Nieuwsbrief Loopbaanadvies.net  | november 2017


Handig als je een (andere) baan zoekt:


» Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.

» Met één van onze loopbaanadviseurs sta je er niet alleen voor.

 

Wat trek je aan naar je sollicitatiegesprek?


Als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek zul je daar een goede indruk willen maken. De juiste kleding voor je sollicitatiegesprek is daarbij van belang. Niet te slonzig maar ook niet overdressed. Het is belangrijk dat je de kleding uitzoekt die bij jou past maar ook bij het bedrijf en de functie waarop je solliciteert.

Voor mensen met een uitkering of krappe beurs kan het uitzoeken van de juiste sollicitatiekleding een problem zijn. De Stichting Dress for Success heeft winkels in heel Nederland waar mensen met een uitkering of minimuminkomen een gratis sollicitatie-outfit kunnen krijgen.

 

Gratis werken voor de baas?


Of je meer werkt dan de overeen gekomen uren mag je zelf aangeven. Maar als je baas het dringend vraagt en als veel collega's het doen, kan de omgevingsdruk hoog zijn.

Overwerken kan beslag leggen op je privésituatie of belastend voor je zijn. Maak daarom goede afspraken met je werkgever over het (al dan niet) verrichten van overwerk.

Lees meer over overwerk »

 

Hordijk Loopbaanperspectief

werk doen dat bij je past

Als u werk doet dat bij u past geeft dat voldoening. Als die voldoening verdwijnt, of het werk houdt op, dan is het vaak lastig om te achterhalen wat u dan moet gaan doen. Hordijk Loopbaanperspectief in Utrecht helpt om inzicht te krijgen dat u helpt het plezier in uw werk terug te vinden. Door middel van loopbaanadvies, loopbaancoaching, outplacement of re-integratie krijgt u handvatten aangereikt die bij u passen om te doen waar u goed in bent en dat ook goed te doen.

Hordijk Loopbaanperspectief is een gespecialiseerd bureau met een eigen aanpak. Wij ondersteunen met advies, training en coaching veranderingen naar zinvol werk. Werk waar u wijzer van wordt en wat betekenis heeft. Meer weten? Neem contact op!

 

Professionele hulp nodig bij je loopbaanvragen?


Blijf niet lopen met je loopbaanvragen, maar informeer bij onze loopbaanadviseurs wat zij voor je kunnen doen. Loopbaanadvies.net heeft uitstekende loopbaanadviseurs in de volgende plaatsen:

Alkmaar, Amsterdam 1, Amsterdam 2, Arnhem, Eindhoven, Friesland, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

 

Boek van de maand
november


Zin houden in je werk
Zin houden in je werk
Godelieve Meeuwissen

Andere websites voor je loopbaan


Loopbaanadviseur
van de maand november

Rien Hordijk van Hordijk Loopbaanperspectief
Rien Hordijk
Utrecht


Boekentips

1

Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018
Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018

Richard N. Bolles

2

Spring eruit met je sollicitatiebrief
Spring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

3

Assessment doen - nieuwe editie
Assessment doen -
nieuwe editie

Bas Kok &
Ferry de Jongh


Meer boeken »