Nieuwsbrief Loopbaanadvies.net  | mei 2018


Handig als je een (andere) baan zoekt:


» Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.

» Download hier handige e-boeken en voorbeeldbrieven over loopbaanadvies, solliciteren en outplacement.

» Met één van onze loopbaanadviseurs sta je er niet alleen voor.

 

Helpt outplacement bij het vinden van een baan?


Outplacement is een intensief traject van coaching en begeleiding naar een nieuwe baan voor mensen die niet in hun huidige functie kunnen blijven. Als je hoort dat je outplacement krijgt, roept dat vaak veel vragen op. Maar outplacement is ook een kans.

In het e-book over outplacement "Met outplacement aan de slag" kun je lezen wat er komt kijken als je voor outplacement in aanmerking komt. (slechts €5,95)

 

Worden je sollicitatiekosten vergoed?


In de vragenrubriek op Loopbaanadvies.net werd door een sollicitant de volgende vraag gesteld: "Ik solliciteer wekelijks en ben vele keren uitgenodigd voor een gesprek, waarbij het reisgeld niet vergoed is, laat staan dat ik een vergoeding krijg voor de tijd die aan solliciteren besteed wordt. Hoe zit dat nou precies?"

Werkgevers zijn niet verplicht om sollicitatiekosten aan de sollicitant te vergoeden. Als een werkgever dat doet, is dat geheel vrijwillig.

Reken dus nergens op als je gaat solliciteren. Evenmin zijn sollicitatiekosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Sollicitatiekosten zul je dus meestal gewoon zelf moeten betalen.

 

Loopbaanadvies.net of Loopbaanadvies.nl?


Soms leidt het wel eens tot verwarring: er is zowel een website Loopbaanadvies.net als Loopbaanadvies.nl. Ze zijn ook nog beide van dezelfde uitgever en bevatten allebei informatie over loopbaanadvies en een overzicht van loopbaanadviseurs. Zijn we er dan? Nee, ze hebben ook nog allebei een goed bezocht Twitteraccount (@loopbaanadvies en @loopbaanadv_4u).

Dus als je een loopbaanadvies zoekt, probeer ze gewoon allebei!

 

Projob - Amsterdam


Om je werk met plezier te kunnen doen en er voldoening uit te halen, is het belangrijk dat je op de juiste positie zit. Marieke Verhagen van Projob Loopbaanadvies en Coaching in Amsterdam kan je begeleiden in het beantwoorden van de vraag wat de juiste positie voor jou is. Door de keuzes en ervaringen uit je verleden in kaart te brengen en te onderzoeken wat je kwaliteiten en drijfveren zijn, helpt Marieke jou richting te geven aan je toekomst.

Een uniek voordeel van Projob Loopbaanadvies en Coaching is dat Projob binnen de organisatie ook bemiddeling op de arbeidsmarkt biedt. Wanneer je een nieuwe koers hebt bepaald, kunnen de consultants van Projob je, indien gewenst, ondersteunen bij het vinden van een nieuwe functie.

Meer weten? Kijk op de presentatiepagina van Projob.

 

Professionele hulp nodig bij je loopbaanvragen?


Blijf niet lopen met je loopbaanvragen, maar informeer bij onze loopbaanadviseurs wat zij voor je kunnen doen. Loopbaanadvies.net heeft uitstekende loopbaanadviseurs in de volgende plaatsen:

Alkmaar, Amsterdam 1, Amsterdam 2, Arnhem, Eindhoven, Friesland, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

 

Boek van de
maand mei


Meer succes met LinkedIn

Meer succes
met LinkedIn

Corinne Keijzer

Andere websites voor je loopbaan


Loopbaanadviseur
van de maand mei

Marieke Verhagen van Projob in Amsterdam
Marieke Verhagen
Amsterdam


Boekentips

1

Jobmarketing 3.0
Jobmarketing 3.0

Aaltje Vincent

2

Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018
Welke kleur heeft jouw parachute? 2017-2018

Richard N. Bolles

3

Assessment doen - nieuwe editie
Assessment doen -
nieuwe editie

Bas Kok &
Ferry de Jongh


Meer boeken »