Vraag

Nieuwe uitdaging

Gerard
09-07-18


Geachte heer/mevrouw,

ik werk momenteel bijna 9 jaar in de techniek. Diverse banen, allemaal met zijn voor- en nadelen. Opzich ben ik best tevreden met mijn huidige werk, maar ik kan het niet laten om vooruit te kijken.

Heel simpel gezegd ben ik vooral benieuwd wat voor werk ik allemaal zou kunnen doen met mijn ervaring en opleidingen.

Ik hoop spoedig wat te horen.

Met vriendelijke groet,

Gerard Stolp


1 antwoord

 1. Erik den Draak

  Erik den Draak
  10 juli 2018
  https://www.loopbaanadvies.net

  Beste Gerard,

  Dat is een hartstikke goede vraag! Met maar een klein beetje informatie over je ervaring en zonder informatie over je opleidingen is die vraag uiteraard niet op deze plek te beantwoorden, maar de vraag die je stelt is het begin van elke vooruitgang.

  Waarschijnlijk heb je al een idee van het type functie waar jij met jouw opleiding en ervaring geschikt voor zou kunnen zijn. Verder kun je eens rondvragen bij vrienden en bekenden wat zij denken dat jij (nog meer) met je opleiding zou kunnen doen.

  Kijk eens op internet naar vacatures. Wat vragen ze daar? Zou je daarvoor in aanmerking kunnen komen?

  Lees eens een boek over loopbaanvragen. Een goed boek (je vindt ze o.a. hier: https://www.loopbaanadvies.net/boeken/) zet je aan het denken en geeft je misschien zelfs een duwtje in de goede richting.

  Kom je er dan nog niet uit, dan kun je ook het advies van een loopbaanadviseur overwegen. Veel loopbaanadviseurs hebben wat ze noemen een ‘koersonderzoek’ of vergelijkbaar programma, waarmee ze (overwegend) volwassenen, mensen op weg in hun leven en loopbaan, adviseren bij het kiezen of houden van de ‘juiste koers’.

  Veel succes!

  Erik den Draak
  https://www.loopbaanadvies.net

×