewoon in en opsturen maar!

×