Door Jos Arts  15 november 2022  Carrière

Ineens zat ik er doorheen, was ik op. Vijfentwintig jaar had ik hard gewerkt in mijn eigen bureau voor loopbaanadvies, outplacement en coaching. Maar mijn toewijding aan mijn bedrijf en mijn klanten had zijn tol geëist. Aanvankelijk wilde ik niet opgeven, maar na een aantal tegenslagen besloot ik het roer helemaal om te gooien en eenmaal mijn eigen coach te zijn.

Weg uit Nederland

Ik besloot om Nederland achter me te laten en het avontuur tegemoet te gaan. In de kern ben ik een avonturier en een zoeker. Maar loslaten was niet makkelijk. Elke zoektocht naar iets nieuws begint met het loslaten van het oude en mijn hang naar avontuur streed aanvankelijk met mijn gehechtheid aan het vertrouwde.

Mijn zoektocht bracht mij in het Katharenland in Zuid-Frankrijk. Daar kwam ik terecht in een innerlijke ontdekkingstocht die me weer bij mezelf bracht. Zoals ik jarenlang cliënten had geadviseerd om dichterbij zichzelf te komen, onderging ik nu hetzelfde. Mijn verblijf in Frankrijk werd een reis van Hoofd naar Hart die mijn leven compleet veranderde.

Als God in Frankrijk

Om alles los te laten wat je bindt, moet je een klein beetje een held zijn. De held moet vaak eerst heel wat loslaten, de ballast, de overbodigheden waaraan hij gehecht is geraakt, zoals geld, status, een groot kantoor, zijn sociale masker.
In het boek laat ik zien dat je als held, eenmaal onderweg, weerstand en moeilijkheden tegenkomt, maar ook steeds op wonderlijke wijze gesteund wordt en de juiste helpers op je pad krijgt. Soms door toevallige ontmoetingen, soms doordat je ziel je een aanwijzing geeft: daar moet je zijn. Uiteindelijk voelde ik me als God in Frankrijk en leerde meer vanuit mijn hart en ziel te leven. Mijn ervaringen schreef ik op in het boek: ‘Dit gun ik iedereen!

Een speciaal boek

In het boek beschrijf ik hoe je je leven kunt verrijken door je eigen hart en ziel te volgen. Het is een beschrijving van mijn eigen zoektocht naar de schat die ik al lang in mij droeg, maar niet voelde waar hij zat. Mijn sabbatical, mijn reis door het Katharenland en van Hoofd naar Hart, was nodig om de innerlijke rijkdom bloot te leggen die ik al die jaren bij mij droeg. Zonder het zelf te beseffen.

Terug in Nederland besefte ik dat iedereen zo’n schat in zich draagt en dat mijn boek mensen kan helpen om zelf de eerste stappen te zetten als held van hun eigen leven. Want of je nou tegen een burn-out aanzit of juist heel lekker in je vel, het kan voor iedereen een verrijking zijn om een keer een break te nemen en uit de mallemolen van het leven te stappen. Vandaar ook de titel van mijn boek ‘Dit gun ik iedereen!’. Want ik gun het écht iedereen om een keer een break te nemen, om tot rust te komen, even uit je comfortzone te stappen en je eigen bezieling weer te vinden. Ja, om een held te zijn en je eigen schat te vinden. En natuurlijk om een mooi boek te lezen!

Oost west, thuis best

Uiteindelijk kwam ik weer thuis in Nederland, in mijn geboortestad Eindhoven. Daar heb ik mijn oude vak weer opgepakt, maar nu op een heel andere manier. Als Jos Arts Coach en Inspirator is het mijn missie om mensen weer bij hun kracht te brengen. Dichterbij hun bezieling, als een echte held op zoek naar hun innerlijke rijkdom. Door mijn jarenlange ervaring als coach maar zeker ook door mijn eigen zoektocht ben ik uitstekend toegerust om je daar een handje bij te helpen en je gids te zijn op  je eigen ontdekkingstocht. Neem gerust contact op als dit verhaal je aanspreekt!

×