Ben je een werknemer of zelfstandige van 45 jaar of ouder? Dan kun je tijdelijk gratis loopbaanadvies krijgen bij een loopbaancoach die je zelf mag kiezen. Hoe werkt dat in de praktijk? Hieronder lees je precies onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor gratis loopbaanadvies en wat je daarvoor moet doen.

Langer doorwerken

Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Dat doen we steeds vaker omdat vaste banen minder vanzelfsprekend zijn dan vroeger en we allemaal langer door moeten werken. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers. Deze regeling houdt in dat iedere werkende van 45 jaar of ouder in 2019 gratis advies kan krijgen van een loopbaanadviseur.

Tijdelijke regeling

De subsidieregeling voor loopbaanadvies is een groot succes. Al meer dan 10.000 werkenden hebben dankzij deze regeling een persoonlijk Ontwikkelplan gekregen. Maar de regeling geldt slechts tot het einde van dit jaar. Op 10 januari 2020 eindigt de regeling; dan moet het traject zijn afgerond.


Tips voor je loopbaan

  • Vragen over solliciteren, werk en loopbaan? Lees een boek. Ook boeken voor coaches.
  • Voorbeeld nodig van een sollicitatiebrief? Download hier een voorbeeld in Word dat je gemakkelijk zelf kunt invullen met jouw gegevens. Slechts €3,95!

Hoe werkt het?

Als je in aanmerking wilt komen voor de subsidieregeling moet je allereerst werknemer of zelfstandige zijn. Bepaalde categorieën werknemers zijn uitgesloten. Je moet bijvoorbeeld minimaal 12 uur per week werken. Ben je momenteel langdurig ziek of werkloos, dan gelden voor jou andere regelingen.

De overheid betaalt

Download de folder

Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. Je kunt zelf contact opnemen met een loopbaanadviseur van jouw keuze, die dan voor jou €600 subsidie aanvraagt. Je zult een aantal formulieren moeten invullen en ondertekenen, maar in principe doet de adviseur al het werk.

In de Tijdelijke subsidieregeling ontwikkeladvies vijfenveertigplussers zijn kwaliteitscriteria voor loopbaanadviseurs opgenomen, de loopbaanadviseurs van Loopbaanadvies.net voldoen hier allemaal aan.

Er is ook een subsidiepot voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Meer weten?

De loopbaanadviseurs van Loopbaanadvies.net kunnen u nader informeren over hoe het werkt en wat er van u wordt verwacht. U kunt ook de folder downloaden (zie hierboven) of meer lezen op de website www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies.


Bestel nu:

Spring eruit met je sollicitatiebriefSpring eruit met je sollicitatiebrief

Erik den Draak

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In “Spring eruit met je sollicitatiebrief” lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen, zodat je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek!


Lees meer over loopbaan:

 

 

×