Vraag

Verhuizen naar andere provincie

Rini
27-06-18


Ben al een tijdje op zoek naar een baan in Drenhte. Weet niet goed meer hoe dit aan te pakken. Werk al 13 jaar (55+) bij dezelfde werkgever en hoef daar niet weg, leuke administratieve baan enzo. Maar ik wil terug naar m’n roots én de natuur. Via uitzendbureaus is lastig (ben ingeschreven geweest en ook via werkpleinen bij gemeenten) maar dat is erg tijdelijk en ze willen vaak nu iemand hebben. Ik heb natuurlijk een opzegtermijn. Via Indeed komen bijna alleen tijdelijke banen voorbij. Ben geabonneerd op hun krant. Ivm huur enzo is het toch handig minimaal een jaarcontract, want voor een half jaar mn vaste baan opzeggen en vervolgens in het onzekere uitzendwerk terecht te komen gezien m’n leeftijd wil ik niet meer… Ik durf het wel maar toch. Wat kan ik nu het beste, handigste doen? Dank u wel.


1 antwoord

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  28 juni 2018
  https://www.loopbaanadvies.net

  Beste Rini,

  Het beste wat u kunt doen is zelf een besluit nemen. Als u zelf de verantwoordelijkheid neemt voor uw besluit is de kans dat het goed uitpakt het grootst. U kunt anderen -bijvoorbeeld een loopbaanadviseur- wel vragen wat de mogelijkheden zijn, maar hij of zij zal het nemen van een besluit ook altijd aan u zelf laten.

  Het lijkt van belang dat u zich realiseert dat u in Drenthe niet kunt beginnen met een vast contract. Wilt u uw baan opgeven en aanvaardt u de onzekerheid voor uw roots en de natuur? Dat is een keuze die u alleen zelf kunt maken.

  Succes!

  Erik den Draak
  https://www.loopbaanadvies.net

×