Vraag jij je af wat je verder wilt in je loopbaan, maar heb je nog niet direct een antwoord? Komt door alle veranderingen op de arbeidsmarkt je baan op de tocht of ben je ‘m misschien al kwijt? Op deze en andere vragen kan een loopbaanadviseur antwoord geven. Van tijd tot tijd geeft de overheid subsidie waardoor je kosteloos loopbaanadvies kunt krijgen.

Tijdelijke subsidieregeling

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland up-to-date blijft in zijn loopbaan. Zeker in deze tijden waarin veel banen op de tocht staan is het belangrijk dat mensen productief en duurzaam inzetbaar blijven. Daarvoor heeft de overheid in het (recente) verleden een aantal keren subsidie ter beschikking gesteld, zodat iedereen die dat wil gratis loopbaanadvies kon krijgen. Aan deze gratis loopbaanadviestrajecten bleek veel behoefte, want de subsidies waren vaak snel uitgeput.

De laatste keer dat subsidie ter beschikking werd gesteld was op 1 december 2020. Omdat er echter sprake was van “voorinschrijving” (loopbaanadviseurs boden cliënten al enige maanden de gelegenheid zich in te schrijven voor een gratis loopbaanadviestraject), was de subsidie voor in totaal meer dan 50.000 trajecten al na een dag “uitverkocht”.

De adviseurs van Loopbaanadvies.net

Neem contact op om je mogelijkheden te bespreken

Heb je achter het net gevist? Het beste wat je dan kunt doen is om toch alvast contact op te nemen met een loopbaanadviseur bij jou in de buurt om met hem of haar te bespreken wat je nu het beste kunt doen. Wachten op nieuwe subsidie in 2021? Of toch alvast aan de slag? De loopbaanadviseur van jouw keuze heeft waarschijnlijk goed zicht op de mogelijkheden die er zijn en eventueel nog gaan komen, dus alle reden om snel contact op te nemen.

Zit de adviseur van jouw keuze voorlopig vol met opdrachten? Kijk dan op de website Loopbaanadvies.nl voor een andere adviseur bij jou in de buurt.


Tips voor je loopbaan

  • Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.
  • Voorbeeld nodig van een sollicitatiebrief? Download hier een voorbeeld in Word dat je gemakkelijk zelf kunt invullen met jouw gegevens. Slechts €3,95!

Wat bereik je met een Ontwikkeladvies?

Heb je “beet” en kom je in aanmerking voor een gratis Ontwikkeladvies, dan is één ding belangrijk om te onthouden: je krijgt van de loopbaanadviseur géén nieuwe baan. Wat je wel krijgt is meer inzicht. Inzicht in jezelf, in je vaardigheden en je talenten. Daarmee kun je letterlijk en figuurlijk aan de slag. Misschien ontbreekt het je nog aan een bepaalde opleiding. Mogelijk past je beroep perfect bij je, maar zou je wel wat begeleiding kunnen gebruiken bij het solliciteren. Uiteraard kan een Ontwikkeladvies ook volledig op zichzelf staan en kun je zelf met je nieuwe inzichten aan de slag.

Hoe gaat de loopbaanadviseur te werk?

De loopbaanadviseur helpt je allereerst met het administratieve traject. Daarna krijg je meerdere adviesgesprekken, in totaal opgeteld minimaal 4 uur. Je krijgt mogelijk wat opdrachten mee naar huis om de gesprekken zo efficiënt mogelijk te laten zijn. Alleen onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs kunnen de subsidie aanvragen. Je bent hem of haar geen aanvullende vergoeding of afname van andere diensten verschuldigd.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je inzicht krijgt in het toekomstperspectief van je huidige werk, je eigen competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Verder lezen

Onder andere op de volgende websites kun je meer lezen over het Ontwikkeladvies en gratis scholing:


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal digitaal verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt op een uitnodiging voor een gesprek!


Lees meer over loopbaan:

×