De kern van je sollicitatie is je curriculum vitae (kortweg: cv). Zorg ervoor dat je cv er verzorgd uitziet. Niet te kort en niet te lang, volledig maar niet overdadig. Onderstaand voorbeeld kun je gebruiken ter inspiratie en aanpassen op je eigen situatie. Je kunt dit voorbeeld ook downloaden met de tekst zichtbaar en invullen met je eigen gegevens (in Word).

  • Klik hier voor boeken over solliciteren

Voorbeeld van een cv

Hier zie je een voorbeeld van een cv, wat je kunt gebruiken ter inspiratie. In de download zie je de volledige tekst en kun je je eigen gegevens zetten. Tip: stem het lettertype van je cv af op de sollicitatiebrief, dat oogt een stuk rustiger.

Tip: als je je cv digitaal verstuurt, maak er dan een pdf* van. Je digitale sollicitatiebrief met cv hoor je te verzenden als pdf, niet als Worddocument.

* Portable document format. Een pdf maken is heel eenvoudig en kan gewoon met behulp van je tekstverwerker.


Tips voor je loopbaan

  • Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.
  • Voorbeeld nodig van een sollicitatiebrief? Download hier een voorbeeld in Word dat je gemakkelijk zelf kunt invullen met jouw gegevens. Slechts €3,95!

voorbeeld cv (curriculum vitae)

(klik voor download)


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


×