Werken is meer dan alleen maar het verwerven van een inkomen. Werk moet ook leuk zijn, vinden we. Je doet een gerichte opleiding en solliciteert naar een leuke baan. Als je goed gekozen hebt dan ga je lange tijd met plezier naar je werk. Maar veel mensen hebben vroeg of laat kleinere of grote problemen op hun werk.

Blijf niet lopen met je werkproblemen

Werkproblemen komen veel voor en zijn heel vervelend. Als je problemen op je werk hebt, loopt je hele leven in de war. Voorkom erger en blijf niet lopen met je werkproblemen. Slechte beoordelingen, conflicten, burn-out, langdurige ziekte en zelfs ontslag staan vaak niet los van elkaar. Om je werkproblemen op te lossen is het nodig dat je zicht krijgt op de oorzaken van de situatie waarin je bent beland. Pas dan weet je ook wat je eraan kunt doen, want vaak is er meer mogelijk om de controle over je situatie terug te krijgen dan je aanvankelijk denkt.

Beoordelingen In veel bedrijven vindt jaarlijks een ronde van functioneringsgesprekken en/of beoordelingen plaats. Wat is het verschil tussen een functioneringsgesprek en een beoordeling? En wat kun je doen om een conflict of problemen bij je beoordeling te vermijden?
Burn-out Voortdurende stress kan leiden tot een burn-out. Hier lees je de belangrijkste kenmerken van een burn-out en wat je eraan kunt doen.
Conflicten op het werk Een arbeidsconflict loopt gauw uit de hand. Elk jaar worden in Nederland vele tienduizenden arbeidsovereenkomsten met ruzie beëindigd.
Langdurige ziekte Als je ernstig en langdurig ziek wordt, of het nou door je werk veroorzaakt is of niet, heeft dat een grote impact op je werksituatie. Je krijgt met veel mensen, instanties en regels te maken.
Ongewenste intimiteiten Je werk moet een veilige plek zijn waar je zonder angst kunt doen waar je voor komt. Soms is dat moeilijk als iemand je (veel) aardiger vindt dan andersom.

Tips voor je loopbaan

  • Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.
  • Voorbeeld nodig van een sollicitatiebrief? Download hier een voorbeeld in Word dat je gemakkelijk zelf kunt invullen met jouw gegevens. Slechts €3,95!

Ontslag Niet zelden komt het als een volslagen verrassing: je werkgever wil van je af. Wat moet je doen en vooral laten? Wat zijn je rechten en hoe houd je die?
Transitievergoeding Bij ontslag krijg je vaak een transitievergoeding. Hoe werkt dat en hoeveel krijg je eigenlijk?
Overwerk Je werk is veeleisend en je wilt het goed doen. Een uurtje langer werken dan normaal is geen probleem, maar wat doe je als overwerk structureel wordt? Mag je werkgever dat van je vragen? Kun je het aan om structureel over te werken of leidt het tot stress en burn-out?
Pesten op het werk is voor veel mensen een groot probleem. Welke vormen van pesten zijn er, wat zijn de gevolgen van pesten en wat kun je ertegen doen?

Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Lees meer over werk:

×