V: Hoe ben je gegroeid tot LoopbaanRegisseur?
A: Ik begon mijn loopbaan als reisleider in Egypte. Daarna heb ik in verschillende banen langdurig werklozen, WAO-ers en werknemers begeleid bij vinden van nieuw werk. Nu ben ik zelfstandig ondernemer. Eigenlijk ben ik nog steeds reisleider, maar dan in Loopbaanland.

V: Hoe bedoel je dat?
A: Als je een leuke(-re) baan wilt, dan wil je vooruit. In feite ga je dan op reis, maar dan met jezelf. Je bereidt je voor, je kiest een bestemming en vertrekt. De reis zelf is altijd een avontuur. Als reisleider vertel ik wat je kunt verwachten als je linksaf of rechtsaf slaat; zowel de voor- als nadelen. Kiezen doe je zelf. Wel hanteer ik het principe: “samen uit, samen thuis”.

V: Hoe kies je een bestemming?
A: Da’s nou net de kern. Bestemming heeft te maken met je beroep, je “beroeping”. Aan de hand van je Curriculum Vitae, je persoonlijke levensloop en eventuele testen krijg je duidelijkheid over wie ben je, wat kun je en wat wil je. Het levert een plattegrond op. Het uiteindelijke kiezen doe je met je hart, net zoals bij verliefd worden. Vervolgens ga je met je verstand een plan maken om je doel te bereiken.

V: Het lijkt zo makkelijk …
A: Een goede loopbaanbegeleider is kundig in de begeleiding van klanten tijdens dit proces. Daarnaast is het een kwestie van durf en hard werken.

V: Wat motiveert jou?
A: Wat van echte waarde is, is wat je kunt betekenen voor een ander. Als ik iemand kan begeleiden bij het loslaten van het oude, het opzoeken van het nieuwe en het bereiken van het gestelde doel, dan vind ik dat het mooiste wat er is.

V: Wat is kenmerkend aan jou?
A: Resultaat, vertrouwen, lef, zeggen waar het op staat, intuïtie, afspraak is afspraak en humor.

V: Waar droom je van?
A: Van graag tot ziens.

×