Download hier voorbeelden van sollicitatiebrieven, een cv of de e-boeken over het schrijven van een sollicitatiebrief, het zoeken en vinden van een loopbaanadviseur, informatie over outplacement of het verloop van sollicitatieprocedures.

Zorgvuldig samengesteld door een deskundige

De documenten op deze pagina zijn met zorg samengesteld door Erik den Draak. Daarbij maakte hij gebruik van zijn jarenlange ervaring als HR-manager bij overheid en bedrijfsleven, loopbaanadviseur en outplacementconsulent. Erik is de auteur van het succesvolle boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief”, dat inmiddels een aantal herdrukken beleefde. Gedurende meerdere jaren is hij door diverse media geraadpleegd als deskundige op het gebied van sollicitatiebrieven, o.a. door Intermediair en het VARA-programma “Kassa”.

Let even op! De e-boeken zijn in de bestandsopmaak .pdf (portable document format). Om pdf-bestanden te kunnen lezen/openen heb je Adobe Reader nodig. Als je geen Adobe Reader hebt, dan kun je het hier gratis downloaden.

De voorbeeldbrieven en het -cv zijn in de bestandsopmaak .docx. Om docx-bestanden te kunnen lezen/openen en bewerken heb je MS Word 2010 of hoger nodig. Eventueel kun je de bestanden ook met een ander programma openen, zoals Google Docs. Zorg voor een geschikte tekstverwerker op je apparaat om teleurstelling te voorkomen! 

E-boeken

 

Een goede loopbaanadviseur? Zo gevonden!

Bent u op zoek naar een loopbaanadviseur? In "Een goede loopbaanadviseur? Zó gevonden" (14 pagina's) leest u op welke manier u het beste te werk kunnen gaan als u een gekwalificeerde loopbaanadviseur zoekt.

E-mail met downloadlink opvragen

 

Zo schrijf je een sollicitatiebrief

Wil je weten hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft, zodat je een grote kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek? In dit beknopte, heldere e-book (13 pagina's) wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een goede sollicitatiebrief maakt. Al meer dan 21.000 keer gedownload!

E-mail met downloadlink opvragen

 

Achter de schermen van Personeelszaken

Wat gebeurt er achter de schermen van Personeelszaken? Sollicitanten vinden de gang van zaken bij sollicitatieprocedures vaak onduidelijk. Dit e-book (14 pagina's) licht een tipje van de sluier op van de procedures rondom sollicitaties waar sollicitanten normaal gesproken weinig inzicht in krijgen. Al meer dan 3000 keer gedownload!

Vul hier uw naam en email adres in. Wij sturen vervolgens een downloadlink naar het opgegeven email adres.

Waarom vragen we uw e-mailadres?
  • Altijd handig, kost niks (aankruisen indien gewenst):

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Met outplacement aan de slag

Outplacement betekent dat u gecoacht wordt bij het vinden van een nieuwe baan. Er wordt geen baan voor u gezocht, maar tijdens het hele proces van zoeken en vinden van een nieuwe baan krijgt u hulp en advies. Een uitkomst voor mensen die lang niet hebben gesolliciteerd. In de brochure "Met outplacement aan de slag" (16 pagina's) leest u er alles over. Al meer dan 1000 keer gedownload!

E-mail met downloadlink opvragen

 

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen hebben vragen over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er veranderd en wat niet nu brieven meestal per e-mail of met een web-formulier verstuurd worden? In dit boek lees je alles over sollicitatiebrieven en leer je hoe je jouw sollicitatiebrief eruit laat springen.

E-mail met downloadlink opvragen

Documenten

 

voorbeeld sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief voor gebruik bij een sollicitatie op een advertentie in de krant of op het internet. Het voorbeeld is in Word en kan gemakkelijk aangepast worden op uw eigen situatie. Al meer dan 121.000 keer gedownload!

E-mail met downloadlink opvragen

 

voorbeeld opensollicitatiebrief

Voorbeeld van een opensollicitatiebrief. Het voorbeeld is in Word en kan gemakkelijk aangepast worden op uw eigen situatie. Al meer dan 96.000 keer gedownload!

E-mail met downloadlink opvragen

 

voorbeeld curriculum vitae

Voorbeeld van een curriculum vitae voor gebruik bij een sollicitatie. Het voorbeeld is in Word en kan gemakkelijk aangepast worden op uw eigen situatie. Al meer dan 104.000 keer gedownload!

E-mail met downloadlink opvragen
×