Vraag

Welke baan na studie Frans?

Janna
20-05-18


Hallo,
Ik ben sinds een halfjaar afgestudeerd aan de universiteit en heb een bachelor Frans en een master Communicatiekunde op zak. Ik zoek een baan waarin ik vooral mijn Franstalige skills kwijt kan, maar dat blijkt erg lastig. Bedrijven zoeken veelal native Franstaligen of iemand die Frans met een andere studie dan Communicatiekunde heeft gecombineerd. Zelf heb ik ook geen idee wat voor een functies er mogelijk zijn die die twee combineren en die een beetje op niveau zijn. Wat voor een banen zouden hierbij passen of wat voor een zoektermen kan ik zelf gebruiken om hierachter te komen?


1 antwoord

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  28 mei 2018
  https://www.loopbaanadvies.net

  Hallo Janna,

  Soms duurt het zoeken naar een passende baan iets langer dan je had gedacht of gehoopt. Dat kan aan je opleiding liggen, maar dat hoeft niet. Niet alle opleidingen hebben een goede aansluiting op de arbeidsmarkt, maar jouw achtergrond is praktisch goed toepasbaar. Met een beetje geduld zal het zeker lukken om een passende functie te vinden.

  Misschien is het wel handig om te kijken naar je master Communicatiekunde. Werkgevers hebben niet altijd een goed idee wat je daarmee kunt en er zijn veel mensen afgestudeerd in de ‘communicatiekunde’. Is het een idee om in de tijd dat je nog op zoek bent naar een passende functie een tweede master te doen? Met een master Franse taal- en letterkunde doe je het wellicht beter t.o.v. de concurrentie dan met een bachelor.

  Succes!

  Erik den Draak
  https://www.loopbaanadvies.net

×