Vraag

opnieuw solliciteren

Lianne
16-03-18


Hallo, ik heb gesolliciteerd naar een baan via het uitzendbureau en het bedrijf heeft mij gekozen. Toen heb ik besloten dat werken via een uitzendbureau mij teveel onzekerheid geeft, ook omdat je ontslagen kunt worden als je ziek wordt (en ik heb een auto immuunziekte).
Het werk lijkt me leuk om te doen en goed passend bij mijn gezondheid.
Is het een goede zet om opnieuw te solliciteren, alleen dan rechtstreeks bij het bedrijf?

Groetjes Lianne


1 antwoord

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  16 maart 2018
  https://www.loopbaanadvies.net

  Hallo Lianne,

  Als je hebt bedankt om via een uitzendbureau te werken, zal het bedrijf je niet rechtstreeks aannemen. Dat heeft ermee te maken dat ze dan aan het uitzendbureau een flink bedrag moeten betalen. Dat spreken uitzendbureaus altijd af met hun klanten, anders zouden ze gebruikt kunnen worden als een soort van gratis leverancier van goede kandidaten.

  Veel bedrijven zullen je overigens ook niet gelijk in vaste dienst nemen. Je krijgt meestal eerst een contract voor bepaalde tijd of oproepcontract waarmee ze zichzelf beschermen tegen mensen die snel uitvallen. Aan de ontslagbescherming die jij noemt zitten namelijk voor het bedrijf wel kosten.

  Het is dus maar de vraag of je echt slechter af bent als je via een uitzendbureau ergens aan de slag gaat. Ik hoop in elk geval voor je dat je snel iets anders vindt!

  Erik den Draak
  https://www.loopbaanadvies.net

×