Ben je op zoek naar een (andere) baan, dan klinkt het aantrekkelijk: je cv uploaden naar een vacaturewebsite. Je wacht rustig af en werkgevers benaderen jou! Is het echt zo eenvoudig?

Dit delen

Wat doet de vacaturebank met jouw cv?

Het cv dat je zorgvuldig hebt opgesteld wordt door de vacaturebank verkocht aan werkgevers. De vacaturebank gaat dus geld verdienen met jouw cv. De werkgever kijkt vervolgens of zijn vacature bij jouw cv past en als dat het geval is krijg je bericht. Of je wilt solliciteren.

Voordelen

Gemak dient de mens. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij een vacaturebank en je cv te uploaden. Tegenwoordig hoef je meestal geen ingewikkelde formulieren meer in te vullen, maar kun je gewoon je Word cv opsturen. Vervolgens kun je inderdaad afwachten tot je door werkgevers benaderd wordt.

Overtuigd?

Nadelen

Misschien is het niet zo leuk om het gevoel te hebben dat je cv verkocht wordt, maar daar staat nog wel wat tegenover (dat je -misschien- vacatures toegezonden krijgt). Vervelender is het dat nu de werkgever voor jou passende vacatures gaat zoeken. Veel beter is het om zelf het initiatief te houden en vacatures te zoeken die jij vindt dat bij jou passen.

Wat kun je het beste doen?

Je kunt zonder veel risico’s je cv aanmelden bij vacaturebanken. Natuurlijk is het ook verstandig om een profiel aan te maken waarmee je bepaalde vacatures opvraagt zónder je cv op te sturen. Maar vergeet nooit om ook zelf actief op zoek te gaan naar vacatures. Met een juiste mix aan inspanningen is je kans op succes het grootst.

Advies van Loopbaanadvies.net: meld je aan voor het ontvangen van vacatures, mèt of zonder je cv te uploaden. Doe wat je zelf het beste vindt, maar kijk ook altijd zelf naar geschikte vacatures.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.


Lees meer over solliciteren:

×