In je loopbaan gaat het niet altijd vanzelf. Je komt niet vooruit terwijl je dat wel wilt en kunt, collega’s kunnen zich schuldig maken aan politieke spelletjes en ellebogenwerk. Of je doet vreselijk je best maar je blijft het gevoel houden dat je niet in de goede functie zit. Ontslag kan betekenen dat je ineens zonder baan zit.

Dit delen
  • Delen via Facebook
  • Delen via Twitter
  • Delen via e-mail

Het gaat niet altijd vanzelf in je loopbaan

Dan kan advies van een deskundige zeer wenselijk zijn. Zit je wel op de goede plek? Hoe kom je aan een andere baan? Welk beroep past het beste bij jou? Vele tienduizenden mensen hebben zulke loopbaanvragen en veel daarvan raadplegen een gespecialiseerde loopbaanadviseur. Als je een traject van loopbaanbegeleiding gaat doen, vraag je jezelf af wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en wat andere mogelijkheden zijn. En ook hoe je dat kunt bereiken. De loopbaanadviseur helpt je daarbij. Uiteindelijk kom je erachter wat het beste bij je past en hoe je die gewenste baan kunt krijgen.

Loopbaanbegeleiding Loopbaanbegeleiding betekent het onder begeleiding van een deskundige oplossen van werkproblemen zoals het vinden van een passend beroep, de juiste baan, of een nieuwe baan. Loopbaanbegeleiding is een verzamelnaam waar diverse soorten van advies en coaching onder begrepen worden.
Outplacement Outplacement is hulp bij het zoeken naar een andere baan, terwijl je nog werk hebt. Outplacement wordt vaak ingezet bij reorganisaties of bij het oplossen van arbeidsconflicten.
Re-integratie Wie geen baan (meer) heeft door ziekte of werkloosheid maar wel kan werken, moet weer op zoek naar werk. Re-integratie is het proces van hulp en advisering bij het opnieuw zoeken naar werk.

Tips voor je loopbaan:


Beroepsverenigingen Loopbaanadvisering is een vrij beroep. Dat betekent dat er geen specifieke toelatingseisen zijn om als loopbaanadviseur te gaan werken. Gelukkig zijn er beroepsverenigingen die toezien op de kwaliteit van de dienstverlening.
Psychologische tests Psychologische tests worden veel gebruikt voor het screenen van kandidaten in sollicitatieprocedures, maar zijn ook heel nuttig bij het vinden van antwoorden op loopbaanvragen.
Zelf met je loopbaanvragen aan de slag Moet je met loopbaanvragen direct naar een loopbaanadviseur? Nee, er is veel dat je zelf kunt doen. In plaats van of ter voorbereiding op een traject met een loopbaanadviseur.

Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Kijk ook naar

×