Vraag jij je af wat je verder wilt in je loopbaan, maar heb je nog niet direct een antwoord? Komt door alle veranderingen op de arbeidsmarkt je baan op de tocht of ben je ‘m misschien al kwijt? Op deze vragen en alles daaromheen kan een loopbaanadviseur antwoord geven. Er is nu een tijdelijke regeling van de overheid waardoor je kosteloos loopbaanadvies kunt krijgen.

Laatste nieuws (2 september 2020):

Het maximum aantal ontwikkeladviezen is bereikt. Dat betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur. In 2021 stelt het kabinet extra budget voor ontwikkeladviezen beschikbaar.

Lees meer op de nieuwspagina van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tijdelijke subsidieregeling

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland up-to-date blijft in zijn loopbaan. Zeker in deze tijden waarin veel banen op de tocht staan is het belangrijk dat mensen productief en duurzaam inzetbaar blijven. Sinds 1 augustus 2020 bestaat er een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee kan iedereen die dat wil een Ontwikkeladvies krijgen. Ook voor jou staat €700 klaar.

Iedere werknemer of niet-werkende, flexwerker of zelfstandige, kan een Ontwikkeladvies aanvragen. Je mag alleen niet jonger zijn dan 18 en niet al met pensioen. Ook als je vorig jaar al gebruik gemaakt hebt van de regeling voor 45-plussers, kun je een nieuw Ontwikkeladvies aanvragen.

Hoe kom je in aanmerking voor een Ontwikkeladvies?

De aanmelding voor een Ontwikkeladvies loopt via een loopbaanadviseur. Op deze site vind je er een aantal, verspreid over heel Nederland. Neem contact op en vertel dat je in aanmerking wilt komen voor een Ontwikkeladvies. Je krijgt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek waarin jouw loopbaanadviseur de verdere gang van zaken uitlegt.

Heb je een loopbaanadviseur op het oog? Wees dan snel. Goede loopbaanadviseurs lopen snel “vol” op dit moment en de subsidieregeling is ook niet eindeloos. Is de adviseur van jouw keuze niet meer beschikbaar? Kijk dan op de website Loopbaanadvies.nl voor een andere adviseur bij jou in de buurt.


Tips voor je loopbaan

  • Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.
  • Voorbeeld nodig van een sollicitatiebrief? Download hier een voorbeeld in Word dat je gemakkelijk zelf kunt invullen met jouw gegevens. Slechts €3,95!

Wat bereik je met een Ontwikkeladvies?

Laten we beginnen met wat je nìet bereikt met een Ontwikkeladvies: je krijgt van de loopbaanadviseur géén nieuwe baan. Wat je wel krijgt is meer inzicht. Inzicht in jezelf, in je vaardigheden en je talenten. Daarmee kun je letterlijk en figuurlijk aan de slag. Misschien ontbreekt het je nog aan een bepaalde opleiding. Misschien past je beroep perfect bij je, maar zou je wel wat begeleiding kunnen gebruiken bij het solliciteren. Uiteraard kan een ontwikkeladvies ook volledig op zichzelf staan en ga je zelf met je nieuwe inzichten aan de slag.

Hoe gaat de loopbaanadviseur te werk?

De loopbaanadviseur helpt je allereerst met het administratieve traject. Daarna krijg je meerdere adviesgesprekken, in totaal opgeteld minimaal 4 uur. Je krijgt mogelijk wat opdrachten mee naar huis om de gesprekken zo efficiënt mogelijk te laten zijn. Alleen onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs kunnen de subsidie aanvragen. Je bent hem of haar geen aanvullende vergoeding of afname van andere diensten verschuldigd.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je inzicht krijgt in het toekomstperspectief van je huidige werk, je eigen competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Verder lezen

Onder andere op de volgende websites kun je meer lezen over het Ontwikkeladvies:


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Lees meer over loopbaan:

×