Vraag

outplacement

Annette
11-07-18


Ik heb een 0,8410 fte vast contract in het basisonderwijs.
Sinds 9 jaar sta ik voor onbepaalde tijd bovenschools voor de taak als schoolopleider. Afgelopen jaar was dat 0,4 fte bovenschools. Nu is er een vacature uitgezet voor deze taak waarop ik heb gesolliciteerd. Ik wordt vervangen door iemand anders. Mijn volle fte benoeming moet ik weer voor de klas.
Nu wil ik graag weten wat een outplacement traject in kan houden. Het eerste voorstel door de algemeen directeur is 4 maand om te zoeken naar ander werk.
Dit vind ik erg kort en wil graag de regelgeving weten wat er mogelijk is bij outplacement.

Vriendelijke groet,
Annette van der Velde


2 antwoorden

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  16 juli 2018
  https://www.loopbaanadvies.net

  Beste Annette,

  Uw vraag heeft verschillende aspecten. Het eerst is dat u kennelijk ontslag krijgt. De ontbinding van de arbeidsovereenkomst -zoals dat officieel heet- is aan verschillende regels gebonden. Is in uw geval aan deze regels voldaan? U doet er verstandig aan dit voor te leggen aan een jurist.

  Uw tweede vraag is wat outplacement in kan houden. Hiervoor verwijs ik u graag naar het informatieve artikel over outplacement op deze website, dat u kunt vinden op https://www.loopbaanadvies.net/loopbaan/outplacement/. Meer informatie over outplacement vindt u op de informatieve website https://www.outplacementwijzer.nl/.

  Veel succes!

  Erik den Draak
  https://www.loopbaanadvies.net

 2. Wenneke Ong WLO Work and Life

  Wenneke Ong WLO Work and Life
  1 augustus 2018
  http://www.wloworkandlife.nl

  Beste Annette,
  Je vraag is al van een paar weken geleden, toch wil ik nog even reageren. Ik begrijp dat je intern wel een andere baan aangeboden hebt gekregen. Toch spreken jullie samen al over een Outplacement. Sinds de nieuwe ontslagwet geldt er een transitievergoeding bij ontslag. Als je googlet op transitievergoeding kom je bij diverse sites waarop je kunt berekenen waarop jij recht hebt. De transitievergoeding is bedoeld om het proces van werk naar werk te bekostigen. In mijn praktijk maak ik mee dat sommige medewerkers een transitievergoeding krijgen en daarboven op nog een outplacementvergoeding. Dat is dubbelop en daartoe is een werkgever niet verplicht. Je kunt dus nagaan welke transitievergoeding jij kunt krijgen en vervolgens zelf orienteren wat de diverse bureaus jou kunnen bieden voor dat bedrag of welk gedeelte van dat bedrag jij wilt besteden aan Outplacement. Met vriendelijke groet, Wenneke Ong

×