Vraag

open kaart spelen?

Alma
01-10-17


Is het voor mijn werkgever gemakkelijker om mij te ontslaan als ik heb verteld dat ik wel een andere baan zou willen? Ik wil graag open kaart spelen, maar ik weet niet of ik een baan kan vinden in die andere branche, mede gezien mijn leeftijd (50+). In de organisatie waarin ik nu werk is veel aan het veranderen, en vind ik het lastig en enigszins oneerlijk om enthousiast mee te gaan op het nieuwe pad terwijl ik eigenlijk weg wil.


1 antwoord

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  2 oktober 2017
  https://www.loopbaanadvies.net

  Beste Alma,

  Wettelijk gezien maakt het niets uit of je vertelt dat je een andere baan wilt of niet, de regels voor ontslag blijven hetzelfde. Maar natuurlijk zal je werkgever wel anders over je gaan denken als je dat zo openlijk zegt.

  Waarom wil je open kaart spelen? Je komt op je werk om te doen wat er van je gevraagd wordt en men verwacht dan dat je enthousiast meedoet. Je gedachten over het werk doen er eigenlijk niet zoveel toe. Voor jou wel natuurlijk, je mag best uitkijken naar iets anders. Maar daar heeft je huidige werkgever niet zoveel mee te maken.

  Mijn advies is om rustig om je heen te kijken en ondertussen gewoon mee te doen met alle veranderingen die zich voordoen. Als de tijd is aangebroken dan vertel je dat je weg wilt en neem je ontslag of … je vraagt om een beëindigingsovereenkomst zodat je nog de transitievergoeding opstrijkt als je daar recht op hebt!

  Vriendelijke groet,

  Erik den Draak
  http://www.loopbaanadvies.net

×